Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:![]()
![]()
![]()
Čím to je, že začínám být alergická na takové reakce, Sibylo???
![]()
![]()
Zakladatelko, nevím, co poradit. Já zažila teda nevěru v manželství taky. Zatím jsme to ustáli, ale pokud by měl udělat toto znovu tak nevím.
Prosím o zachování anonymity…
Nevím, co bych udělala já…
nevim, to je tvůj boj na co jsi alergická, já se alespoň nikdy nekryju za anonymitu ![]()
@erinv píše:a toto je také zajímavý způsob..
otázku odesílatele bych v tomto případě viděla jako banalitu..
To je právě otázka, zda je to banalita, to si musí rozhodnout zakladatelka. Musím počítat s tím, že někdy takový dopis dokáže nevěrného chlapa pěkně vytočit, prostě že první reakcí může být vztek. Musí být připravena to ustát.
Na druhou stranu snahy o „budování rodiny“ někde jinde je zapotřebí řešit co nejdřív. Po narození dalšího dítěte už je víc problémů k řešení.
Já tedy nevím, ale když to udělal znovu, a dělá to opět, tak asi není co řešit. Nebo kolik životních facek od něj zakladatlko potřebuješ, aby jsi vzala život do svých rukou, na něj se vykašlala a nechala ho jít tam, kde si zakládá jinou rodinku? Tohle je od něj druhá životní facka.
Být v Tvé kůži s mou povahou, tak prostě ho nakopu do prd..le, sbalím mu základní věci, pošlu sms, že tady má věci, ať si pro ně obratem přijede nebo je zavezeš osobně k… (teď bych vyblila to jméno a i adresu, jak jsi našla na googlu. Víc bych to neřešila, tel. nebrala a už bych s ním řešila věci právního kroku. A už bych na jeho „kál se“ vztyčila prostředníček.
.
POkud máš sílu odejít, tak běž! Cizí dítě je hrozná zkouška všeho! Nechápu, jak můžeš přežít, že neustále chlap chodí za bývalou milenkou ![]()
@Anonymní píše:
Nic neřeš, po ničem nepátrej a budeš mít klid. Kdybych já se jen té rady držela… Asi se jdu vykecat a optat se, jak to řešit s chladnou hlavou, kterou já nemám (ve 2 ráno, logické, že. Stručně k věci - čistě náhodou jsem zjistila, že si můj drahý, s kterým jsem už 10 let a máme dítě, tak nějak poklidně žije dva životy a plánuje si rodinku ještě jinde. Zase. Už mi zahnul v těhotenství a bylo z toho cizí dítě…nějak jsme to ustáli (i když do stavu před zemětřesením se nikdy nevrátíme, dost citů se mě rychle opadalo tím nárazem na hubu), a najednou je to tu zas.
Jak to, že mu projdou dva životy - ha, to víte, služební cesty, vlastní firma, práce o víkendu. Neřešila jsem, nepátrala a jen občas udělala kontrolní google test. A včera byl pozitivní. Klepu se jak ratlík a říkám si, kudy z toho ven a nějak bezbolestně. Dítě spí, já sama doma, ještě mám čas postavit obranný val a plánovat útok nebo útěk? Babo, raď…
Jednou tady psala jedna uživatelka, že její přítel je manželem jiné uživatelky. Měl manželku a dítě, a s touto uživatelkou čekal taky dítě - těhotenství ale nedopadlo dobře. Uživatelka to zjistila zde, z fotek. A já nedokázala pochopit, jak někomu může projít dvojí život
. Do dneška jsem na to nepřišla - vždyť to jsou takové drobnosti různé, které chlap nedokáže zakrýt, vymyslet..
. Jediné co mě teda napadlo, že o tom vždy musí jedna partnerka vědět. Před dvěma by to podle mě neměl šanci utajit
. Nevěra je podle mě něco jiného než plánovaní rodiny někde jinde. Takže tady není moc nad čím polemizovat - pokud chceš být Ty tou partnerkou, která ví, že vede dvojí život a od vaší rodinky odchází vždy k té druhé - tak se podle toho zařiď
. Jenom mě zajímá - jak jsi přišla na to, že plánuje s někým jiným založit rodinu? Do teď jsi netušila o tom, že vede dvojí život (jestli s někým plánuje dítě, nejspíš s ním taky bydlí - zřejmě v jiném městě mají podobný byt tomu vašemu a zatím co ty jsi doma s prckem on si hoví ve svém druhém bytě se svou druhou ženou) jak jsi přišla na to, že plánuje dítě? Kdyby takto opravdu žil, nechal by si takové kompromitující esemesky? Nedaly se špatně vyložit? No zajímalo by mě, jak to u vás probíhá teď, jak ses zachovala.
@Gladys píše:
tak a jestli tohle není příspěvek od mého muže, který změnil pár detailů, ale podstatu ponechal, tak jsem královna ze Sáby
Drahý, hezky jsi to napsal, ale co bys radil té zakladatelce? Já bych jí teda poradila nakopnout s rozběhem do zadele, protože dokud ho neopustí, tak jemu nedojde co má a pokud ho vezme zpátky, tak se on akorát utvrdí v tom, že může cokoliv, úplně stejně, jako to bylo u nás… Začarovaný kruh, který myslím nemá správné řešení, jen samá špatná
Zdravím královnu ze Sáby
Nejsem si jist, jestli jsme manželé, zvlášť když jsem již 3 měsíce rozvedený, ale budiž. Jinak ale musím souhlasit, i když si tím seru do trenek. Zpětně to ale člověk vidí jinak a když už jsem sem zavítal, tak proč nenapsat svoje postřehy:
Ahoj, nemohu nereagovat, protože nechápu tu neskromnost a neschopnost si v dnešní době nevážit lásky, opory, a zdravých dětí mezi dvěma partneři, kteří svůj vztah založily na lásce. Pokud některý z partnerů zahne, je si zcela vědom, co bude následovat, jen si to nedokáže představit a tajně doufá, že mu to projde. Nemohu litovat. Musí si nést zodpovědnost i následky. Šťastný člověk je zdravý, ale když ho zasáhne hlubová bolest a zklamání, tak velmi často onemocní, protože se tělo oslabí a musí bojovat s větrnými mlýny, vůbec nechápu, proč by to chlapovi mělo projít. Když miluji, tak celou svou duší a svůj život žiju s láskou a pokorou. Přeci nebudu své názory, výběr partnera, lásku, důvěru a svoji představu o štěstí pokoušet pro pár falešných úsměvů a letmých doteků, jak naivní! Zakladatelce přeji, ať se rozhoduje srdcem a nenechá si šlapat po svém životě a štěstí, nežije přeci proto, aby trpěla vedle někoho, kdo si jí neváži.
Ale tím si každý musí projít. Chlap (či ženská LOL), co tohle udělá, to nedělá většinou z plezíru. Musí k tomu mít důvod. Ovšem to ho neomlouvá. Jinak ovšem veskrze souhlasím, pokud není člověk šťastný, je napaden chorobou, co je potřeba vymýtit a jinak než odloučením se toto nedá, protože v opačném případě by ji přenášel jako bacilonosič a to v dnešním světě nelze. I když jsem to tak někdy třeba neviděl, dnes mám v tomto jasno a jakékoliv cizoložství je mi cizí, i když v mém případě pozdě bycha honiti, ale beru to alespoň jako osvětu a vzkaz všem, kdo se nechají zlákat k odloučení - nestojí to za to, budete pro trochu rozkoše později jen trpět.
Bohužel metlou lidstva v dnešní době je nuda, peníze a vyspělá technologie. Chudý věří, že když zbohatne, tak bude šťastný, ten kdo sedí u počítače a kliká si s přáteli ani neví, kdo je opravdový přítel a co pravé přátelství znamená a ten, kdo se nudí, nezná hodnotu společného času.
Ono by se to dalo ještě rozvinout, protožě nuda znamená zpestření, peníze povyražení a moderní technologie všechno ostatní, ale jinak veskrze souhlas. A přátelství by se dalo v této době odvažovat po gramech.
Já si myslím, že zahýbají hlavně ti, kterým na vztahu moc nezáleží a když to praskne, tak to buď ukecají a lžou druhé osobě, že o nic nešlo, nebo se rozejdem, však co…
@napresdrzku Já byla vychována jinak. Nudit jsem se nenaučila, neviděla jsem to v okolí, nikdy jsem neměla čas zjistit, jak nuda vypadá. Peníze jsou pro mě prostředek, jak pomoci druhému člověku a počítač je pro mě nutné zlo dnešní doby. Nebýt na mateřské, tak teď u něj nejsem. Každý večer děkuji člověku, který vynalezl postel a měkkou peřinu, každý večer věnuji čas svým nejbližším a každé ráno děkuji, že lezu z postele zdravá, dobrovolně si život nezničím, vážím si ho.
Tak mužští obecně (pokud se budeme bavit o nás, jajože asi na tomto fóru jo) jsou flegmatičtí a z toho vyplývá podstata. Otázkou věci je, jestli se dá zobecňovat, zda záleží nebo ne na vztahu, ono to může na první pohled vypadat jako že nikoliv a přítom v nitru to může být úplně jiné, jen navenek může působit jako že je to šumák. Je to složitý a nedá se to zobecňovat, ve svém okolí mám spoustu známých kteří si procházejí něčím podobným, i když většině to třeba (aspoň na pohled) prochází, protože si nenechají toto přerůst přes hlavu, ale většina je prorodinný typ a jen si ventiluje nedostatky navenek. Většině tedy nejní lhostejné jak by to dopadlo, i když nad tím určitě do důsledku nepřemýšlí tak jako já zpětně, ale ani já jsem nekoukal a neviděl, tak to je a je na každém, jak jsem k tomu posléze případně postaví.
@LadySi píše:
@napresdrzku Já byla vychována jinak. Nudit jsem se nenaučila, neviděla jsem to v okolí, nikdy jsem neměla čas zjistit, jak nuda vypadá. Peníze jsou pro mě prostředek, jak pomoci druhému člověku a počítač je pro mě nutné zlo dnešní doby. Nebýt na mateřské, tak teď u něj nejsem. Každý večer děkuji člověku, který vynalezl postel a měkkou peřinu, každý večer věnuji čas svým nejbližším a každé ráno děkuji, že lezu z postele zdravá, dobrovolně si život nezničím, vážím si ho.
LadySi, jsi světice a měla jsi být LadyDi. Což nemyslím ironicky