Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, ráda bych znala Vaše zkušenosti s jednotlivými opalovacími krémy s vyššími ochrannými faktory. Které vám vyhovují? Prosím, nepište, jaký krém byl v jakém testu nejlepší a jaký propadl, zajímají mě Vaše osobní zkušenosti, hlavně co se týče odolnosti vůči vodě. Loni jsem díky D testu pěkně naletěla, neb jsem mu věřila a výsledkem byla totální nespokojenost a nutnost na dovolené nakupovat další přípravky. Letos bych se tomu ráda vyhnula a zároveň ráda trochu ušetřila - nejlepší zkušenosti mám s krémy Daylong, ale pro 4 člennou rodinu na 14 dní dovolené je to poměrně darda.
Takže začnu já: ![]()
Kupuju biodermu 50+, hlavne kvuli rozmazavani. Vodeodolnost neresim, mazu stejne skoro po kazdem koupani, neda mi to
Loni jsem jeste na zkousku koupila v dm tu jejich znacku pro deti, taky 50 a taky fajn a cena uplne nekde jinde. K mori ale budu brat urcite radeji tu biodermu. Daylong se mi blbe roztiral, jine znacky jsem nezkousela
Zrovna vodeodolnost bych neresila, podle me je to blbost. Mazat bys mela po kazdem koupani znovu a to i kremy, u kterych se uvadi, ze jsou vodeodolne. Neriskovala bych, zvlast u malych deti. Mala ma Garnier 50, spokojenost, ale vodu neresim. My meli Daylong, opet neresim, po koupani znovu namazat. Jeste jsem koupila Cien z Lidlu, zatim nemam vyzkouseny.
Pouzivam uz leta Niveu, jak detskou tak dospelackou a jsem s ni spokojena. Jedeme uz za dva tydny k mori, mam koupenou dospelackou 30 a pro kluky na zacatek malou 50, po par dnech uz se budou mazat nasi, uz nejsou miminka.
@Pomka Voděodolnost je právě to, co řeším hodně a co mi připadá zásadní. Takový pokusný králík v rodině jsem já, jelikož mám opravdu hodně světlou pleť a z rodiny jsem první, kdo má tendenci se spálit. Pokud mám krém, který není voděodolný, spálím si ramena i při tom koupání. A nějaké mazání po už mě nezachrání. ![]()
@malinika chtela jsem rict, ze na vodeodolnost kremu neverim, podle me je to reklamni tah a vodeodolne nejsou. Navuc jestli jsi svetly typ, mela by ses mazat casto, ne jen dvakrat denne. Ja jsem tmavsi typ a mazu se u vody kazdou hodinu
ne ze by nestacil krem, ale beru to jako standard. Navic nekde jsem i cetla, ze vodeodolnost kremu nezarucuje to, ze jsi po koupani chranena. Opravdu znovu namazat.
@Pomka Tak já ten rozdíl mezi voděodolností dokážu vytestovat sama na sobě…když jsem tím krémem chráněná, zůstanu bílá, když ne, okamžitě se pálím. Takže za mě to reklamní tah u některých výrobků je, u některých není. Napsané to na sobě mají skoro všechny, ale mám vyzkoušené, že tomu nápisu se opravdu věřit nedá. Proto mě zajímají ty osobní zkušenosti. ![]()
Po všech hokusech pokusech opět budu nakupovat EDIT
Astrid!!! dětský 25, z Lidlu už mám dětský 50 a 30. S Astridem mám nejlepší zkušenosti… Mléko se dobře roztírá, nešpiní to trička, hezky voní. U toho Lidláckého mi trošku vadí divná vůně.
Kupodivu obě ty značky mi snese i atopik. Na Biodermu prdím kvůli ceně… ať si ji nechají. Už mi tu leží dva krémy od nich, co malého štípaly. O Daylongu jsem zase četla kdesi cosi o vlivu na hormonální soustavu. Ale to bylo už někdy před dvěma lety, takže článek už asi nedohledám…
Příspěvek upraven 10.06.16 v 13:19
Piz buin 15 a 30 dospelaci, jafra kids 50 pro deti, k tomu aftersun lotion pizbuin, lety provereno
Tak já kupuju z lidlu cien a z dm sundance..ale nikdy jsem vodoodělnost neřešila..mažu děti i sebe pořád..klidně i 10× denně..takže asi nepomužu..
daylong jsem měla jednou a vyhodila jsem ho..nešel roztírat..možná dospělému, ale už vidím svoje děti jak na ně pul hodiny natírám neroztíratelný krém.. ![]()
@smurfka my mame daylong ve spreji, je to voda, ne krem… snad nekecam a je to daylong
ale asi neni detskej…ted nevim.
@smurfka píše:
tak sprej bude něco jiného..já tenkrát koupila přímo krem - jakože mléko pro novoše a šel z domu..
joo, mam stejnou zkušnost. Kluk byl ještě víc nasratej než já
nemluvě o tomm, jak barvil hadry a kočár ![]()
@Blešík píše:
joo, mam stejnou zkušnost. Kluk byl ještě víc nasratej než jánemluvě o tomm, jak barvil hadry a kočár
jo barvil teda hnusně..nešlo to ani vyprat
Prosím, můžete mi napsat více zkušeností s krémy z DM? Právě váhám, jestli mám být letos sestra spořivá nebo se opět plácnout přes kapsu v lékárně
Letos jedem pouze do Chorvatska(sever), takže žádné velké tropy a exotika.