Opakované RTG a CT

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.20 16:50

Opakované RTG a CT

Ahoj maminky, syn má neustále úrazy hlavy. Začínám se obávat co ještě přijde. Jsou mu 4 roky.. letos v lednu mu dělali mimo RTG plic k vyloučení zápalu plic.. pak v červenci RTG lebky po ´uraze a šití, následně za měsíc CT mozku.. a bohužel včera opět RTG lebky po úraze hlavy (má odlišné zorničky, stále trvá ale už nás pustili z nemocnice domů).. vždy se naštěstí vyloučilo něco závažného.. jen u toho šití měl hematom a ten se nakonec vstřebal.. mám hrozné vyčítky, ze ve finále vsechny ty RTG i CT byly zbytečné a byl zbytečně vystaven záření.. na druhou stranu to také dobré být nemuselo.. prosím napište mi, že vaše hyperaktivní děti po úrazech také rentgenují a jsou v pořádku co se týče nádorových onemocnění.. ;) děkuji za podporu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
15.10.20 17:31

Jak může mít "neustálé úrazy hlavy? " To přece normální není. Stane se, jednou, dvakrát, ale "neustále? " Snad ne…

Musíte jej tedy o dost více hlídat, na kolo halt helmičku a. t. d.

opakované dávky RTG a zejména CT / je to opravdu velká absorbovaná dávka / na vyvíjející se dětský mozek dobré nejsou, od nějaké míry to již lze považovat za nebezpečné
:think:

můj syn byl jako malej brutálně neposedný, nezastavil se, navíc motoricky nešikovný, vratký, často padal, nezbejvalo mi než velmi hlídat ale neustálé úrazy hlavy natož CT fakt neměl…hlavu sme snad šili jen jednou, ano, jen jednou…halt jsem si nesedla a hlídala jsem jak pako od rána do večera

prostě musíte být jako ostříž, neříkejte že 4 letého nedovedete pohlídat lépe, ne?

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.20 17:39

@Borrealis
Děkuji za reakci.. věřím, že jste skvělá máma.. určitě tedy lepší než já… trápí mě to, vím, že to není dobré.. nicméně pokud je to nutné k vyloučení krvácení do mozku, nedovolila bych si odmítnout..
Včera uklouzl za běhu na vytřené podlaze v obchodě a bouchl se do týla hlavy.. ráda bych u néj stála o 2 metry blíž a chytila ho, věřte mi… ať neběhá jsem také říkala..

• Citovat
  • Upravit
43028
15.10.20 18:30

Mě se to nezdá jako nějaká zásadní dávka záření a dovedu si představit děcko, co několikrát za rok spadne na hlavu - já pouze se vším nejezdím pokaždé dr, který už ten RTG musí udělat, ale kdoví kolik fissur moje děcka mají :-) ale nikdy jsme nešili, jedno by asi na šití bylo, leč manžel mi to dovezl domů až několik dní poté (pád z lešení u babičky), už jsem mohla říci jen „hmmmm“.

čtyřletej se za ručičku vodit nedá a helmu na vycházce asi taky nosit nebude

tady je hezká tabulka, RTG je nic,
http://www.ujf.cas.cz/…-zareni.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
15.10.20 18:36

Zakladatelko,
já úplně z toho vstupního příspěvku nechápu zda tedy jde jen o dva incidenty nebo o „neustálé“ jak tam píšete, píšete „neustálé“ což je moc

jen jedno CT není mnoho, ale taky mi není úplně jasné zda tedy byla opakována CT nebo jen to jedno
lepší psát jasněji

a ano, čtyřletého bych nenechala běhat po vytřeném obchodě a ano, 4 letý již by měl umět v této situaci jasně poslechnout a rodič by mu měl jasně zavelet, rodič je ten kdo velíl ne dítě

není to naprosto o tom kdo je lepší máma, ale fakt už to nepokoušejte, ony opakované úrazy hlavy jsou opravdu problém…vím že ne vždy jde vše uhlídat, nicméně zrovna běhat po obchodě nebo po vytřeném obchodě ve 4 letech uhlídat lze

mohl vám tam vrazit do regálu nebo cokoliv, něco na sebe svrhnout…však víte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
15.10.20 18:41

Na dovolený jsem viděla lítat děti kolem bazénu, malé děti a lítali jak šílenci kolem mokrého bazénu, samozřejmě netrvalo dlouho než nastala rána do hlavy jak prase na dlažbu a řev

ano, byla jsem opatrný rodič a ano, mé děti nikdy v malém školkovním věku nelítaly bez dozoru kolem bazenu venku nebo na tvrdé mokré dlažbě…halt jsem nebyla líná zvednout pr — del a děti jsem si hlídala a chodila s nima nebo za nima a lítat zbůhdarma v rizikovém terénu jsem je nenechala / zvláště syna, nešiku a padače a vrávorače /

čímž tohle fakt už není na vás zakladatelko, vzpoměla jsem si na ty rodiče, v létě, válej se někde opodál, děti jsou jim ukradený, nikdo je nehlídá a pak brečej nad rozraženou hlavou…a divěj se

nejde uhlídat vše, ale dost toho uhlídat prostě u malých dětí lze

:nevim:

no, nic, jen obecně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.20 18:48

@Borrealis
Máte pravdu, když to po sobě čtu není to úplně jasné..
tím ze ma neustale urazy hlavy, jsem spis myslela tak ze je nemotorny a velmi casto pada a vetsinou to odnese hlava a ma boule, nevime proc ale casto si ani nezvladne dat ruce pred sebe.. no to je jedno, to jsem odbocila..

V letošním roce jsme řešili dva horší úrazy.. v červenci měl 1× RTG lebky a šití, následně za měsíc 1×CT hlavy z důvodu po úrazových změn na lebce.. a nyní 1× RtG jak jsem psala.. takže letos 2×RTG hlavy, 1×CT hlavy a 1× rtg plic..
rozumím vám a vašemu názoru.. samozřejmě že se dá vždy něčemu zabránit.. nehádám se.. samotnou mě to mrzí..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.20 18:53

@Borrealis
Ja vám rozumím.. a věřte že nejsem rodič válející se na lehátku.. běhám za nimi, okřikuji, zakazuju, napomínám.. deuhému je 1,5 roku..
Nicméně včera šlo opravdu o něsťastnou věc.. v obchodě kapala voda ze stropu a měli tam kýbl, okolo to mokré mopem rozetřeli.. syn se rozeběhl ode mě k manželovi (vůbec ne ze by běhal jako prokoplý po obchodě, to bych nedovolila), než stihl vůbec zareagovat na můj přikaz at neběži, už se válel vedle kýble.. nejsem alibista a nedávám to za vinu např obchodu ktery to místo mohl označit, nebo se k tomu zrovna chystal.. já nevím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.20 18:57

@Pudloslava
Děkuji za Vaši reakci

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat