Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@erinv píše:
Moje kamaradka takhle zjistila, ze si ten jeji vzal na pobyt na horach jeste jednu babu.. kdyz to zjistila, tak mu sbalila tasky, ji nastehovala k nim do apartmanu a pred jeho zraky se s ni vyspala....chlapec kokta a ma problemy s erekci a pomocovanim dodnes..
A jestli neumeeli, ziji stastne spolu dodnes ![]()
Připravila bych se na konec vztahu. Vyhledala kvalitní právní pomoc a konzultovala, jak ho stáhnout o prachy. Snažila bych se zajistit sebe a dítě, čistě pragmaticky. Vnitřně bych se snažila odříznout od něj, abych to ustála emočně. Ve vztahu bych pokračovat nechtěla, neměla bych na to sílu
Já jsem chlapovi taky neřekla, že vím
z mobilu jsem zjistila její jméno (oslovoval ji zdrobněle), že ještě studuje a co a že byla jako aupair ve Finsku a že o mně a dítěti neví. Opsala jsem si číslo. Strýček googel mi pomocí toho čísla prozradil její příjmení a další detaily.
Pár dní na to říkám chlapovi - potkala jsem kamošku s kamoškou z vejšky, byla teď jako aupair ve Finsku, má velký zkušenosti s hlídáním dětí a přivydělává si tak, Jmenuje se… úplně jsem na ni svoji starou známou zapomněla
asi s ní domluvím hlídání a někam vyrazíme, ne?
Zbledl, vymyslel omluvu a pak jsem zjistila, že to s ní ukončil (byla to ale bejvalka a bylo to zachycený náhodou v začátku).
…nevidim duvod, proc by si mela jit ty…vety typu utiiikej mi tady taky dodava
Mate spolecne konto nebo ty pristup k penezum? sbal dite a jed si na wellness a jemu nic nerikej.Jen to, ze mas pro nej sladke tajemstvi.(A po navratu bych to na nej vybalila, ze viiim.)V klidu si sama promysli co chces a jak se chces zachovat. Nevidim do tve hlavy a nevim jaky si typ cloveka- na krveziznivou pomstu? Zmlatit zmetka? Tise odejit? Zustat?-nicmene na kazdou reakci mas pravo(a ne, zavrazdit ho nemuzes
). Doufam, ze to dopadne ke tve spokojenosti!
Zakladatelko, jak jsi zjistila že plánuje rodinu jinde, psali si o tom? Jen by mě zajímali detaily. Jinak za mě, jednou se asi odpustit dá, ale dvakrát už ne i za cenu, že bude dítě bez otce…Taky jsme se tak rozhodla a nelituji
Ja bych asi ze vseho nejdriv nechala dite jeden vikend na krku tatinkovi a rozjela se nekam-napr do lazni, na hory,,, kde bych si to v klidu vsechno promyslela. Ja osobne mam problem s tim, ze nesnesu, aby ze me nekdo delal blbce a to tvuj chlap dela. Dalsi veci je, ze z nevery se nehroutim, v praci jsem pochopila, ze lid uz davno nezije monogamne a doma jsme mluvili o hypoteticke nevere a postoji k ni a tak nejak z toho vyslo nasledujici:
Chybovat muze kazdy, ujet muze kazdy, ale pokud nekdo dela stale jednu a tu samou chybu, tak je proste blbej a zcela evidentne si vztahu nevazi ![]()
Takze bych se asi rozhodla pro ukonceni vztahu a po prijezdu z vikendu bych zacala podnikat kroky-podat na soud predbezny navrh o peci ditete (nebo jak se to jmenuje), zadost o rozvod, chlapovi bych sbalila kufry, dala rozvodove papiry a vyprovodila z bytu, pak bych vymenila zamky.
@Anonymní píše: … tak nějak poklidně žije dva životy a plánuje si rodinku ještě jinde. … Už mi zahnul v těhotenství a bylo z toho cizí dítě… …
Co poslat „té druhé“ rodinnou fotku s datem narození dcery, plus poznámku, že existuje ještě druhé dítě? Já takovou poštu dostat, tak chlapa okamžitě pakuju pryč ![]()
Ale je taky otázka, kdo o tom cizím dítěti ví. Aby nebylo hned jasné, že jsi odesílatelem ty.
Ve stručnosti z pohledu chlapa, co sem občas nakoukne a kvůli téhle diskuzi se dokonce i zaregistroval. Chlap co tohle udělá tak činí z nějakého důvodu, ostatně u žen to bude stejné - prostě mu něco doma chybí, tak to hledá jinde. Což samozřejmě neomlouvá, ale na druhou stranu je to i důvod k zamyšlení pro tebe jakožto manželku. Takže si to kompenzuje, na jednu stranu milovat může opravdu jen tebe a s tou druhou je právě kvůli zážitkům a dobrodružství. Já to měl úplně stejně, doma manželka, která se postarala o děti a jakštakš o domácnost, ale jinak měla svůj virtuální svět (ujížděla na online hrách) a nikam moc chodit nechtěla. Já také firmu, najednou dost peněz a touha po tom si užívat - restaurace, zájezdy.. v tu chvíli mi nedocházelo, jak obtížné by bylo tyto věci absolvovat s dětmi (máme dvě, čtyřletou a dvouletou holčičku) a že na tohle všechno bude čas později. Takže jsem si žil svůlj život i já, kyž se to provalilo, přišlo první ultimátum, chvíli jsem sekal dobrotu, pak zase, protože si čloěk nechtěl odříct, pak první vyhazov a přijetí zpět a následoalo ještě několik dalších. Po nějaké době manželce pohár trpělivosti přetekl a od té doby už jsme asi půl roku od sebe. S odstupem času mohu napsat jen to, že jakékoliv dobrodružství za něco takového nestojí, ale na to si člověk musí přijít sám. Rozpad rodiny, postih dětí, kteří mají v hlavě zmatek, proč tatínek najednou není a proč když jsou s ním, tak nejsou s maminkou, výčitky, že člověk zkurvil život jim, manželce i sobě, ale taky důvod k zamyšlení, jeestli by se něco změnilo, kdybychom zůstali spolu. Obdiv k manželce, kterou člověk považoval za subinu a která se k tomuto odhodlala a nepolevila, i když si sama s dětmi musí občas i „užívat“, respekt, jak zvládá (zatím) sama domácnost, děti a vše okolo. Takže je na tobě, jak se zachováš, ale pokud neuděláš něco zásadního, chlapovi se nerozsvítí a ty se budeš akorát užírat. Možná víc než jaký výčitky mám teď já, co jsem způsobil a nevratně nelze vzít zpět.
@napresdrzku
dík za osobní zkušenost a pohled z druhé strany
mimochodem inspirující nick ![]()
@napresdrzku píše:
Ve stručnosti z pohledu chlapa, co sem občas nakoukne a kvůli téhle diskuzi se dokonce i zaregistroval. Chlap co tohle udělá tak činí z nějakého důvodu, ostatně u žen to bude stejné - prostě mu něco doma chybí, tak to hledá jinde. Což samozřejmě neomlouvá, ale na druhou stranu je to i důvod k zamyšlení pro tebe jakožto manželku. Takže si to kompenzuje, na jednu stranu milovat může opravdu jen tebe a s tou druhou je právě kvůli zážitkům a dobrodružství. Já to měl úplně stejně, doma manželka, která se postarala o děti a jakštakš o domácnost, ale jinak měla svůj virtuální svět (ujížděla na online hrách) a nikam moc chodit nechtěla. Já také firmu, najednou dost peněz a touha po tom si užívat - restaurace, zájezdy.. v tu chvíli mi nedocházelo, jak obtížné by bylo tyto věci absolvovat s dětmi (máme dvě, čtyřletou a dvouletou holčičku) a že na tohle všechno bude čas později. Takže jsem si žil svůlj život i já, kyž se to provalilo, přišlo první ultimátum, chvíli jsem sekal dobrotu, pak zase, protože si čloěk nechtěl odříct, pak první vyhazov a přijetí zpět a následoalo ještě několik dalších. Po nějaké době manželce pohár trpělivosti přetekl a od té doby už jsme asi půl roku od sebe. S odstupem času mohu napsat jen to, že jakékoliv dobrodružství za něco takového nestojí, ale na to si člověk musí přijít sám. Rozpad rodiny, postih dětí, kteří mají v hlavě zmatek, proč tatínek najednou není a proč když jsou s ním, tak nejsou s maminkou, výčitky, že člověk zkurvil život jim, manželce i sobě, ale taky důvod k zamyšlení, jeestli by se něco změnilo, kdybychom zůstali spolu. Obdiv k manželce, kterou člověk považoval za subinu a která se k tomuto odhodlala a nepolevila, i když si sama s dětmi musí občas i „užívat“, respekt, jak zvládá (zatím) sama domácnost, děti a vše okolo. Takže je na tobě, jak se zachováš, ale pokud neuděláš něco zásadního, chlapovi se nerozsvítí a ty se budeš akorát užírat. Možná víc než jaký výčitky mám teď já, co jsem způsobil a nevratně nelze vzít zpět.
tak a jestli tohle není příspěvek od mého muže, který změnil pár detailů, ale podstatu ponechal, tak jsem královna ze Sáby ![]()
Drahý, hezky jsi to napsal, ale co bys radil té zakladatelce? Já bych jí teda poradila nakopnout s rozběhem do zadele, protože dokud ho neopustí, tak jemu nedojde co má a pokud ho vezme zpátky, tak se on akorát utvrdí v tom, že může cokoliv, úplně stejně, jako to bylo u nás… Začarovaný kruh, který myslím nemá správné řešení, jen samá špatná ![]()
@Anonymní píše:
Nic neřeš, po ničem nepátrej a budeš mít klid. Kdybych já se jen té rady držela… Asi se jdu vykecat a optat se, jak to řešit s chladnou hlavou, kterou já nemám (ve 2 ráno, logické, že. Stručně k věci - čistě náhodou jsem zjistila, že si můj drahý, s kterým jsem už 10 let a máme dítě, tak nějak poklidně žije dva životy a plánuje si rodinku ještě jinde. Zase. Už mi zahnul v těhotenství a bylo z toho cizí dítě…nějak jsme to ustáli (i když do stavu před zemětřesením se nikdy nevrátíme, dost citů se mě rychle opadalo tím nárazem na hubu), a najednou je to tu zas.
Jak to, že mu projdou dva životy - ha, to víte, služební cesty, vlastní firma, práce o víkendu. Neřešila jsem, nepátrala a jen občas udělala kontrolní google test. A včera byl pozitivní. Klepu se jak ratlík a říkám si, kudy z toho ven a nějak bezbolestně. Dítě spí, já sama doma, ještě mám čas postavit obranný val a plánovat útok nebo útěk? Babo, raď…
Anonymní zakladatelko. I mně se stalo něco podobného- manžel si pořídil s milenkou levobočka. Ustáli jsme to, ale stále je co řešit.
Založila jsem uzavřenou skupinu s názvem Partner má/čeká levobočka. Je nás tam už víc, které řešíme tento problém- je to přeci jen trochu specifický problém oproti"pouhé" nevěře. Měla-li bys zájem se zaregistrovat a spolu s námi probrat svoje i naše problémy, zažádej o vstup do skupiny. Rádi tě přivítáme a budeš-li o to stát podpoříme.
@Ter85 @Brouk Pytlik njn.. ale v tomto případě se nejednalo o dlouhodobý vztah a o děti že..
..měl to bejt jen mileneckej víkend, kterej dopadl trochu jinak..
..ho děfčata vytrestala.. ![]()
@Jankap píše:
Co poslat „té druhé“ rodinnou fotku s datem narození dcery, plus poznámku, že existuje ještě druhé dítě? Já takovou poštu dostat, tak chlapa okamžitě pakuju pryč
Ale je taky otázka, kdo o tom cizím dítěti ví. Aby nebylo hned jasné, že jsi odesílatelem ty.
a toto je také zajímavý způsob..
otázku odesílatele bych v tomto případě viděla jako banalitu.. ![]()
@Anonymní píše:
Povaha už asi otrlá, když jsem to lhaní jednou přežila. Poprvé se děsně kál, tedy přesněji, tak, jak to chlapi dělají, přiznal se, omluvil, choval se úžasně a čekal, co já s tím. Nějakou dobu. Tím se cítil omilostněn a od té doby jaksi zapomněl, že už má trestný bodík. A tak proč si to nedat znovu, že? Když to mělo takový úspěch. Trochu černý humor (než se složím). Asi mi jde o to, připravit se, mám přece taky nějakou hrdost, to mu jen tak nedaruju… prostě zatím nebrečím, ale vymýšlím…útěk? pomstu? odvetu? záchranu? Ach jo.
Prožívám to samé, co ty, udelal to jednou, dozvedela jsem se to pred porodem, ze má 3 mesicni mimino, je to uz 5 mesicu, porad se v tom placame