Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj potrebovala bych radu. S pritelem se pul roku snazime o miminko ale casto se mi vraci zanety mocoveho mechyre. Otazka zni pomuze gynex i v tomto smeru?
@Nicolicka mně nepomohl ani náhodou. Jen antibiotika. Nech si udělat kultivaci pochvy, můžeš tam mít taky e coli, která právě způsobuje zánět močáku a je možné, že pokud jí v pochvě máš, tak přestupuje do moči. Je třeba to pak léčit antibiotiky. Já po vyléčení pochvy dlouho zánět močáku neměla.
Řešila jsem úplně to stejné, teď už vím, že záněty mám 48 hodin po styku. Takže když jsme se snažili 2,5 roku o miminko, tak záněty byly opravdu co chvilku
Na psychiku nic moc. A to jsme ještě nevěděli, že to je spojené se stykem. Ale zpět k tvému dotazu. Mně pomohla kombinace Gynex a Renol. Gynex je na ženské orgány a Renol právě na ty močové cesty. Začala jsem je brát v červenci 2014, jela na vodu (kde většinou zánět dostanu) a tentokrát nic. No a v srpnu 2014 už jsem zjistila, že jsem těhotná. Možná náhoda, ale já za sebe doporučuji
![]()
Pravě hned po styku me to chyta a to chodim ihned curat i se oplachnout. A renol je volne prodejny? A muzu ho uzivat jako prevenci? Nechci do sebe rvat antibiotika skrz planovane tehu.
@Aenne píše:
vám poradím to samé, jako zakladatelke, je to doopravdy účinné, před sexem se napít vody a po sexu hned vymočit a pak umít, nepouživat mydlo, stačí osprchovat proudem vody, dodržovat pitný režim, používat prezervatív, teplo se oblíkat, vela ovoce, zeleniny, zapracovat na imunite.
Rada používat prezervativ je vskutku namístě, pokud se někdo snaží o početí.
Zkus lichořeřišnici. Jsou to kapky, přírodní antibiotikum, mně pomohly jak na močové, tak i gynekologické záněty. Už přes rok mám klid. A samozřejmě dodržovat to, co už dodrzujes - hygiena, WC po sexu, neprochladnout, hodně pít.
Lichorerisnice se nesmi uzivat v dobe tehotenstvi ☹ coz v me snaze neni dobre. Ale musim rict ze je jedina co opravdu zabira. A renol se muze uzivat zaroven s gynexem?
@Nicolicka popravdě lepší antibiotika, než mít neléčenou infekci. Nevsázejte na to, že vás vyléčí ze zánětů nějaký kapičky, bylinky atd.
@katerina.Tr v zari jsem sla k lekari a dostala jsem antibiotika za mesic znovu a stale si mi to vraci. Takze prelecena jsem su myslim dost. Potrebuji neco na prevenci
Jj Renol je stejný prostředek jako gynex a kombinace těchto dvou se právě doporučuje hodně:-) Ty zásady, co psala @Aenne dodržuji, ale ne vždy to zabere. Bohužel už mám zánět bez příznaků, málem mi to zabilo syna po porodu. Měla jsem infekci o které jsem nevěděla, syn měl špatnou plodovou vodu a po porodu u něj nastala poporodní sepse
Takže teď jsem zase těhotná a každou kontrolu nosím i moč na kultivaci. Je potřeba si to hlídat. Jinak s manželem jsme spolu letos 14 let a 5 let od svatby a neřekla bych, že k sobě nepatříme, spíš naopak ![]()
Doporučuji pořádně přeléčit ATB. a pak se vrhnout na prevenci. Lichořeřišnici jsem také užívala, ale zase jen jako prevence, jak propukne zánět, bohužel jen atb. vše ostatní to jen potlačí, ale nevyléčí
Jen pokud otěhotníš, tak bylinné preparáty přestaň okamžitě užívat ![]()
Jo a ještě jedna rada k otěhotnění, neužívaj žádné přípravky typu brufen, brání početí. U mě to možná trvalo právě kvůli APO ibuprofenu, mám časté migrény a brala jsem ho dost často.
![]()
@Nicolicka UROVAXOM skvělá věc, je to prevence, ale nevím, jestli se může v těhotenství.
A ještě mě teď napadlo, že Dr. mi doporučila teď v těhu (mám 11 dní do termínu porodu), že si mám koupit a užívat Blokurima. Tak dnes mi to přišlo a večer si dám, mělo by to na sebe vázat právě bakterii E coli v močových cestách. A může se i v těhotenství
Jen to ještě nemám vyzkoušené. Dnes budu mít první skleničku.