Opakovaná zadní rýma

Anonymní
31.5.22 20:07

Opakovaná zadní rýma

Vím, že školkové děti jsou stále nemocné, ale říkám si, že to už není normální. Od konce února jsme nepřestali kašlat. Syn ani já nemáme horečky ani rýmu, pouze dráždivý sušší kašel, tak jednou denně něco vykašlu, čili úplně suchý není. Už jsme přeléčení Sinecodem, Erdomedem a já jsem si dávala Acc. Pediatr krčí rameny, že je to zadní rýma. Ve stěrech nic není, jen nějaký vir, který nechce ničím léčit. No tak proč si to doprčic pořád předáváme? :zed: Další členové domácnosti jsou zdraví. :nevim: Není nějaká možnost, že stěry neodhalí nějakou bakterii a stále dokola nám to ten kašle způsobuje? Jako klidně budu jíst 14 dní antibiotika i preventivně, ale ať už se toho zbavíme. :roll: Jinak nemocní vůbec nebýváme, ATB jsem měla před 10 lety, syn nikdy. Když by se to přeléčilo a někdo to na nás zase prsknul, budeme aspoň chvíli imunní nebo to je úplně zcestná úvaha? Už přemýšlím i jestli to nekoluje v širší rodině. :nevim: Má s tím někdo zkušenosti?

Příspěvek upraven 31.05.22 v 21:08

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16219
31.5.22 20:34

Asi tě zklamu, ale mám prvňačku, které ta imunita nedozrála doteď a pojem „zadní rýma“ slyším a otvírá se mi kudla v kapse. První rok školky to bylo max. týden ve školce a pak týden doma a takhle pořád dokola. Když přišel Covid, tak jako když utne, přestala chodit do kolektivu a měla jsem naprosto zdravé dítě. No a v první třídě odchodila celé září a já si říkala, jak je to super, a od října to začalo - dvakrát měsíčně týden doma. Někdy i s horečkama, někdy bez horeček, ale rýma a kašel nepřetržitý, doktor pokaždé řekl „nechte ji alespoň týden odpočinout“. Šla třeba v pondělí do školy, ve středu večer začala pokašlávat, ve čtvrtek zacpaný nos a teplota. O co jsem zkrátila dobu doma (že jsem ji nechala např. jen čt-ne a v pondělí šla do školy), o to se zkrátila doba do další nemoci a prodloužila ta další (vyšší teploty, horší průběh). Nikdy jí to nejde do dýchání (naštěstí), nikdy nekončí na antibiotikách, je to otravné víc pro všechny okolo, než pro ni.
Dáváme betaglukany, Preventan, echinaceu, rybí tuk, vitamín C, vitamín D, stříkáme Sterimar s mědí, člověk prostě zkouší všechno možné, aby těch nepřítomností tolik nebylo. Naposledy nám zabralo docela Psí sádlo na ten kašel, řekla bych, že to nebylo tak intenzivní a dlouhé. Na ORL řekli, že nosní mandle je taková hraniční a máme si vybrat, jestli ji vyndat nebo nechat. Zatím jsme nechali, ale jestli to na podzim půjde ve stejném rytmu, půjde na vyndání, protože už nevíme co jiného zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
31.5.22 21:30

Zkuste nasadit pravidelně antihistaminika. A Bronchovaxom/Ribomunyl máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9771
31.5.22 21:35

U dcery se z „chronické virové zadní rýmy“ vyklubala alergie na roztoče a pyly. Ač paní doktorka tvrdila, že to alergie určitě nebude (jak by mohla, když otec i bratr jsou polyvalantní alergici a astmatici, že :roll: ) Po přeléčení antihistaminiky „virová rýma, kterou má každé školkové dítě“ zázračně zmizela. Takže doporučuju návštěvu alergologie, pokud jste ještě nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
31.5.22 21:41

@Jahru :palec: Navíc ani na alergologii nemusí vyjít pozitivně na testované alergeny, testuje se vesměs pár možných ( navíc u dětí nevychází stoprocentně). Alergie ale může být na cokoliv, tzn. tisíce různých spouštěčů. Do toho oslabená sliznice a problém je na světě. Proto na zkoušku antihistaminika, nic tím nezkazíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí