Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím zakladatelku. Velmi chápu jak se cítíte…starší syn nastoupil loni do školky začal tahat bacily a malý ten měl loni 2 roky to odstonal od Září do Května v kuse…myslela jsem, že už se zblázním..a starší syn marodil taky..malý šílená rýma na kterou nepomáhal ani olynth ani nic..odsávali jsme snad celé noci a potom kašel zase katastrofální lítali jsme k dr.ta říkala, že to nám musí pomoct alergolog tam nám zase řekli, že to je infekt takže zpět k dr. nakonec 2× pobyt v nemocnici s laringitidou a zánět obou oušek..v létě se to spravilo a v říjnu zase ucho a lar. a to i straší syn. Malému zjistili deficit iga, že nemá obranné látky na sliznici. Měli jsme Ribomunyl a teď Imunor…prý se musí promořit a přejde to, ale mám strach, že v našem případě to nepřejde ![]()
@Moise malému jsou 2 roky. První nemoc měl v 6 měsících a od té doby se to táhne. Bohužel solná jeskyně a ani sauna pro nás není dostupná. Musela bych do jiného města a to už je komplikované, nemám auto, takže ho všude tahat vlakem - v autobude zvrací. Ale co jsem pochopila na podobném principu fungují inhalátory ![]()
Po doktorech jezdíme hlavně do Prahy, i když to máme dost z ruky.
@Ha-ni mně to očkování nemocného dítěte doporučilo více doktorů. Prý pokud nemá teplotu, tak to nevadí a nemoci vyřeší očkování…
Ale on očkování nese dost špatně - měl nesrazitelnou horečku přes 40°, přestal spát a několik dní jen ječel. Tak si do toho kecat nenechám.
Lázně jsou v plánu, snad nám to pojišťovna přiklepne.
@cverunka tak virové záněty středního ucha jsou dost časté. Synovi dělali opakovaně crp a často ho měl nízké a už to i poznám podle teplot a toho, co z ucha teče. Při bakteriálním to je žlutý matlavý hnus, při virovém prakticky čirá tekutina.
Jinak černý kašel jsem měla i já v 15 letech a syn měl taky podezření. Jinak u něj je většina nemocí úplně jiných. Např. měl zápal plic bez kašle…
@Anonymní píše:
@Moise malému jsou 2 roky. První nemoc měl v 6 měsících a od té doby se to táhne. Bohužel solná jeskyně a ani sauna pro nás není dostupná. Musela bych do jiného města a to už je komplikované, nemám auto, takže ho všude tahat vlakem - v autobude zvrací. Ale co jsem pochopila na podobném principu fungují inhalátory
Po doktorech jezdíme hlavně do Prahy, i když to máme dost z ruky.@Ha-ni mně to očkování nemocného dítěte doporučilo více doktorů. Prý pokud nemá teplotu, tak to nevadí a nemoci vyřeší očkování…
Ale on očkování nese dost špatně - měl nesrazitelnou horečku přes 40°, přestal spát a několik dní jen ječel. Tak si do toho kecat nenechám.
Mno, nas obvodni taky rika, ze ockovat pri ryme. nevadi a nevadi ani lehce teplota. Ono zalezi fakt na diteti. U nas tohle neexistuje. Syn byl do 8m uplne zdravy. Pak prisla prvni hexa a od te doby jeden infekt za druhym. Po druhe davce katastrofa.
Ale fakt bych zkusila nejakeho rozumneho iminologa. Musi to byt i pro maleho priserne.
Kdyz ti doporucili ockovani, tak jako jake? Vzdyt muzes dat max. Pneumokoky a zbytek se stejne neda obejit ockovanim. Pokud je to vzdy virove, tak mu ma pomoct jake ockovani? ![]()
@Ha-ni u něj to taky začalo po první Hexe. Doporučili mi očkovat vlastně všechno - neštovice, chřipku, meningokoky… Pokud nepomůže, tak očkování pozitivně stimuluje imunitu.
On byl dlouho i vývojově pozadu, což je prý důsledek vysoké nemocnosti…
@Anonymní píše:
@Ha-ni u něj to taky začalo po první Hexe. Doporučili mi očkovat vlastně všechno - neštovice, chřipku, meningokoky… Pokud nepomůže, tak očkování pozitivně stimuluje imunitu.
On byl dlouho i vývojově pozadu, což je prý důsledek vysoké nemocnosti…
Tohle doporuceni opravdu nechapu.
@Ha-ni píše:
Tohle doporuceni opravdu nechapu.
Já taky ne. Ale už se mi ho dostalo z více stran. Dokonce se mě na to ptali i v nemocnici. Ale já mám svoji hlavu a očkovat ho nenechám.
@Moise a k sauně - aktuálně vymýšlíme, jak to udělat, abychom zkusili, jestli mu pomáhá, kdyby pomáhala, tak ji klidně koupíme domů.
Holky, dvoulety dite muze do sauny? Ja mela za to, ze ne… ze se to malym detem nedoporucuje, ale jen domnenka.
@Tarinka co jsem vyčetla, tak od 3 let by to šlo, ale spíš někde v soukromí, aby se to přizpůsobilo dítěti.
Takže teď řešíme kde a jak se to bude testovat.
@Anonymní píše:
Já taky ne. Ale už se mi ho dostalo z více stran. Dokonce se mě na to ptali i v nemocnici. Ale já mám svoji hlavu a očkovat ho nenechám.@Moise a k sauně - aktuálně vymýšlíme, jak to udělat, abychom zkusili, jestli mu pomáhá, kdyby pomáhala, tak ji klidně koupíme domů.
to nezjistíš po pár návštěvách, to je dlouhodobý proces…
určitě bych to ale zkonzultovala s někým, kdo se k tomu může nějak fundovaně vyjádřit, jestli je to konkrétně pro tvoje dítě vhodné a pokud ano, našla nějaký kroužek pro děti, kde je učí správnému procesu, dýchání atd.. pokud vy s tím nemáte zkušenosti
Ještě edit - úplně bych nezavrhovala tu solnou jeskyni, i za cenu dojíždění - v kombinaci s tím čerstvým vzduchem hory/moře.. neudělá to zázraky, ale pomoct by to mohlo. Dětem se tam líbí ![]()
A jinak inhalátory - tam se používá vincentka, což je přírodní „mořská voda“, čistí to sliznice, klidně bych ji nemocné dítě nechala inhalovat denně, co vydrží.. tím nic nezkazíš
Příspěvek upraven 15.01.17 v 23:09
@Moise zkusili = cca půl roku pravidelných návštěv. Rozhodně nečekám, že by to pomohlo za týden. Manžel s tím zkušenosti má.
První bychom museli někam jezdit a právě by musel chlap, kdyby se to ukázalo jako účinné, tak by se to řešilo dál. Ale i tady narážím na to, že je syn tak často nemocný, že letos od začátku září by mohl jít tak 3×…
No s tou sanou je to podobné, na saunu musí být to dítě zdravé - i v léčebně se tak chodí. Tzn první cvikov jsme za 6 týdnů neměli perličku ani 1× a saunu asi 1×. taky jsem o sauně domů uvažovala, ale v podstatě jsme neměli kdy chodit. ![]()
Jo a solná nám taky nepomáhala, stálo to fakt dost, lze za výsledek považovat, že já si odpočala a holky se těšily „na ten písek bílej“ ![]()
@Anonymní píše:
@MarketaJ Imunor nepomohl. Resp. pomohl v danou dobu, kdy ho bral, byl nemocný, pořád, ale šlo to bez atb. Jak ho dobral, měl během měsíce atb a byli jsme zase na stejné úrovni. Inhalátor máme a používáme.
@dalmati on je ale nemocný už 5 měsíců nonstop. Nemůže celou dobu ležet. Leží, když mu není dobře, pak jsme doma a nikam nelezeme, ale nepomáhá. Zkoušela jsem i opak, chodit ven, když nemá horečku a taky nic.
Doma máme 50% vlhkost. Máme zvlhčovač i odvlhcovac.
@vokishka syn je nemocný i přes jaro a léto. To trpí na průjmy.
Jinak nemoci střídá - kašle, anginy, záněty středního ucha…
Imunor se má brát minimálně dvě balení, to druhý je udržovací. A dává se v delších intervalech nebo jenom při nastupující nemoci.