Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tesco k vám nezaváží? Pokud ne, tak je to zajímavý nápad, ale přemýšlím, zda je to proveditelné. Objednávala jsem z Tesca, na chlazené a mražené měli extra oddíl, přemýšlím, zda tam nebude nějaký požadavek od hygieny na přepravní podmínky potravin podléhajících rychle zkáze. Při představě, že mi někdo teda doveze nákup, ale ten stráví v obyč autě kdovíjak dlouho, protože by bylo neekonomické jezdit s každým nákupem extra no nevím ![]()
Cenu - musíš si spočítat hranici, od které se ti to vyplatí, pokud bys měla ceny lehce vyšší. Co jsem si kupovala, tak byla hranice 1tis korun, do té ceny se platilo dopravné, od ní už ne.
U tesca se platilo dopravné stovka, ceny byly jako v supermarketech. Za tu stovku mi ten velký nákup stál, že mi to dovezli až do baráku, takže jsem naobjednala i těžké věci, do zásoby atd.
Ale očekávám teda nějakou kvalitu dovozu, tj. právě mražené fakt nerozmrzlé, chlazené nezkažené.
Ja si myslim, ze napad super, ja bych ho hned vyuzila, protoze u nas Tesco nerozvazi
Ale presne jak psala Gladys, myslim ze ta preprava obyc autem by mohla byt problem.Taky si nedovedu predstavit vezt mrazene ci chlazene veci zrovna ted ve vedrech v aute bez prislusenstvi urceneho k tomu ![]()
@Gladys tak k nám třeba Tesco nerozváží, nedávno jsem potřebovala a zjistila jsem, že rozvážejí jen ve velkých městech. Na zapadlou vesnici si nikdo ani nevzpomene ![]()
A to budeš mít i svůj obchod a pak to rozvážet nebo a jestli i tam budeš prodávat, nebo jen rozvážet?
Né, svůj obchod bych neměla. V září se má hned vedle našeho paneláku stavět Kaufland, tak bych tam vždycky nakoupila a následně rozvezla.
Já bych se asi zamyslela, proč Tesco někde nerozváží
Jestli to nebude třeba tím, že se to nevyplatí? ![]()
Myslím, že k tomuhle člověk musí přistupovat tak, že někdo už o tom přemýšlel, možná i zkusil, propočetl… A pak se zeptat, proč tam nikdo nerozváží? Není poptávka? Není zázemí? Vzdálenosi jsou moc veliké? Jací tam jsou potenciální zákazníci, nebydlí tam třeba převážná část důchodců? Myslím, že lidé bydlící v prdelákovicích jsou zvyklý mít zásoby, chovají se při nákupu zřejmě jinak než lidé z města.
Tohle všechno bych vzala v úvahu. Je hezký bydlet uprostřed shluku různých prdelákoviček a říkat si, jaký je to potenciál díky mojí výhodné poloze, jen aby to nedopadlo tak, že převážnou část představují důchodci, kteří nedisponují internetem, mají auto, protože jinak to nejde… Když už, tak by to chtělo nějaký místní průzkum a vést to přes vedení obcí, protože pro obec je samozřejmě každá služba výhoda, protože může lákat k přistěhování se novou krev, která bude koukat, co všechno je obec schopná nabídnout.
@Anonymní píše:
Né, svůj obchod bych neměla. V září se má hned vedle našeho paneláku stavět Kaufland, tak bych tam vždycky nakoupila a následně rozvezla.
Tak tohle se mi zdá hodně neekonomické, spíš by to chtělo nakupovat ve skladech bez dph, aby se ti to vyplatilo
@Anonymní píše:
Aha a co by si z toho mela ty? ![]()
Já už jsem o tom taky přemýšlela
(měla jsem tedy služby trošku rozšířenější). Napadlo mě to zhruba před rokem. Přítel podniká a brzo mně z toho vyvedl. Vzhledem k ceně benzínu by jsi musela přirazit značnou částku, aby se ti to vyplatilo a je otázka, zda by byli zákazníci ochotni tuto cenu zaplatit. Další věc je, že se ti v okamžiku, kdy se dostaneš do povědomí vyrojí konkurence. Konkurovat ti může prakticky každý, kdo má auto. Dle mého názoru si nevyděláš a je to jen na dobu, dokud ti nevznikne konkurence.
My tento týden objednávali pro tchýni nákup v Tescu a přivezli jí to i kousek za Prahu, doprava jí vyšla kolem 70 Kč.
Ahoj holky, mám na vás dotaz…
Jsem samoživitelka a mám malou holčičku a babičky přes celou republiku. Když jsem byla nemocná vůbec jsem se neuměla dostat do obchodu a sehnat něco k jídlu byl nadlidský výkon… věřím, že takových je nás víc.
Tak jsem uvažovala, že si založím internetový obchod s potravinami s donáškou do domu pro náš region. Jednalo by se o dovoz vlastním autem, né poštou. Nákup by byl doručen druhý den.
Jen tak uvažuji, co by bylo lepší…
nebo
A myslíte si, že bude o službu zájem?
Jaký by jste volily způsob reklamy?
Prosím o vaše názory a rady… děkuji