Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
prosím o radu či zkušenost zda je tu nějaký rodič, který má podobné problémy jako my. Nebo má potvrzené onemocnění jater u svého drobečka. Jak jste na to přišly, jaké dítko mělo příznaky, jak postupovalo vyšetření apod.
My jsme již byli 2× hospitalizováni s naší dcerou po prvé ve 4M a teď znovu v 6M pořád stejný příběh pozorovat z důvodu problému se stolicí buď průjem nebo zácpa, když proběhlo vyprázdnění vždy tak z 90% s hlenem nitky krve apod neměla, nejprve vyzkoušeno lactosfree mléko zda to není intolerance na laktozu bylo častější zvracení stolice hladová s hlenem, tak se přešlo na Alergy care mléko zda to není alergie na kravskou bílkovinu stolice slušná barva ale hlen, máme za sebou pět stěrů z toho jeden potvrzen na ecoli tip 0-126 další stěr z rekta ecoli již nemá, ale má pseudomonas aeruginosa, natož řekla naše dětská že pokud to není na plicích nebo na srdíčku tak dobrý a vlastně nic dále, malá má neklidné spaní proto jsme byli i na neurologii nález žádný nebyl, propíná se do luku bolí jí bříško, má období příjmu tekutin dobrý a pak si dávky snižuje i na 70ml tudíž se nějaký den stává, že vypije 400ml a to má třeba týden v kuse a pak zase začne lépe pít mléko teď aktuálně máme Nutrilon klasický advenced, u kendamilu chuť k jídlu klesá více ikdyž mě voní a chutná líp je to její výběr, teď nám vyšly krevní testy kde má zvýšené hodnoty ALP a snížené hodnoty AST a ALT doktor v nemocnici na to neupozornil mě jen je uvedeno ve zprávě ze dětská si to má pro kontrolu znovu otestovat, dále malá má nateklé nožicky oboustranně a je prostě nespokojená jde vidět, že jí něco vadí byli jsme i na sonu břicha, ale primář provádějící vyšetření neobjevil naši asymetrii ledvin kterou máme od narození o 7mm a napsal do zprávy ledviny symetrické takže toto vyšetření u mě postrádá na významu. Další sono bříška nás čeká 29.3., ale nikdo nás neposlouchá co se děje a když ano řeknou ať jdeme napsat pohádku když probíhá vyšetření u dětské řekne bříško měkké, přibírá je to dobrý. Já už jsem zoufalá malá když se snaží vyprázdnit u toho tlačí a řve. Když se snažíme, aby nás někde tedy vyšetřili tak jdeme na pozorování tak tam poslouchám to samé dítě má měkké bříško přibírá tak není nutno jiné vyšetření…to opravdu mám koukat doma na dceru, že není v pořádku a až přestane úplně jíst nebo pít a bude hubnout teprve s námi budou něco dělat? Malá se narodila na konci srpna tohle řeším s naší doktoru od listopadu a pořád nic nevím jen to, že dokud nepůjde o život ohrožující situaci tak se asi nic nebude řešit.
Pediatr změnit nelze nikde nenabírají již řešeno s pojišťovnou jsme na čekací listině až se někde uvolní místo, takže tato rada nám nepomůže.
Děkuji ![]()
A jaká další vyšetření bysis asi tak ještě přála? Na to, že je malé půl roku už toho má za sebou docela dost, řekla bych.
To je Tvoje první miminko? Nezlob se na mne, nemyslim to nijak zle, ale z Tvého popisu mi přijdeš strašně moc úzkostná. Neřeknu, kdybys měla názor jen jednoho lékaře, ale pokud na miminku nic extra neshledává arzenál x lékařů, tak opravdu nevim, co bys ještě chtěla. Miminka prostě občas bývají nespokojená, uplakaná, ale ne nutně to vždy musí znamenat něco zdravotního. Bolavé bříško trápí hodně miminek, to všechno přejde. Co zkusit pomalu už nějaké příkrmy, některým dětem to na to bříško pomůže…
Moje druhorozená dcera měla od narození alergii na kravskou bílkovinu, takže vim, co je s tim spojené, dnes jsou jí 3 roky a je zdravá. Chtělo to jen vytrvat.
@Dagmarinda píše:
máme za sebou pět stěrů z toho jeden potvrzen na ecoli tip 0-126 další stěr z rekta ecoli již nemá, ale má pseudomonas aeruginosa, natož řekla naše dětská že pokud to není na plicích nebo na srdíčku tak dobrý a vlastně nic dále, malá má neklidné spaní proto jsme byli i na neurologii nález žádný nebyl, propíná se do luku bolí jí bříško, má období příjmu tekutin dobrý a pak si dávky snižuje i na 70ml tudíž se nějaký den stává, že vypije 400ml a to má třeba týden v kuse a pak zase začne lépe pít mléko teď aktuálně máme Nutrilon klasický advenced, u kendamilu chuť k jídlu klesá více ikdyž mě voní a chutná líp je to její výběr, teď nám vyšly krevní testy kde má zvýšené hodnoty ALP a snížené hodnoty AST a ALT doktor v nemocnici na to neupozornil mě jen je uvedeno ve zprávě ze dětská si to má pro kontrolu znovu otestovat, dále malá má nateklé nožicky oboustranně a je prostě nespokojená jde vidět, že jí něco vadí byli jsme i na sonu břicha, ale primář provádějící vyšetření neobjevil naši asymetrii ledvin kterou máme od narození o 7mm …
takže jaterky máte nízké, sono břicha v normě a místo toho abyste byla ráda, tak vymýšlíte dál…fakt máte pocit že lidi mají ledviny na milimetr stejné??
no, popravdě, dítě s játrama podle všeho nic nemá, ale jeho matka by potřebovala psychoterapii, a to řádnou, chudák dítě, tak malý a už tohleto všechno
Děkuji za názor. Dcerka je opravdu chudinka, má toho za sebou hodně a pořád se neví co jí je a bolest neustupuje. Nechápu proč zveličujete ten fakt, že malá má opravdu bolesti a radíte mi docházet na psychoterapii. Toto mě vcelku mrzí myslela jsem, že tu najdu třeba někoho kdo má podobnou zkušenost, že se nemohlo dlouho na něco přijít. Ono něco rozklíčovat u malého miminka je dost složité. A když změna probiotik nepomáhá, neuleví ani espumisan, babycalm a masáže bříska atd., miminko nebude neklidně spinkat a brečet ze spaní bolestí asi protože se tak rozhodlo. Mě také nebaví jezdit po všech čertech místo vycházky, cvičení, povídání, čtení pohádek a být v klidu doma užívat si společný čas. ![]()
Pozn.: ty ledviny lidé jsou asymetrické to víme všichni to jen byla ukázka toho, že když se přehlédne toto tak by se mohlo přehlédnout i něco jiného. Nebylo to stěžování, že je máme takové.
I tak děkuji za názor.
Fibi 106
Děkuji za odpověď. Ano i nadtím jsem přemýšlela, i jsem si povídala se svou maminkou, která k nám jezdí na víkendy a taktéž mi říkala jestli nejsem moc úzkostná a starostlivá. Ale pak viděla u malé “ten záchvat” bolesti a říkala, že to v životě u miminka neviděla.
Můj strach pramení také z toho, že mě doktoři špatně diagnostikovali v těhotenství a malá málem šla z bříška ven než měla naštěstí se tím tenkrát zabývala jedna porodní sestra a upozornila na chyby, které se v diagnóze staly. Takže to také muže být důvod proč nemám důvěru.
Příkrmy dáváme poctivě zhruba od 4M.
![]()
@Dagmarinda
Muze mit jen caste koliky a z toho vyroste
Nemocne deti, pokud maji neco s travenim, tak proste nepribiraji a neprospivaji
Vysetreni na gastru jste meli?
@Sarik12
Dobrý podvečer,
paní doktorka nevidí důvod, abychom podstoupili toto vyšetření a každých téměř co 10dnů dělá malé stěry z rekta. Tyto barvy stolic se nám střídají od listopadu naštěstí od konce února tam, alespoň už není hlen. Malá má měkké bříško přibírá tím pádem to je prý nějaký běžný infekt.