Opakované zarůstání nehtů? Proč?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.5.24 17:33

Opakované zarůstání nehtů? Proč?

Už mi šestkrát strhávali nehet nechápu proč, třikrát na levé noze a třikrát na pravé noze
Nechápu proč mi to furt zarůstá, jde o to že nedávno jsem se do toho palce na pravé noze jen praštil když jsem šel venku a přijde mi že mi zase začíná zarůstat, mám tam prasklinu jelikož ten nehet je už léta deformovaný s tím jak byl několikrát na zákroku
Co mám dělat když mi přijde že je to začínající zarůstající nehet? Dá se tomu zabránit?
Jinak na té levé noze mám půlku nehtu a už mi to nedoroste… Já hlavně nechápu proč mi nehet začne zarůstat jen kvůli tomu že jsem se do něho praštil nebo jsem si omylem do něho kopl při sportu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41774
16.5.24 17:56
@Anonymní píše: Více

Dojdi si někam, kde ti nejprve nehty upraví a pak příp. nasadí nehtová rovnátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11786
16.5.24 18:11

Najdi si dobrého lékaře - podologa - ten by ti mohl opravdu pomoct. Jak už psala @Havlova, úprava nehtů a nehtová rovnátka.
Synovi zarůstaly a bolestivě hnisaly nehty na palcích u nohou, ani se do nich nemusel kopnout nebo bouchnout. Potom měl na necelý rok ta rovnátka a úžasně to pomohlo! Od té doby má klid, už je to rok a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
16.5.24 18:38

Pomohla by i dobra pedikerka, segre taky porad zarůstal, i ji na chirurgii dělali plastiku nehtu a nepomohlo a pak zacla chodit na pedikúru a měla klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16376
16.5.24 18:59

Byt mi to neprislo, po druhe atace jsem zjistila, ze to mam z jednech konkretnich bot. Jinak podolog, rovnatka, souhlasim. Me pomohlo ne strhnuti, ale orezani nehtu podelne. Tri psjdavosti a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11786
16.5.24 19:03
@smile_xxx píše: Více

U nás to až tak drahé nebylo. Každá návštěva 500,– Kč, jedno rovnátko bylo asi 1000,– Kč (teď za něj chtějí 1200,– Kč jsem koukala). Myslím, že do 5 tis. jsme se vešli, to mi za takovou úlevu přijde ještě dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
16.5.24 19:13

Jedině podolog, chce to rovnátka, jinak to bude zarůtat pořád. Zřejmě máš poškozené lůžko. Dokonce je dneska možnost chybějící nehet nebo jeho část nahradit. Celkové ošetření včetně rovnátek 1 200,– na estetické klinice v Praze. Jestli jsi z Prahy nebo okolí mohu dát osvědčený tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
16.5.24 19:21

Nebo na chirurgii můžou laserem odstranit část tkáně, do které nehet zarůstá. Stojí to asi 1500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3171
16.5.24 19:45

Zarastal mi nehet. Strhavanie je metoda z dob objavovania ameriky nie? Nepamatam si nazov, ale existuje operacia na upravu nehtoveho lozka a pozicie nehtu tak aby nezarastal.

Odkedy mi urobili tuto operaciu tak nehet nezarasta, ale stale ma k tomu sklony. Normalne je vsetko bez problemov, ale po intenzivnej zatazi si vyzaduje servis ;-)
Ak napriklad cely den lyzujem, cely den na turistike s 20kg batohom, ked nakopnem stol… Pod nehtom v casti ktora bola operovana sa pri tejto intenzivnej zatazi tvori hnis, najlepsie sa odstranuje tenkymi noznickami ktorymi do odtial ‚vysparkam‘ a natlacim tam bactroban. Takto mi to funguje uz nejakych cca 30 rokov uplne v pohode.

Teda okrem toho ze doktorka je nejaka protivna a ten bactroban mi uz nechce predpisovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.24 19:47

@Titty jo o těch rovnátkách jsem přemýšlel akorát nevím jestli s nimi budu moct sportovat. Dělám sporty podobné MMA a Judu

• Citovat
  • Upravit
11786
16.5.24 20:26
@Anonymní píše: Více

Tak to nevím, jestli s tím půjde dohromady. Ale to ti řekne doktor, domluvila bych si tam schůzku a hned budeš vědět víc. Jestli máš poblíž Kolín nebo Prahu 4, můžu doporučit toho našeho doktora, byli jsme moc spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák