Omluvenka do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1364
4.12.15 10:38
@beruska9 píše:
No a treba bude z holky jednou herecka a vic si odnese z toho krouzku a vystoupeni nez z hodin fyziky :mrgreen: Kazdeho vec, jak to ma nastavene, mne by treba prislo nezodpovedne posilat do skoly dite, co melo rano teplotu, u nemoci to tak klidne muze byt, ze je pres den „lepe,“ nicmene dite muze byt porad nemocne, nebo treba unavene :nevim:

Víc z kroužku než z hodin fyziky, ale ano…levná pracovní síla je taky v naší společnosti potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@Voltiček píše:
@marmelada78 S tím nesouhlasím, ale omluvte mě. Škola je pro mě tak důležitá, že jakékoliv úlevy (i když kvůli sportu apod.) nerespektuji. Pokud mé dítě má zvýšenou TT a během dopoledne mu teplota klesne, i na zbytek dne/hodin jej do školy vedu. Lékaře navštěvuji pokud to jde mimo vyučovací hodiny. Ale chápu i vás, u mě je to extrém a přísně nastavené pravidla.

hmmm tak tohle je velmi ohleduplne k ostatnim detem, tvemu ditku je lip, tak hura do skoly a ze muze nakazit ostatni deti je putna, hlavne ze nezameska… :roll: 8o

• Citovat
  • Upravit
15995

@anoli30 : ve finale si myslim, ze nemusis svoje rozhodnuti obhajovat ani pred ucitelkou a uz vubec ne pred moralni komisi emimina :mrgreen: At bylo spravne nebo ne, podle me jste na nej jako rodice meli narok a dceru jste radne omluvili, pres caru je ucitelka. Chapala bych, ze se v tom vrta, kdyby dcera byla chronicka absenterka nebo mela problem s prospechem a teda mohlo by tam byt podezreni, ze ji „zanedbavate,“ coz zjevne neni vas pripad. Drzim palce, at se to vysvetli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
4.12.15 10:42

@Hanka1 škola je škola, pokud by to bylo infenční (poznám, pracuji ve zdr.), neposílám do školy. Škola není školka, kam většina pracujících rodičů strká zasoplené (pardon) a ukašlané děti skoro pořád. 3 hodiny nejsou pro ostatní děti rizikem a pro mé dítě to udělá hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.12.15 10:44
@Voltiček píše:
Víc z kroužku než z hodin fyziky, ale ano…levná pracovní síla je taky v naší společnosti potřeba.

No proto je tam ten smajlik, aby bylo jasne, ze to myslim trochu nadlehcene. Ale jo, ono nebude z kazdeho cloveka jaderny fyzik…A ja, ac jsem byvaly vrchni sprt a dite z ucitelske rodiny, si momentalne myslim o skolstvi sve a dite mam jeste male, ale jestli bude nekdy projevovat talent mimo skolnich osnov, tak ho v tom hodlam podporit i za cenu, ze jako dcera zakladatelky 3× do roka zmeska bezne vyucovani. Nicmene o tomhle tato diskuse neni…Je o tom, ze ucitelka ma problem s neucasti RADNE omluveneho ditete ve skole.

Příspěvek upraven 04.12.15 v 11:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.12.15 10:52

Navic se bavime o premiantce, ktera zmeskane ucivo urcite rychle dozene. Pokud si chce ucitelka schladit zahu, tak ji z tohi muze v prubehu par dni vyzkouset

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
4.12.15 10:54

@beruska9 Ano, v tomto případě jak jsem psala, rodiče omluvili, paní uč. má respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.12.15 10:55
@Voltiček píše:

Upřímně? Víc mi dal kurz herectví, než hodiny fyziky. Když už jsme konkrétně u tohoto. 8) Náhodou si ale pamatuji ný, natý, itý, ičitý, ečný, ičný, ový, istý, ičelý. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
4.12.15 10:57

Moc Vám všem děkuji za reakce, vzala jsem si z nich přesně to co jsem potřebovala. A super ženám, kterým se nikdy nemůže stát nic nepředvídatelného a vždy jim ochotně stojí někdo za zády, aby jim hned přispěchal na pomoc, tak těm přeji ať to tak vždy opravdu mají. Přeji krásný den. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.12.15 11:04

Tak jako vzhledem k tomu, že se děti ze školy omlouvají celkem už běžně za účelem letní nebo zimní dovolené, návštěvy u příbuzný nebo klidně kvůli výletu do Olympie, tak bych z toho takovou tragédii nedělala. Ostatně stejně jako mají dospělí nárok si vybrat dovolenou na to, aby si šli k té kadeřnici nebo se vyvalili k televizi, tak žáci a studenti mají taky možnost ne 100% docházky. To, že někdo má smůlu a musí tu možnost vyčerpat na nemoci a že někdo nemarodí a může si dovolit strávit jen tak den doma, to už je prostě život. Dokud to dítě nemá zameškáno příliš hodin nebo není s prospěchem v háji, tak s tím stejně nikdo nic neudělá, i kdyby tady zakladatelka poslala holku za okna školy, aby tam mávala na spolužáky, a pak jí to omluvila :nevim: Někdo by to samozřejmě řešil jinak, jsou i rodiče, kteří by byli schopní dopravit dítě do školy katapultem, jen aby nezameškalo :lol:, jiní to zas tak moc neřeší. S tím, jaký to bude mít vliv na to dítě, už se pak musí popasovat sami.

• Citovat
  • Upravit
101702
4.12.15 11:07

@Tunrida Ale jo, každý má právo omluvit dítko z jakékoliv příčiny chce, nicméně učitelky taky mají právo si o tom myslet co chtějí… a prostě omluva nestaruje mi auto proto dítko nepřijde vůbec prostě vypadá blbě, nic víc nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.12.15 11:15

@j.a.n.i1 Jo, to jo, řešit se samozřejmě dalo nebo aspoň tu učitelku neprovokovat, ale někomu je to prostě fuk. Ona to ta učitelka taky hrotí zbytečně a stejně z toho nakonec nic nebude, jen ji čeká zbytečný pohovor s maminkou. Si místo toho mohla dát v klidu kafe :lol: Jako omluvenky do školy, to je samo o sobě celkem vtipná kapitola. Co tam všechno dokážou rodiče (studenti :lol: ) vymyslet :mrgreen: Já jsem měla na střední spolužačku a ta donesla v pondělí omluvenku na následující úterý (ty dny už si samozřejmě přesně nepamatuju) ve znění: „Nevolnost“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
101702
4.12.15 11:17

@Tunrida Tak jasně, že z toho nic nebude, prostě si učitelka jen rejpla…
Ale ta nevolnost je dobrá :mrgreen: i když tedy na druhou stranu, když si pamatuju svoje MS na gymplu, tak jsem taky klidně první den mohla předem přinést „nevolnost“ na ty cca 2 další, dostavovala se s obdivuhodnou pravidelností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.12.15 11:21

@j.a.n.i1 No a to má docela štěstí, že rejpla tam, kde maminku dotyčné holčiny znejistila a čeká ji asi jenom normální pohovor :mrgreen: Taky mohla rejpnout tam, kde by jí ten pohovor zkazil celý víkend :mrgreen: Ale tak to už je její boj :lol:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
4.12.15 11:24

@j.a.n.i1 To jo, to vím, že někdo se házel marod kvůli MS. Však co, někdo má opravdu velké bolesti.
Nicméně u této dotyčné to byla poslední jízda ve škole, protože po téhle omluvence jsme jí brzy mávali na rozloučenou. Chodila za školu, omluvenky si psala sama a dostala se do stavu, kdy měla v necelém pololetí zameškáno kolem 250 hodin. Už ani nevím, jestli jí to tenkrát máma nakonec omluvila, ale má takový pocit, že ne, že jí to nechala neomluvený. Nebo si to pletu s tím, co mi na to tenkrát říkala moje máma, že by mi něco takovýho neomluvila :mrgreen:
Ale ona byla stejně blbá jak tágo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin