Opalovací krémy k moři

5730
10.6.16 12:14

opalovací krémy k moři

Ahoj, ráda bych znala Vaše zkušenosti s jednotlivými opalovacími krémy s vyššími ochrannými faktory. Které vám vyhovují? Prosím, nepište, jaký krém byl v jakém testu nejlepší a jaký propadl, zajímají mě Vaše osobní zkušenosti, hlavně co se týče odolnosti vůči vodě. Loni jsem díky D testu pěkně naletěla, neb jsem mu věřila a výsledkem byla totální nespokojenost a nutnost na dovolené nakupovat další přípravky. Letos bych se tomu ráda vyhnula a zároveň ráda trochu ušetřila - nejlepší zkušenosti mám s krémy Daylong, ale pro 4 člennou rodinu na 14 dní dovolené je to poměrně darda.
Takže začnu já: :-)

1. Daylong 50, Daylong Kids 30 - oba 2 neuvěřitelně voděodolné, opravdu by stačilo mazat jen ráno a přežil by režim několika dlouhodobých koupání - ale jsem srab, mazala jsem 2× denně (podruhé to bylo skutečně jen pro můj lepší pocit).
  1. Bioderma kids 30, Garnier pro děti 50 - kvalitativně bych je zařadila do stejné kategorie - rozmazávají se lépe než předchozí Daylong, ale odolnost vůči vodě je trochu slabší - ale stále ještě relativně dostačující.
  1. Sebamed 50 ve spreji, Sundance DM 30 a Sundance DM 50 pro citlivou pleť - za mě totální propadáky. I když je člověk nechal zaschnout, při prvním kontaktu s vodou se okolo nás začaly šířit mastné skvrny a krémy z nás před očima stékaly. Kdyby někdo chtěl mé zásoby z loňského roku, ráda věnuji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12127
10.6.16 12:22

Kupuju biodermu 50+, hlavne kvuli rozmazavani. Vodeodolnost neresim, mazu stejne skoro po kazdem koupani, neda mi to :lol: Loni jsem jeste na zkousku koupila v dm tu jejich znacku pro deti, taky 50 a taky fajn a cena uplne nekde jinde. K mori ale budu brat urcite radeji tu biodermu. Daylong se mi blbe roztiral, jine znacky jsem nezkousela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
10.6.16 12:29

Zrovna vodeodolnost bych neresila, podle me je to blbost. Mazat bys mela po kazdem koupani znovu a to i kremy, u kterych se uvadi, ze jsou vodeodolne. Neriskovala bych, zvlast u malych deti. Mala ma Garnier 50, spokojenost, ale vodu neresim. My meli Daylong, opet neresim, po koupani znovu namazat. Jeste jsem koupila Cien z Lidlu, zatim nemam vyzkouseny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
10.6.16 12:30

Pouzivam uz leta Niveu, jak detskou tak dospelackou a jsem s ni spokojena. Jedeme uz za dva tydny k mori, mam koupenou dospelackou 30 a pro kluky na zacatek malou 50, po par dnech uz se budou mazat nasi, uz nejsou miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.6.16 12:32

@Pomka Voděodolnost je právě to, co řeším hodně a co mi připadá zásadní. Takový pokusný králík v rodině jsem já, jelikož mám opravdu hodně světlou pleť a z rodiny jsem první, kdo má tendenci se spálit. Pokud mám krém, který není voděodolný, spálím si ramena i při tom koupání. A nějaké mazání po už mě nezachrání. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
10.6.16 12:38

@malinika chtela jsem rict, ze na vodeodolnost kremu neverim, podle me je to reklamni tah a vodeodolne nejsou. Navuc jestli jsi svetly typ, mela by ses mazat casto, ne jen dvakrat denne. Ja jsem tmavsi typ a mazu se u vody kazdou hodinu :-D ne ze by nestacil krem, ale beru to jako standard. Navic nekde jsem i cetla, ze vodeodolnost kremu nezarucuje to, ze jsi po koupani chranena. Opravdu znovu namazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.6.16 12:48

@Pomka Tak já ten rozdíl mezi voděodolností dokážu vytestovat sama na sobě…když jsem tím krémem chráněná, zůstanu bílá, když ne, okamžitě se pálím. Takže za mě to reklamní tah u některých výrobků je, u některých není. Napsané to na sobě mají skoro všechny, ale mám vyzkoušené, že tomu nápisu se opravdu věřit nedá. Proto mě zajímají ty osobní zkušenosti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.6.16 12:48

Po všech hokusech pokusech opět budu nakupovat EDIT :zed: Astrid!!! dětský 25, z Lidlu už mám dětský 50 a 30. S Astridem mám nejlepší zkušenosti… Mléko se dobře roztírá, nešpiní to trička, hezky voní. U toho Lidláckého mi trošku vadí divná vůně.
Kupodivu obě ty značky mi snese i atopik. Na Biodermu prdím kvůli ceně… ať si ji nechají. Už mi tu leží dva krémy od nich, co malého štípaly. O Daylongu jsem zase četla kdesi cosi o vlivu na hormonální soustavu. Ale to bylo už někdy před dvěma lety, takže článek už asi nedohledám…

Příspěvek upraven 10.06.16 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
10.6.16 12:56

Piz buin 15 a 30 dospelaci, jafra kids 50 pro deti, k tomu aftersun lotion pizbuin, lety provereno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.6.16 12:58

Tak já kupuju z lidlu cien a z dm sundance..ale nikdy jsem vodoodělnost neřešila..mažu děti i sebe pořád..klidně i 10× denně..takže asi nepomužu..
daylong jsem měla jednou a vyhodila jsem ho..nešel roztírat..možná dospělému, ale už vidím svoje děti jak na ně pul hodiny natírám neroztíratelný krém.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7323
10.6.16 13:04

@smurfka my mame daylong ve spreji, je to voda, ne krem… snad nekecam a je to daylong :-D ale asi neni detskej…ted nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.6.16 13:08
@Pomka píše:
@smurfka my mame daylong ve spreji, je to voda, ne krem… snad nekecam a je to daylong :-D ale asi neni detskej…ted nevim.

tak sprej bude něco jiného..já tenkrát koupila přímo krem - jakože mléko pro novoše a šel z domu.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12127
10.6.16 13:17
@smurfka píše:
tak sprej bude něco jiného..já tenkrát koupila přímo krem - jakože mléko pro novoše a šel z domu.. :nevim:

joo, mam stejnou zkušnost. Kluk byl ještě víc nasratej než já :lol: nemluvě o tomm, jak barvil hadry a kočár :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.6.16 13:18
@Blešík píše:
joo, mam stejnou zkušnost. Kluk byl ještě víc nasratej než já :lol: nemluvě o tomm, jak barvil hadry a kočár :cert:

jo barvil teda hnusně..nešlo to ani vyprat

• Citovat
  • Upravit
673
10.6.16 14:13

Prosím, můžete mi napsat více zkušeností s krémy z DM? Právě váhám, jestli mám být letos sestra spořivá nebo se opět plácnout přes kapsu v lékárně :-) Letos jedem pouze do Chorvatska(sever), takže žádné velké tropy a exotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí