Omluvenka do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
22.2.12 09:55
renč píše:
děkuji za rady, dcera mi říkala, že se normálně zapisuje přišla v 8.05 atd a že je na ní asi vysazenej, prý jí řekl, že když může chodit včas on, může i ona. Asi za ním zajdu

Ono je to těžký, jestli chodí pozdě častěj, nebo jestli se do třídy trousí víc studentů po začátku výuky a často, mohlo to učitele naštvat.
Ono učit ty první hodiny je někdy za trest ;) ..
Nechci být taky poslem špatných zpráv, ale postupuj ve škole zvolna, abys když tak nebyla nemile překvapená. Mně takhle taky přišla pěkně zostra jedna maminka a bylo jí dost trapně, když zjistila, že dcera na první hodinu fakt nedorazila a nepřiznala jí to :? :dance: . Ony ty děcka někdy dělají blbosti. Mmch kdo z nás to coby školou povinný nikdy neudělal :mrgreen: .
Pozor, tím vůbec netvrdím, že to tak bylo i u vás!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.2.12 10:00
Paťka08 píše:
On je nějakej chytrej.To asi v životě nezaspal.Asi by to chtělo promluvit si sním.

Já bych takhle ostrá zas nebyla, přece jen onen učitel se tu vyjádřit nemohl. Řečeno slovy mého tatínka - nesuď, pokud jsi neslyšela obě strany.
Opakuju že se nechci nikoho dotknout, tohle platí v životě obecně. Aspoň pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
22.2.12 11:04
jajul píše:
renč píše:
děkuji za rady, dcera mi říkala, že se normálně zapisuje přišla v 8.05 atd a že je na ní asi vysazenej, prý jí řekl, že když může chodit včas on, může i ona. Asi za ním zajdu
Ono je to těžký, jestli chodí pozdě častěj, nebo jestli se do třídy trousí víc studentů po začátku výuky a často, mohlo to učitele naštvat.
Ono učit ty první hodiny je někdy za trest ;) ..
Nechci být taky poslem špatných zpráv, ale postupuj ve škole zvolna, abys když tak nebyla nemile překvapená. Mně takhle taky přišla pěkně zostra jedna maminka a bylo jí dost trapně, když zjistila, že dcera na první hodinu fakt nedorazila a nepřiznala jí to :? :dance: . Ony ty děcka někdy dělají blbosti. Mmch kdo z nás to coby školou povinný nikdy neudělal :mrgreen: .
Pozor, tím vůbec netvrdím, že to tak bylo i u vás!

Taky bych si prvně poslechla i druhou stranu. Důvěřuj, ale prověřuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
22.2.12 11:50

My to měli na střední třeba tak, že jsme mohli přijít pozdě jen třikrát za půl roku - to se tolerovalo zaspání, ujetí autobusu atd.. Jakmile jsme přišli do hodiny po čtvrté pozdě a neměli omluvenku od lékaře zapsala učitelka, že jsme chyběli právě tu hodinu. -Za to pak třídní důtka.. Tak jestli to dcera nemá podobně? Ale to by nejspíš věděla.. :think: Poptala bych se učitele, co tím chtěl říci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
22.2.12 11:56

Jo a ještě jsem si vzpomněla, že mi úča jednou uznala jako omluvu, že mě chytli revizoři :mrgreen: . Ukázala jsem ji pokutu - řekla mi, že smůly už jsem měla dneska dost a omluvila mi to bez pozdního příchodu. Tak bys mohla napsat toto, pokud by Ti ovšem nebylo blbé říct, že si dceři nekoupila měsíčník, mě to blbé jako pubošovi nebylo :mrgreen: :lol: (ale já ho měla zapomenutý, tak to by ti vlastně ani nemuselo být blbé, že si zapomněla měsíčník tak to řešila z revizorama a přisla pozdě :lol: ale nelhala bych a spíš se šla učitele přeptat o co vlastně jde..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.2.12 12:04
renč píše:
jo v pohodě, já si nemyslím, že je moje dcerka svatá, ona chodí do školy za 5 minut 8 dost často :cert: takže v tom mám jasno, spíš jí chtěl dát lekci, už jí takhle jednou zapsal a psala jsem omluvenku, že zaspala, ale aby jí napsal na celou hodinu? Já jako nevím, co jí mám psát za omluvenku, pokud byla ve třídě přítomná, pokud jí řeknu, že jdu do školy, nelhala by mi, ví že se to dozvím.

Tak pokud chodí pozdě často, tak je to blbý vůči kantorovi, ono to fakt ruší výuku. Nicméně je jasné, že psát omluvenku na celou hodinu je kravina.
Jestli má rozumnou třídní, tak jí zavolej, já jsem to řešila úpravou zápisu v třídnici, popř. jsem se pro jistotu poptala kantora nebo ve třídě, pokud to byl častý zaspávač.
Ale bacha na to, náš ředitel neměl pozdní příchody rád a hlídal to, takže jsme notorickým zaspavačům musely udělovat za 3 pozdní příchody kázeňská opatření a u notorů :mrgreen: byly i nějaké neomluvené absence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.2.12 12:08
Kallkapa píše:
My to měli na střední třeba tak, že jsme mohli přijít pozdě jen třikrát za půl roku - to se tolerovalo zaspání, ujetí autobusu atd.. Jakmile jsme přišli do hodiny po čtvrté pozdě a neměli omluvenku od lékaře zapsala učitelka, že jsme chyběli právě tu hodinu. -Za to pak třídní důtka.. Tak jestli to dcera nemá podobně? Ale to by nejspíš věděla.. :think: Poptala bych se učitele, co tím chtěl říci..

U nás (ale v práci :lol: ) to bylo podobně, akorád poslední pozdní příchod se nezapisoval jako celá hodina, smysl tohoto mi mírně uniká :think: . My jsme prostě do napomenutí psali za opakované pozdní příchody a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
22.2.12 12:12
jajul píše:
Kallkapa píše:
My to měli na střední třeba tak, že jsme mohli přijít pozdě jen třikrát za půl roku - to se tolerovalo zaspání, ujetí autobusu atd.. Jakmile jsme přišli do hodiny po čtvrté pozdě a neměli omluvenku od lékaře zapsala učitelka, že jsme chyběli právě tu hodinu. -Za to pak třídní důtka.. Tak jestli to dcera nemá podobně? Ale to by nejspíš věděla.. :think: Poptala bych se učitele, co tím chtěl říci..
U nás (ale v práci :lol: ) to bylo podobně, akorád poslední pozdní příchod se nezapisoval jako celá hodina, smysl tohoto mi mírně uniká :think: . My jsme prostě do napomenutí psali za opakované pozdní příchody a hotovo.

No smysl byl v tom, že když někdo přišel do hodiny třikrát pozdě, bylo mu to prominuto. Když víckrát než třikrát tak se to „jakože posčítalo“ a byla z toho „neomluvená hodina“ a za to třídní důtka..

Edit : když jich měl někdo třeba 8 měl už ředitelskou důtku a více třeba dvojku z chování, ale dávali jsme si na to majzla, právě kvůli těm postihům :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.2.12 12:39
Kallkapa píše:
jajul píše:
Kallkapa píše:

No smysl byl v tom, že když někdo přišel do hodiny třikrát pozdě, bylo mu to prominuto. Když víckrát než třikrát tak se to „jakože posčítalo“ a byla z toho „neomluvená hodina“ a za to třídní důtka..

Edit : když jich měl někdo třeba 8 měl už ředitelskou důtku a více třeba dvojku z chování, ale dávali jsme si na to majzla, právě kvůli těm postihům :mrgreen:

Jo tááák, tak to fungovalo stejně jen my jsme vynechávali tu neomluvenou hodinu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
22.2.12 12:50

já bych se asi neudržela a napsala omluvenku ve stylu „omluvte dceřinu absenci, má ji napsanou protože učitel je vůl“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
husárka
29.3.12 19:08

možná je to jinak :)

Nechci malovat čerta na zeď, ale přesně takhle jsem přišla za mámou, když sem poprvé šla za školu, že mě zapsali, i když jsem tam byla jen o 5-10minut pozdě. Ve skutečnosti jsem nepřišla na celou hodinu :) a šla jsem až na druhou :)

• Citovat
  • Upravit
23864
3.12.15 23:35

Ahoj, zajímal by mě Váš názor.
Bydlíme na vesnici kde autobusy jezdí pouze párkrát za den a bez auta bychom nemohli existovat. V úterý ráno se nám stalo, že jsme nenastartovali auto, když jsme chtěli odvést děti do školy a autobus už byl pryč. Tak jsme zavolali do škol a děti omluvili. Učitelky to vzaly a všechno OK. V 10 hodin jel další autobus a dcera s ním jela k babičce kde jí odpoledne čekal nácvik na divadelní představení které bylo včera. Ve 2 hodiny odpoledne ji před babiččiným domem viděla jedna z učitelek, která ji učí. A hned ve středu ráno kdy měla dcera veřejné divadelní vystoupení ji ona učitelka začala ve škole řešit. Že to s tím rozbitým autem asi nebude pravda a tak a hned to donesla její třídní učitelce.
Dnes přišla dcera ze školy s tím, že jí třídní pěkně vynadala zato, že nebyla v úterý ve škole. A že to chce řešit neomluvenými hodinami.
Mě to teda pěkně nadzvedlo a celý den přemýšlím, že to půjdu zítra řešit s ředitelkou. Jak by jste to řešily vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
3.12.15 23:52

@anoli30: No a proč tím autobusem v 10 jela dcera k babčce a ne do školy alespoň na část vyučování? Nedivím se, že to učitelka řeší, chápu, že jí to připadá divné. Nicméně to měla řešit s tebou, ne s dcerou. Zavolala bych jí a vysvětlila to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
3.12.15 23:53

@anoli30 Tak snad když jel v 10 další autobus, tak s ním měla jet do školy a ne k babičce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
3.12.15 23:53

@anoli30 a proc nejela dcera tim dalsim busem do skoly? To jste ji omluvili z celeho vyucovaciho dne? Proc? Nevim, prijde mi to divne. Mohla zmeskat 2-3 vyucovaci hodiny, ale pak dalsim busem normalne do skoly dojet ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin