Opadaná orchidej

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1075
14.4.19 14:18

@Olkipe tvé orchidce nic nechybí, buď v klidu. Jediné, co tyhle rostliny potřebují, je trochu světla, namočit do vody tak, aby substrát nacucl vodou, když bude proschlý, a pak vodu slít (květináč nesmí stát stále ve vodě, pak kořeny uhnijí a rostlina nezvratitelně hyne, nemá-li dost kořenů vyrostlých mimo květináč), což znamená prostě jednou za týden zkontrolovat, jestli je suchý nebo ještě vlhký. A co mají rády, tak v teplých suchých dnech ostříkat měkkou vodou listy (ale pozor, ať se to nestříkne na květy, ty by mohly chytit plíseň a odpadají rychleji). Já je mám na východním okně a kvetou mi všechny (4), už i máminy, co jsem si vzala domů na „rekonvalescenci“ po velkém zanedbání (3) :) Pokud má orchidka krásné pevné listy, rostou další a má snahu k vytahnutí kvetního stvolu a kořenů, tak si nemůžeš přát víc :palec: vede se jí báječně :) až bude nasazovat poupata, dej jen pozor na průvan v blízkosti květiny nebo na ovoce (například jabka nebo banány, při zrání či prezrávání vylučují do blízkého okolí ethylen a z toho mohou poupata opadávat dříve než se otevřou). Doporučuji také tyčkou podpořit ten stvol a můžeš ho snadno „formovat“ tím, že květináč budeš na okně pootáčet, protože rostlina ten stvol rychle tahá ke slunci:) tak hodně štěstí s pěstováním, je to vážně nenáročná kytka a nádherně a dlouho kvete 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.4.19 22:06
@debra.morgan píše:
@pannda ten odkvetly šlahoun strihnes pryc celej?

Určitě, vždy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85400
16.4.19 06:28
@debra.morgan píše:
@pannda ten odkvetly šlahoun strihnes pryc celej?

Ja ustrihnu hned, necham bud 5 cm nebo nic. Vetsinou vyroste dalsi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85400
16.4.19 06:28
@Káťa19 píše:
Ja je nestriham, stava se dost casto, ze zacne kvest znovu, bud z jineho mista nebo pokracuje

To pak ale nevypada moc pekne, aspon mne se to nelibi. Ja nekde cetla, ze se strihat maji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
16.4.19 12:40

Určitě odstřihnout. Brzy vykvete znovu. A tento druh kvete hodně často. Já jí mám v květu klidně i rok. Postupně schnou staré květy a raší nové. Orchideje jen zalévám a dávám hnojící tyčinku. Občas ustřihnu uschlý list a jednou za dva roky přesadím. Doma mám cca 7orchidejí a jen jedna nekvete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí