Opakovaně nemocné dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4232
16.1.17 07:13
@Tarinka píše:
Moje starsi dcera byla nemocna loni snad celou zimu, pichany usi, ryma, kasel, teploty, 14 dni marod, tri dny zdrava, furt dokola. Na orl chteli vytrhnout nosni mandli, nemela ji ani zvetsenou, ale spis rostlou do usi. Jeste nam doktorka dala sanci, ze ji necham 6 tydnu doma za skolky, ven mohla, mezi deti ne. Za 6 tydnu se ji v usich vse uzdravilo, tak sla do skolky. Za ctyri dny odpadla se ctyricitkama, bolelo ji ucho, tak jsem se rozhodla, ze ji budu lecit tak, jak lecila mamka me a ze k dr. pujdem, jen kdyz serapidne zhorsi, do ucha jsme kapali usni lihovy kapky, odsavaly, nurofen, lezet, odvarz majoranky s medem, nastesti chlap byl zrovna doma, tak se staral o mladsi, ja s dcerkou tyden lezela v posteli, cetly jsme pohadky, mela uplne svitive zlutou rymu, tydenmela ctyricitky horecky, dalsi tri dny teploty, ale zvladla to bez atb, cozbyl zazrak.To bylo loni v kvetnu, od te doby mela jeden den teplotu, jinak nic, chodi do skolky mezi usoplence. Muj doktor minakonec řekl, ze kdyz se to telo necha takhle poprat, ze je to lepsi nez tisic ockovani. Jinak samozrejme k dr. klidne jit, aby se pohlidal poslech, angina atd., ale jinak nechat dite co nejvic poprat, jinakco se pripravku tyce jsme vystridali vsechny mozny Imunoglukany, Imunoregeny, homeo na nosni mandli, kolostra, kapky od justu… myslim, ze vse bylo k necemu, ze totreba aspon zkracovalo nemoc, oblibila jsem si kapky Malavit, kapudoVincentky, dobry proti zlute ryme.

To mohla být Moraxella, podle těch žlutých nudlí. Neuvěřitelný svinstvo. 2× jsem jí měla taky. Mně a mladší dceři, ale je už šestiletá pomáhá ta nosní konvička, přidat trošku téhle ústní vody http://www.top-dent.cz/…hx-0-12.html a bakterie nemají šanci. Poslední rok to takhle praktikujem a neměla píchaný uši, rok předtím několikrát.
Ale u hodně malých dětí je riziko, že jim to právě zateče do ucha, takže jsem to začala používat v době, kdy si to nechala vysvětlit, jak moc tu hlavu může naklonit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
16.1.17 09:52
@Anonymní píše:
@MarketaJ měl 3 balení za sebou a pořád ve stejném dávkování.

To je právě špatně, ty intervaly se mají postupně prodlužovat, takže doba braní se tak natáhne třeba na půl roku. Já to poslední balení dávala jenom při nemoci, jakmile na ní něco lezlo, tak dostala dávku a za tři dny byla v pohodě. Blbé bylo, že jsme to vždycky od ní chytili a my tu chcípali a ona byla vysmátá a happy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
16.1.17 16:28
@Anonymní píše:
@Moise zkusili = cca půl roku pravidelných návštěv. Rozhodně nečekám, že by to pomohlo za týden. Manžel s tím zkušenosti má.
První bychom museli někam jezdit a právě by musel chlap, kdyby se to ukázalo jako účinné, tak by se to řešilo dál. Ale i tady narážím na to, že je syn tak často nemocný, že letos od začátku září by mohl jít tak 3×…

njn, to je problém :think:
A co jídlo? Zelenina, ovoce, dostaneš to do něj?
Ovocné šťávy z odšťavňovače? Dělám tak obden, na doplnění vitamínů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.17 16:38

@Moise ovoce a zeleninu jí doslova na kila.

A dneska vyfasoval další atb na zánět středního ucha :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.17 18:05

Holky, daly byste atb? Přiznávám, že se mi do toho nechce, byly by to 12. atb, pokaždé je po atb zničený, má průjem - i když dávám Probiotika, nejí… Nedělala mu crp, jen píchla ucho a dala mu atb, protože se na zánět středního ucha dává a o víkendu měl horečku. Srazila jsem Nurofenem a od té doby nic.
Kdyby mu udělala crp, kdyby mu ucho teklo a bolelo, tak neřeknu, ale takhle se mi nechce. Hlavně za poslední 3 píchání je to poprvé, co mu ho předepsali.

• Citovat
  • Upravit
4156
16.1.17 19:38

Co já vím… Dcera nedostala. Já po prasknutí také ne. Dcera ok, já z toho měla léčení na 4 týdny a vystřídala několikery atb. U dcery jsem se na to ptala a prý je to případ od případu. Doktor to posoudí podle celkového stavu, podle toho, co z ucha při píchnutí vyteče. Jestli je to nutné se musíš ptát u doktora. Takhle ti někdo napíše, že by nedal, jiný že dal, ale je to vypovídající?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.1.17 19:48

A už teda horečku nemá? to je síla..možná bych uvažovala o změně mudr. dělali mu podrobné odběry? co má za poruchu imunity? přece do něj nemůžou pořád cpát antibiotika a nijak nepátrat po příčině té jeho nemocnosti. Zkuste alespoň konzultaci s jinými doktory nenechte se odbýt není možné, že se nenajde někdo kdo vám pomůže…znám dobrou lékařku, která se zabývá homeopatii, ale bylo by to jen na konzultaci přes telefon popř. mailem jsme z ostravska, ale vím, že mívá do Prahy cestu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.1.17 19:52

Na radu ohledně atb.si netroufám nejsem lékař. Jedině by šlo zajít k mudr. přeměřit crp ale asi už máte toho běhání po doktorech plné zuby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
16.1.17 20:04

Existuje i domácí crp test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
16.1.17 21:03
@Anonymní píše:
Holky, daly byste atb? Přiznávám, že se mi do toho nechce, byly by to 12. atb, pokaždé je po atb zničený, má průjem - i když dávám Probiotika, nejí… Nedělala mu crp, jen píchla ucho a dala mu atb, protože se na zánět středního ucha dává a o víkendu měl horečku. Srazila jsem Nurofenem a od té doby nic.
Kdyby mu udělala crp, kdyby mu ucho teklo a bolelo, tak neřeknu, ale takhle se mi nechce. Hlavně za poslední 3 píchání je to poprvé, co mu ho předepsali.

Já myslím, že do rána určitě bude vidět, jestli je to virový nebo ne. Ucho mu neteče, pokud by mu tekla žlutá tekutina, tak je to na ATB, pokud čirá, tak nic. Počkala bych do rána, šla koupit ten test do lékárny a podle výsledků se rozhodla. Uvidíš sama, jestli ho to nezačne znova bolet a téct. Noc je vždycky kritická, pokud bude ráno OK, tak bych ATB nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
16.1.17 21:25
@Anonymní píše:
@Moise ovoce a zeleninu jí doslova na kila.A dneska vyfasoval další atb na zánět středního ucha :zed:

Když tě tak čtu, poohlídla bych se po jiných doktorech.. tohle je fakt šílený :nevim:
Pokud má dítě atb podvanácté 8o, tak by měl doktor s každými dalšími hodně převracet a dumat, jestli je to opravdu důležité dávat další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.17 21:26

Horečku nemá, na ucho si nestezuje, nic z něho neteče. Kdyby mi aspoň někdo vysvětlil, proč mu je dali. Má zánět středního ucha, musi mít atb a konec debaty. Posledně tam byla jiná doktorka a ta se mnou mluvila a řešila. Nemá ani rýmu. Nemá nic, jenom zánět středního ucha.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.17 21:28

@Moise naše doktorka je skvělá, ta k němu přistupuje jinak a nedá mu je, když to není nutné, ale 5× je vyfasoval jinde a tam se se mnou nikdo nebaví a nikoho nezajímá, že je měl už tolikrát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.17 21:49

@lecijasek doktorka mi řekla, že to je nutné, mě dítě viděla 5 minut a nebavila se se mnou. Prostě na zánět středního ucha jsou atb a konec diskuze. Kdyby aspoň udělala to crp, ale takhle ani neví, jestli je to virové, bakteriální…
A není to směrodatné, když tu někdo něco napíše, ale beru to jako námět k přemýšlení. Třeba ten domácí crp test. A i to čekání do rána, to jsme už vymysleli s mužem a aspoň vidím, že nejsme úplně mimo.

• Citovat
  • Upravit
4156
17.1.17 08:52

Njn jenže mně bylo řečeno, že když je zánět lokálně třeba v uchu, tak ho nemusí crp zachytit. Nejsem lékař, takže nevím. U nás se crp dělá jen když si není doktorka jistá - je třeba horečka bez příznaků.
Pokud si to sama u doktora nevyhádáš, tak choďte s manželem. Moje strategie nenechat se odbýt, je taková, že pokud je kam (a v 90% je tam nějaká židle), tak si prostě sednu a nezvednu se, dokud nevím, co potřebuji. Ať se doktorka klidně po… Jak člověk stojí, tak je snazší ho vypoklonkovat z ordinace. Toť moje zkušenost. S brečícím dítětem po píchnutí ucha je ale těžké se dohadovat, takže je ideální tam být ve 2. Jeden odvede dítě a druhý diskutuje.
A změnila bych lékaře orl. Nevím, odkud jste, ale všude se najde výborné (kromě pohotovosti teda :? tam je to vždy loterie, kdo zrovna slouží). Já znám třeba výborné v Plzni.
Jinak u nás se všichni před předepsáním atb zatím vždy ptali, kdy je měla dcera naposledy. Jestli už měla tyhle konkrétní a jak je snášela. Takže tam je opět prostor vyložit, že je máte často.
A co tak čtu, tak to vypadá na imunitu zničenou z atb, pokud je má každý měsíc, to to tělo nemůže zvládnout.
A ještě mě napadlo - vyšetřovali vás - rodiče, prarodiče, strýčky prostě všechny, co přijdou do styku s dítětem, jestli nejste bacilonosiči? A zkoumali jste doma výskyt plísní? To taky dělá neplechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí