Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Havlova píše: Více
Tak tu beru jako samozřejmost. Stejne tak jako ten stan na zahradu….
@j.a.n.i1 píše: Více
No jasně, taky mám pro velké děti sundance. Tuhle jsem si spocetla, kdybych měla patlat čtyřčlennou rodinu 14 dní u moře v doporučeném množství nějakým totálně nontox, vyšlo by mi to pomalu na 40 tisíc ![]()
Ale tady je řeč o dvouměsíčním miminku. Tady koupi tu 50ml Woodenspoon (roztírá se fakt skvěle), občasné mazne kousek vykukující kůže a na sezonu to vystačí. A zrovna u mimin, když už bych je musela něčím matlat, jsem to složení řešila hodně. Puberťák vyfasuje na tábor opalovak ve spreji, protože to jediné je ochoten na sebe v letu aplikovat ![]()
Jinak s oběma miminy jsem byla venku furt a nikdy se nespalily za celé léto, ba ani neopalily. První jsem nemazala vůbec, druhé občas tím woodenspoonem, protože jsem hodně nosila, a tam se stíní hůř.
@KKK85 děkuji za odkaz na inci. Mně jde letos z krémů hlava kolem, a nejlepší je, když někdo prohlásí, že kupuje krém v lékárně, tak musí být ok. Letos máme boep, ten se zdá být i dle inci ok, roztírá se ale podobně špatně jako ostatní s minerálními filtry. Takže mě zaujal ten wooden spoon, jenže dle inci se zdá, že má nejasné či alergenni parfemace. Já už to beru tak, že ta špatná roztiratelnost k těm bio kremum patří a aspoň zajistí dostatečné množství krému.
@Beruška956 píše: Více
Nejmenší miminko máš do roku věku chránit před sluncem, proboha! A ne ho patlat opalovacím krémem. ![]()
@paja120 píše: Více
Prosim a kde píšu že s malou letím k moři, nebo že s ni plánuji trávit čas na slunci? …
Samozřejmě bude chráněna ve stínu, v kočárku mame clonu atd atd… ale přeci jen když jdete po městě/lese/… a přecházíte, chodíte, tak se slunce točí a sem tam na ni i zasvítí. Proto se ptám čím jste případně mazaly 🙏🏻 nic vic, nic min
@helcaka píše: Více
Zas tam dramaticke to neni. Sice chvili trva, nez se clovek ve slozeni zorientuje, ale pak uz ma vytipovane znacky a vi, co ta kosmetika nema obsahovat, takze je i nakup nove rychlovka. Kuze je nas nejvetsi organ a co na ni clovek nanese, to se mu vstrebava do organismu.
Radši anonym, protože je šílené, jak se některé vyjadřují a úplně mimo téma. ![]()
Já tě chápu, mám 2 děti. Jedno v kočárku nevydrží, tudíž ho mám v nosítku a opravdu s ním nemůžu být pouze ve stínu. ![]()
Mám teda už 6m mimčo a koupila jsem opalovací krém pro děti od značky Naif. Nožičky a ručky bude mít v nosítku holé, tak ho radši máznu, když jsme téměř denně venku a na výletech. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak nosítko/šátek bych radši moc nezmiňovala, nebo přijde druhá sprcha ![]()
Pro mě je to záchrana a kolikrát strašně praktická záležitost. ![]()
@Anonymní píše: Více
U první dcery mi to taky dost zachraňovalo zadek
ale kdo ví, jak by to tady prošlo, jit s dítětem ven v nosítku, když svítí ![]()
co je špatného na nosítku nebo šátku pokud to není tedy visítko, ale je to ergonomické. Měla jsem taky.. manducu a pak ještě nějaké.. ale dcera to nesnášela. Ona neměla ráda ani zavinovačky.. potřebovala prostor.
@KKK85 píše: Více
Na něm nic. Ja sama rada nosím.
Ale stačil mi céres za sluníčko u 2 měsíčního. Tak nepotřebuji druhy za nošení (a nedej bože venku, když je tak malá…)
![]()
tak každý řekl svůj názor… mě dceru jako dvouměsíční ani nenapadlo tehdy mazat no. Pak v roce už ruce obličej, ramena jooo