Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tunrida my jsme psali nejčastěji osobní důvody. Můj kamarád psal ruzné lekařské zkratky jako RTG, URL, Orl a podobně. Co teda třídní nezkousl byl kluk, který nepřišel na 3. hodiny ( byl test) a napsal dopravní komplikace.
@Raduš.ka44 píše:
Upřímně? Víc mi dal kurz herectví, než hodiny fyziky. Když už jsme konkrétně u tohoto.Náhodou si ale pamatuji ný, natý, itý, ičitý, ečný, ičný, ový, istý, ičelý.
To je chemie
![]()
@Tunrida : ja tuhle taky rikala v praci, ze neprijdu, pac mi bude asi blbe
To jsem sla na test na tehucukrovku
![]()
Ale jestli si dobre pamatuji ze svych skolnich let, tak rodice meli pravo omluvit az 5 dni (ale moc se jim to nerikalo, my to vedeli jen proto, ze mamka je ucitelka
) a duvod uvadet nemuseli, proste rodinne duvody a basta. Obcasne jednodenni absence opravdu nikdo neresil.
@beruska9 Máme,když nevěděla, co napsat psala rodinné důvody. My to zdokonalili, že jsem si pak psala na střídačku i osobní důvody
@Voltiček píše:
@marmelada78 S tím nesouhlasím, ale omluvte mě. Škola je pro mě tak důležitá, že jakékoliv úlevy (i když kvůli sportu apod.) nerespektuji. Pokud mé dítě má zvýšenou TT a během dopoledne mu teplota klesne, i na zbytek dne/hodin jej do školy vedu. Lékaře navštěvuji pokud to jde mimo vyučovací hodiny. Ale chápu i vás, u mě je to extrém a přísně nastavené pravidla.
Máš recht, pořádek a disciplína musí bejt!!!
Diskuzi prolitnu pozdeji, jen mam nutkani
prispet-kdyz jsem chodila na zakladku, tak sem tam jsem nesla z duvodu nevolnosti. A mama mi do omluvneho listu vzdycky psala :Bylo ji spatne. ja to uplne nesnasela
,nemohla proste napsat Nevolnost. A jeste k tomu ma mamina prisernej rukopis, takze zpocatku si tridni myslela, ze si to pisu sama
. -to jsem sice delala, ale az pozdeji
A pamatuju si, ze jak jsem nesnasela to Bylo ji spatne, tak jsem to i jednou preskrtala a detskym pismem-druha trida, vazeni-tam napsala Nevolnost, aby to vypadalo lepe.
![]()
ted jdu císt diskuzi, at se dozvim, zda muj prispevek neni uplne mimo
@brko Jo tak s tím bude mít synátor taky problém, jestli mu někdy bude psát omluvenky tatínek. Ten škrábe taky jak školáček, i má takovej podpis. No, aspoň se mu to bude dobře falšovat ![]()
@anoli30 píše:
Ahoj, zajímal by mě Váš názor.
Bydlíme na vesnici kde autobusy jezdí pouze párkrát za den a bez auta bychom nemohli existovat. V úterý ráno se nám stalo, že jsme nenastartovali auto, když jsme chtěli odvést děti do školy a autobus už byl pryč. Tak jsme zavolali do škol a děti omluvili. Učitelky to vzaly a všechno OK. V 10 hodin jel další autobus a dcera s ním jela k babičce kde jí odpoledne čekal nácvik na divadelní představení které bylo včera. Ve 2 hodiny odpoledne ji před babiččiným domem viděla jedna z učitelek, která ji učí. A hned ve středu ráno kdy měla dcera veřejné divadelní vystoupení ji ona učitelka začala ve škole řešit. Že to s tím rozbitým autem asi nebude pravda a tak a hned to donesla její třídní učitelce.
Dnes přišla dcera ze školy s tím, že jí třídní pěkně vynadala zato, že nebyla v úterý ve škole. A že to chce řešit neomluvenými hodinami.
Mě to teda pěkně nadzvedlo a celý den přemýšlím, že to půjdu zítra řešit s ředitelkou. Jak by jste to řešily vy?beru zpet, zamenila jsem DOPOLEDNE a ODPOLEDNE. Uz jsem starsi rocnik, tak me omluvte.
Ja si myslim, ze proste dcera misto k babi mela jet do skoly… ale kdyz uz tato situace vznikla, tak bych to sla pratelsky vyresit s tridni. Reditelku bych nechala spat…
@anoli30 píše:
Je to takhle kdyby jela do školy v 10 tak by nemohla jet na to nacvičování, protože by to pak už nestihla v ty 3 hodiny. Takže jsme před školou dali přednost vystoupení. Jsme tak špatní?
jo aha-no ale jak to ma ucitelka vedet? mela jsi to cele vysvetlit radeji hned (vite, on pak sice jede bus, ale Maruska ma ve 3 h zkousku a ze skoly by to nestihla.Bude vadit, kdyz teto nemile situace vyuzijeme a dceru omluvim na cely den?). ![]()
@beruska9 píše:
To je chemie![]()
![]()
Sakra.
Pro mě je to obojí španělská vesnice. ![]()
@Raduš.ka44 Raduško, já ani to, přiznám se
a vzpomínám na 4 roky dřiny na kytaru, které jsem nesnášela. Těším se, že si učivo ZŠ zopakuju se svými dětmi
![]()
@Voltiček Já doufám, že chemii a fyziku se naučí i beze mě. Ale jinak bych si to se synem vyměnila hned. ![]()
@Voltiček píše:
@marmelada78 S tím nesouhlasím, ale omluvte mě. Škola je pro mě tak důležitá, že jakékoliv úlevy (i když kvůli sportu apod.) nerespektuji. Pokud mé dítě má zvýšenou TT a během dopoledne mu teplota klesne, i na zbytek dne/hodin jej do školy vedu. Lékaře navštěvuji pokud to jde mimo vyučovací hodiny. Ale chápu i vás, u mě je to extrém a přísně nastavené pravidla.
fakt super tyhle roznaseči infekcí. Dítě co má teplotu nepřestane být infekční během pár hodin. Tohle není zodpovědnost, ale naopak bezohlednost nejvyšší míry
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.