Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@TáňaSová píše:
@Konys Mám zkušenost, že někteří pediatři takto flexibilní nejsou. Ordinuje i mimo pracovní dobu? Co když je něco akutního, jdete na pohotovost?
Ma uvedeno ze ve vaznych pripadech se ji lze dovolat i mimo ordinacni dobu, krom nocnich hodin. Mame stesti, ze nase doktorka ma pod palcem detskou pohotovost u nas a i tam hodne slouzi. Takze jednou kdyz se mi neco nezdalo, volala jsem na pohotovost a zrovna tam byla… Ale takhle to nema kazdy dr., to chapu.
@Russet píše:
Jestli ona to není skrytá reklamka
Aha
Podle toho jak to podává by to tomu i odpovídalo
@TáňaSová píše:
@Russet A jakou v tom vidíte komplikaci? Tu neznalost dítěte? Nebo že toho odborníka třeba neznáte? Náš pediatr k dispozici 24/7 prostě ani teď není, tak mi nějaká alternativa asi přijde fajn. Ale moc mě zajímá váš názor.
Tak snad pokud je nějaký akutní problém, tak normálně funguje pohotovost.
Za poslední rok jsme byla s dětmi u pediatra jen na preventivce a pak kvůli různým potvrzením.
Ale ordinuje normálně, kdyby bylo potřeba. Ale my tam nelezeme moc ani normálně, takové virózy a kašle léčíme doma samy.
Jak přestali rodiče posílat do školky a školy chrchlající, usoplené, zvracející a teplotové děti, tak jsou abnormálně zdraví. ![]()
@TáňaSová píše:
@PeBa12 hele setkávám se s tím, že ano. A já se tam popravdě taky nehrnu. A když se mi prostě něco nezdá, tak chci ujistit nějak hned, když zrovna pediatr není k dispozici. Existuje teda taky ulekare a jiné online poradny, co jsem tak hledala, tak mě zajímá, jestli je to opravdu taková blbost, když tam sedí odborníci, asi je to možná někdy lepší, než to řešit v jiném neodborném kruhu…
A jak víš, že tam sedí odborníci a ne jen někdo kdo prostě vyhledává odpovědi na googlu? A když není k dispozici pediatr existuje ještě pohotovost, slyšela si o tom?
Pořád je to rychlejší řešení než hledat nespolehlivé online doktory ![]()
@TáňaSová píše:
@Konys Mám zkušenost, že někteří pediatři takto flexibilní nejsou. Ordinuje i mimo pracovní dobu? Co když je něco akutního, jdete na pohotovost?
Ano, když je něco akutního, tak jedu na pohotovost. Pediatr mi se zlomeninou nebo nějakou akutní bolestí břicha moc nepomůže ani v ordinačních hodinách. Všechno ostatní v podstatě může počkat do druhého dne do ordinace. ![]()
Fakkt nevím, proč bych doktorku otravovala mimo ordinační dobu.
@PeBa12 píše:
AhaPodle toho jak to podává by to tomu i odpovídalo
„Moc mě zajímá vaše zkušenost“ zní tak úlisně, že bych řekla, že je to jistě nějaká konzultantka z toho zmiňovaného fóra.
Akutní věci mimo ordinační dobu řeší pohotovost, co může počkat se může pokusit vyřešit praktický lékař. Skutečně se 2 hodiny trvající horečkou se nemusí aktivovat integrovaný záchranný systém, i když se najdou takoví, kteří s tímto problémem přijedou na pohotovost i ve 2 hodiny ráno. A jestli někdo nabízí mimo ordinační dobu konzultace e-mailem, na FB, na WA atd.? Tak to je jenom benefit. ![]()
Nikdy nevíš, kdo na druhé straně sedí, odborník těžko, to by ho někdo musel platit a opravdoví odborníci většinou nemají čas někde vysedávat na netu.
Takže zakladatelko, nejspíš konzultantko takového centra, soudný člověk neřeší zdravotní stav svůj ani dítěte na anonymním fóru a zavolá pediatrovi nebo na pohotovost.