Opakované biochemické a zamlklé potraty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9754
15.10.12 13:24

Opakovane biochemicke a zamlkle potraty.

Ahoj holky,
zakladam toto tema, abych si mohla popovidat s zenami, ktere na tom jsou nebo byly stejne jako ja.
Byla bych rada, kdyby jsme si zde navzajem vymenily sve zkusenosti z vysetreni, ktere nas cekaji nebo ktere uz mate za sebou.
Byla bych rada, kdyby se zapojily i zeny, ktere uz maji vse za sebou a uz jim roste brisko nebo uz maji doma miminko.
Prosim podelte se se mnou o vase zkusenosti. Co byl duvod neustaleho potraceni. Jake vysetreni jste musely podstoupit. V cem byl nakonec problem. A zda pri uzivani tech spravnych leku probihalo vase tehotenstvi v poradku bez komplikaci atd.

Ja jsem prave prodelala treti biochemicke tehotenstvi. Po druhem jsem byla u doktora, neudelal mi tenkrat zadne vysetreni, jen rekl, ze jestli se to jeste jednou zopakuje, tak udelame nejake krevni testy. Takze me vsechny testy teprve cekaji a nevim jestli mi je schopen pomoci „obycejny“ gynekolog nebo se mam rovnou radsi obratit na nejaky Car.

Cetla jsem ruzne clanky od odborniku, bohuzel vetsina byla od doktoru z Caru a ti vetsinou v techto propadech vzdy radili rovnou ivf!
Jak je to u vas? Podarilo se to nakonec s pomoci leku i prirozene?

Predem vsem dekuju za prispevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
15.10.12 13:46

@kar-maa Ahoj! Taky mám za sebou pár potratů, ale i dvě úspěšná těhotenství (teď se marně snažíme o třetí). Mohla bys tu ještě popsat, jestli třeba bereš nějaké léky na udržení těhotenství (Duphaston, Utrogestan či něco podobného) a jestli potrácíš i přes to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
15.10.12 13:52

Mam za sebou 2 potraty v 1.trimestry a pricina bola trombofilia, zvysena zraznlivost krvi..
Po nasadeni liecby mam 2 krasnych chlapcov..
Preco IVF?..Ved nemas problem otehotniet, ale donosit babatko.. Pomocou IVF by otehotnela, ale tiez by to mohlo dopadnut rovnako zle..
Ja by som trvala na testoch a aj obycajny gynekolog vie spravit testy.. Rozhodne by som trvala na vysetrenie trombofilnych mutacii a nepodcenila ani tu najjednoduchsiu formu MTHFR heterozygot..

Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
15.10.12 13:56

Ahoj tak já se bohužel hlásím do klubu…
bohužel jsem měla za poslední 3,5 roku 8× pozitivní těhotenský test. první těhotenství bylo mimoděložní, druhý poz. test jsem měla i potvrzené UTZ ovšem potrat v 6 týdnu, ostatní poz. těhu testy biochemické těhotenství, ani jsem se nedočkala toho prvního UTZ vždy to probíhá stejně poz. test opožděná MS, místo aby test sílil slábne pak přijde MS… a je konec
za sebou máme genetické vyšetření, základní imunologii, HP, průchodnost vejcovodů teď nás čeká poslední vyšetření na reprodukční imunologii a pak už bohužel máme vystřílené možnosti, možná hysteroskopie (i když dva lékaři říkali, že to mi stejně nic neřekne).
proč se to děje se neví vždy se mi na něco přijde co je zaručeně „TO“ ale nakonec po přeléčení čehosi je opět stejný průběh…
v Caru jsme taktéž byli… byla jsem i na IVF a zas stejný průběh.. pokud máš opakované biochemické těhotenství tak ti IVF moc nepomůže, pokud se nepřijde na příčinu.
takže bohužel já pozitivní příběh a happy end nemám.......ale ráda si nějaký pozitivní příběh přečtu a nabiji se pozitivní energii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
15.10.12 14:03

Pri druhem a tretim biochemku jsem brala Duphaston 1-0-1 a nezabral. Vzdycky tak od 6. dne spozdene ms zacne carka slabnout.

A ivf doporucuji proto, ze se vybere nejlepsi nezmutovane vajicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
15.10.12 14:04

Pegisek…jezis to je mi moc lito. Ale je to teda divne, ze nic nezabira!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
15.10.12 14:19

Ahoj, my už jsme se potkaly, že? Já jsem měla jeden sp a jednu zamlklinku. Teď jsem těhotná potřetí a vše ok. Ťuky ťuk. Od zjištění // jsem zaváděla Utrogestan a poctivě zobala Femibion. Nevím, jestli mi to pomohlo, ale tak trošku tomu chci věřit. Nevěřím však tomu, že se někdy dozvím příčinu těch nepovedených těhotenství. :nevim: Jinak mám jen vyšetřenou štítnou žlázu, tam je to v pořádku. Přítel byl na spermiogramu - někdy prý potraty způsobuje i špatná morfologie spermiíí a kompletní výsledky z genetiky ještě nemáme. Jen vím, že odběry na cystickou fibrozu a trombofilní mutace prý vyšly dobře. :nevim: Může to být prostě nějaká infekce, tvorba protilátek, srážlivost, mutace atd..Nebo jen prostě blbé nepřející postavení vesmíru v momentě, kdy k vám miminko přijde. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
15.10.12 14:20

Amabilis77 a tobe prisli na nejaky problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
15.10.12 14:21
@kar-maa píše:
Pri druhem a tretim biochemku jsem brala Duphaston 1-0-1 a nezabral. Vzdycky tak od 6. dne spozdene ms zacne carka slabnout.A ivf doporucuji proto, ze se vybere nejlepsi nezmutovane vajicko.

já bych na IVF moc nespoléhala, pokud trpíš na biochemické těhotenství myslím, že je lepší přijít na příčinu toho všeho proč se tak děje…
Navíc je to pro tělo dost velký stres, nelituji toho že jsme na něm byli to ne ani těch peněz nelituji jen mi je líto, že v CARu to neřeší a hnali by mne na další IVF aniž by se pídíli po tom kde je vlastně příčina těch bioch. těhotenství. je pravda, že já jsem na stimulaci špatně reagovala měli jsme jen 3 oocyty a dvě byli k použití obě dvě se oplodnili (měli jsme metodu ICSI - vpich do vajíčka.. bohužel manžel má trošku pomalejší spermijky) krásně se vyvíjeli obě jsme si nechali zavést, po 14 dnech krásný těhu test a pak bohužel stejný průběh. za další 2 týdny test negativní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
15.10.12 14:25

Triada jo jo uz jsme se potkaly po mem druhem biochemku.
Preju ti at uz je ted vsechno v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
15.10.12 14:31

Pegisek- mne se prave moc do ivf jit nechce. Prvni budu trvat na vsemoznych vysetrenich. Jen me zajimalo jestli mi muze vsechny vysetreni udelat i muj gynekolog nebo musim do Caru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
15.10.12 14:47
@kar-maa píše:
Pegisek- mne se prave moc do ivf jit nechce. Prvni budu trvat na vsemoznych vysetrenich. Jen me zajimalo jestli mi muze vsechny vysetreni udelat i muj gynekolog nebo musim do Caru.

Pokud cítíš, že se ti do IVF nechce tak se do něj nenech natlačit ono je to dost složité navíc jak nastoupíš do Caru tak je to tak trošku rozjetý vlak, který se těžko zastavuje… jelikož je živí IVF..proto i páry do IVF ženou..
mne v Caru dělali HP, průchodnost vejcovodů sledovali ovulku (což může udělat i gynekolog) po tom IVF jsem si vydupala genetiku a tu základní imunologii vůbec mi jí nechtěli udělat… pak jelikož jsem s přístupem mého doktora v CAru nesouhlasili jsme se s manželem dohodli, že z toho vlaku vyskočíme a od té doby jsme tam nebyli (teď i otěhotníme přirozeně…)

vyšetření jako Hormonální profil, genetické mutace, imunologii ti může vypsat žádanku gynekolog i když je pravda, že se jim vždy taky nechce jelikož na všechno mají dnes budgety, který nesmí překročit, protože by za ně nedostali zaplaceno…

oni v Caru si vyšetřují jen tu neplodnost a co s tím souvisí… takže spíš by pomohli kdybys nemohla otěhotnět, s udržením těhotenství oni nemají nic společného takže bych spíš volila cestu gynekologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
15.10.12 14:53

NO uvidim jak se k tomu muj gynekolog postavi. Cetkla jsem o nem recenze a mimo jine je to zepry odbornik co se tyka tehotenstvi. Tak jsem zvedava!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
15.10.12 15:21

@kar-maa už je tu diskuze Opakované potraty a ta je docela živá. Píšeme tam právě zkušenosti od doktorů, jaká vyšetření a kde a jak dlouho to trvá. Přijď mězi nás, jestli chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.10.12 15:32

Kar-maa:tak se taky bohužel hlásím do klubu. Měla jsem 2× zamlklé těhu, jedno v 6tt, druhé v 7tt. Genetické a imunologické testy jsou v pořádku, ale moje gyndr ne moc ochotně dělá jakékoliv testy, tak jsem si nechávala dělat u obvodního na štítnou žlázu, toxoplazmozu a boleriozu(výsledky budou zítra).Při druhém těhu jsem zaváděla utrogestan, jenže od 5tt se přestalo maličké vyvýjet a v 7tt jsem šla na revizi :roll:
Podle doktorů jsou to náhody a řeší se to až u třetího potratu(nejspíš si všichni myslí že mám nervy ze železa) :zed: :zed:
Zapomela jsem napsat že už máme s manželem jedno dítko a u toho bylo vše od začátku v pořádku..tak proto nejspíš okolkují s testy. Všechny jsem si víceméně vydupala a oběhala sama :roll:
Věřím v lepší zítřky a doufám že třetí těhu bude už ok..ale člověk nikdy neví, že :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty