Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud absenci omluvíš, neomluvené hodiny nehrozí. Že ze školy děláte holubník a učíte dceru, že chodit do ní není až tak důležité, se ve finále obrátí jen proti vám, případně proti ní. Z neomluvených hodin v tomto případě strach mít nemusíte.
@paola white no ono jí do toho prd není, jako učitel má ohlašovací povinnost v případě podezření vpodtatě na cokoli. Právně vzato učitel nedozoruje jen žáka a le i chování rodiče vůči žákovi.
Mimořádný to asi bylo, trochu neťastná náhoda taky, ale já bych si spíš posypala popel na hlavu. Protože úplně košér to tedy nebylo
@anoli30 nijak, rodinné důvody a hotovo…nemá právo do toho šťourat
@anoli30 Nejdřív bych asi promluvila se samotnou učitelkou a zkusila jí to vysvětlit, až potom by se vidělo ![]()
@Kassy píše:
@anoli30: No a proč tím autobusem v 10 jela dcera k babčce a ne do školy alespoň na část vyučování? Nedivím se, že to učitelka řeší, chápu, že jí to připadá divné. Nicméně to měla řešit s tebou, ne s dcerou. Zavolala bych jí a vysvětlila to.
Ano měla.
Kdyby auto fungovalo, tak by a nácvik nešla? ![]()
Prostě, když nejdu do školy, tak nevylézám z domu, náhoda je blbec.
@anoli30 Já si hlavně myslím že když v 10 mohla k babičce tak mohla i do školy a zmeškala by jen první dvě hodiny ![]()
Jinak určitě bych to řešila ale spíš nejdřív s třídní učitelkou a až pak s ředitelkou. Dcera za tu situaci opravdu nemohla tak proč by měla být trestána.
@anoli30 píše:
Je to takhle kdyby jela do školy v 10 tak by nemohla jet na to nacvičování, protože by to pak už nestihla v ty 3 hodiny. Takže jsme před školou dali přednost vystoupení. Jsme tak špatní?
Ne nejste špatní. Je to Vaše věc, dítě jsi omluvila, učitelce je do toho kulové. Jako ponaučení, příště je lepší asi lhát a říct že má dítě horečku nebo zvrací apod. ![]()
@marmelada78 píše:
Ne nejste špatní. Je to Vaše věc, dítě jsi omluvila, učitelce je do toho kulové. Jako ponaučení, příště je lepší asi lhát a říct že má dítě horečku nebo zvrací apod.
to bych nerekla, takova lez vyzaduje zapojeni ditete a na to bych jednak moc nesoplehala a jednak je to nemoralni ucit deti lhat ![]()
ne fakt, kdyz si vymyslis neco takoveho, tak se to propali jeste spis. ucitelka se ji druhy den zepta - tak co uz ti je dobre? a dcera, ktera ma davno jine „starosti“, tak automaticky odpovi - mi je porad dobre ![]()
@hanka.br. píše:
Pokud absenci omluvíš, neomluvené hodiny nehrozí. Že ze školy děláte holubník a učíte dceru, že chodit do ní není až tak důležité, se ve finále obrátí jen proti vám, případně proti ní. Z neomluvených hodin v tomto případě strach mít nemusíte.
Naprostý souhlas.
Chápu, že pro vás bylo pohodlnější „díky autu“ spláchnout i ten nácvik, aby to v pohodě stíhala - ale IMHO je potřeba, aby dítě vědělo, že do školy se prostě JDE, pokud není vážný zdravotní nebo jiný podobný důvod. A rozhodně bych se nevztekala, že to někdo komentuje, že dítě jde radši k babičce než do školy.
Na druhou stranu, ta učitelka je taky přes čáru (a trochu mimo), pokud hrozí neomluvenou absencí.
@anoli30 Bez diskuse, primární je škola, měla jet do školy! V tom jsem nekompromisní!!!
Promluv si s ucitelkou, co je pro vas prioritni je vase vec, taky jsme parkrat byli omluveni „z rodinnych duvodu“ kvuli vecem, ktere by mozna nekdo neschvalil..myslim, ze to v kompetenci rodicu je a jestli je to jednou za dlouhou dobu, tak se z toho nemusi hned delat afera. Ucitelka urcite nemuze vyhrozovat neomluvenou absenci a ty nemusia hned za reditelkou, normalne bych za ni zasla a rekla, ze vam rano nenastartovalo auto a zkomplikovalo vam to cely den a rozhodli jste se to vyresit takhle a jaky s tim ma problem. Navic pises, ze ji videli u babicky ve 2 odpoledne, to uz je snad i po skole, jak muze vedet, ze jste to auto nevyresili v pul druhe a dceru tam nehodili? A priste uved rodinne duvody a nevysvetluj, nasi nikdy nic vic neuvadeli…a to je mamka ucitelka a rozhodne nas nepodporovala v zadnem flakani. Jestli to nedelate kazdy tyden, tak fakt nevidim duvod pro hysterii.
@Voltiček píše:
@anoli30 Bez diskuse, primární je škola, měla jet do školy! V tom jsem nekompromisní!!!
Upřímně řečeno, jsou lidi co mají opravdu jiné priority, to ale přece neznamená že jsou špatní. Škola je samozřejmě důležitá, ale máme v okolí spoustu např. sportujících dětí, které bývají ze školy běžně omlouvány kvůli závodům, soustředěním apod. Pokud ve škole zvládají tak nevidím důvod k tomu BÝT NEKOMPROMISNÍ.
@anoli30 píše:
Je to takhle kdyby jela do školy v 10 tak by nemohla jet na to nacvičování, protože by to pak už nestihla v ty 3 hodiny. Takže jsme před školou dali přednost vystoupení. Jsme tak špatní?
Nemyslím si, že by škola měla problém s uvolněním dítěte kvůli vystoupení. Běžně se děti uvolňují kvůli sportu, klavíru a podobně. Pro příště doporučuji jednat na rovinu a třídní učitelce vše sdělit tak, jak to je ve skutečnosti.
@marmelada78 S tím nesouhlasím, ale omluvte mě. Škola je pro mě tak důležitá, že jakékoliv úlevy (i když kvůli sportu apod.) nerespektuji. Pokud mé dítě má zvýšenou TT a během dopoledne mu teplota klesne, i na zbytek dne/hodin jej do školy vedu. Lékaře navštěvuji pokud to jde mimo vyučovací hodiny. Ale chápu i vás, u mě je to extrém a přísně nastavené pravidla.
@Etcetera78 Naprosto souhlasím. Přednost má škola, ale v případě omluveného dne by to mělo být ze strany školy respektováno.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.