Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vokishka píše:
nemusí, ta celiakie se může projevit právě tou častou nemocností.
Občasnými průjmy se zase projevuje intolerance laktozy, prostě občas je to dobrý, občas špatný, tohle má moje dcera.
@Petulka1234 pečivo nejí, denně má ovoce a zeleninu, maso máme 2× týdne - máme vsichni méně železa, tak dělám 1× hovezi a 1× střídám. Děláme ovocné smoothie a do toho oříšky a semínka. Minimálně 1× týdne je ryba. Sladké skoro nejí. Máme za sebou i 2 měsíce bez mléka a efekt nula. Takže mléko dávám dál, ale budu ho měnit za kozí, máme nedaleko kozí biofarmu. Jídelníček je pestrý - pohanka, jáhly, kuskus, rýže, luštěniny… Hodně zeleninových jídel.
@Veve79 na Orl byl vyšetřovaný 2× a nikdy mu nic nenašli. Delali mu i nějaké extra výtěry.
@Anonymní píše:
@Petulka1234 pečivo nejí, denně má ovoce a zeleninu, maso máme 2× týdne - máme vsichni méně železa, tak dělám 1× hovezi a 1× střídám. Děláme ovocné smoothie a do toho oříšky a semínka. Minimálně 1× týdne je ryba. Sladké skoro nejí. Máme za sebou i 2 měsíce bez mléka a efekt nula. Takže mléko dávám dál, ale budu ho měnit za kozí, máme nedaleko kozí biofarmu. Jídelníček je pestrý - pohanka, jáhly, kuskus, rýže, luštěniny… Hodně zeleninových jídel.@Veve79 na Orl byl vyšetřovaný 2× a nikdy mu nic nenašli. Delali mu i nějaké extra výtěry.
hmmm, tak to je záhada, to mě už také potom nic nenapadá, proč je chudáček tak pořád nemocný ![]()
Jo a železa je také hodně i v jiných potravinách než jen v hovězím. Fazole, čočka, arašídy atd…
Kontrolovali mu mandle? nám to patrně dělala ta nosní. Teď máme zatím klid. musím zaťukat.
@iiiv kontrolovali loni na jaře a měl je dobré. Teď na ně jdeme znovu, tak uvidíme.
Na ten kasel cibulovy domaci sirup a tymianovy caj, poradny slepici/kureci vyvar.
Na imunitu vitaminy. My od podzimu zacli davat colostrum a kdyz vidim ze se neco rozjizdi zacmu davat echinaceu.
Ale temi nemocemi si buduji imunitu. Horsi by bylo, kdyby ty nemoci chytal pozdeji az ve skole.
Ještě mě napadá, že jeden sympatický lékárník, který se zajímá o homeopatii, mi doporučil rakytníkový olej…jelikož já trpívám 2× ročně na opakovaný zánět průdušek, tak mi řekl, že vždy když pocítím, že na mě něco jde, tak šup 1 malou lžičku ráno a 1 zase večer.
Tak ho mám doma v ledničce - upozorňuji je drahý a koupila jsem ho ve zdravém obchodě.
Je to půl roku a zaklepávám, ještě žáden zánět průdušek nebyl, ale ještě nejásám, protože ještě neuběhl celý rok, abych mohla porovnat.
Také to určitě může mít velkou zásluhu i to, že mám již přes půl roku upravený jídelníček a různé pozitiva už jsou…
@Kelsey nepomáhá žádný domácí a ani kupovaný sirup a ani kapky. Nepomáhají ani podpůrné prostředky jako inhalace a zábaly/obklady. On nemá kašel jako „jen kašel“, začne kašlat a během pár dní z toho je zápal plic.
Případně je to „jen kašel“, ale kašle třeba 3 dny v kuse.
Zkoušeli jsme i jezevčí sádlo.
A nevím, jak si buduje imunitu, když je to spíš horší než lepší. POslední 3 zimy si říkám, že horší to už být nemůže a každá další zima mi ukáže, že může. Má opakovaně atb a prakticky si nemá kdy budovat imunitu, když se jen hrabe z nemocí.
Vitamíny nevím. Má je tak nějak pořád. Měl Multisanostol. Pak měl Imunoglukan (několik týdnů)…
Teď se teda chystám na kolostrum. Jaké máš ověřené?
A co Wobenzym? Moje nejmladší ségra byla taky hodně nemocná i když ne takhle, ale neustále rýma, kašel, zánět průdušek, záněty středního ucha a když už nevěděli naši co tak nasadili tohle a zlepšilo se to a s nástupem do školy, téměř odeznělo bude ji 10 a nepamatuji kdy naposledy měla třeba zánět středního ucha ![]()
@Kristyna.Vechtova jak byla malá?
Jinak u nás to bude i rodové. Já byla jako dítě na tom podobně a dodnes jsem dost chytlavá. To nejhorší mě přešlo v 15 letech.
@Anonymní píše:
@Kelsey nepomáhá žádný domácí a ani kupovaný sirup a ani kapky. Nepomáhají ani podpůrné prostředky jako inhalace a zábaly/obklady. On nemá kašel jako „jen kašel“, začne kašlat a během pár dní z toho je zápal plic.
A nevím, jak si buduje imunitu, když je to spíš horší než lepší. POslední 3 zimy si říkám, že horší to už být nemůže a každá další zima mi ukáže, že může. Má opakovaně atb a prakticky si nemá kdy budovat imunitu, když se jen hrabe z nemocí.
Vitamíny nevím. Má je tak nějak pořád. Měl Multisanostol. Pak měl Imunoglukan (několik týdnů)…
Essens colostrum jsem koupila.
Moře, moře a zase moře, žádné Imunoglokany a jiné podvody. Jediné co dceři kdy pomohlo mylo moře. Máchat ve slané vodě horem spodem…
@Anonymní píše:
Teď mě ještě napadla péče o střevní floru, myslím laktobacilky po antibiotikách?
Ještě mě napadlo, jestli už těch léků nemá malý přespřílíš, myslím tím začarovaný kruh a tělo se nemá kdy spravit, že je malý uléčen z těch všech léků…což takhle to zkusit bez léků a jít přírodní cestou a antibiotika a ostatní léky dat jen jako úplnou poslední záchranu… ![]()
Mě prostě přichází, že je už přepráškován, tělo nemá sílu a hlavně čas, kdy se vzpamatovat…
Já třeba když mám děti nemocné, tak vařím čaje, céčkujeme a nechám na tělu, ať se samoozdraví…co na to říkáte? ![]()
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova jak byla malá?Jinak u nás to bude i rodové. Já byla jako dítě na tom podobně a dodnes jsem dost chytlavá. To nejhorší mě přešlo v 15 letech.
No začalo to tak nějak se vstupem do školky takže 3-3,5 a nejdřív taky všechno možné a nemožné a ten Wobenzym tak v 5 letech a zabralo to
Zeptat se v lékárně od kdy je Wobenzym vhodný a zkusit ![]()