Opar na rtu v těhotenství 34. tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
941
11.4.14 23:28

@Buffy165 Btw. o nákaze herpes virem URČITĚ informuj svého lékaře - největší riziko nákazy novorozence je při průchodu porodními cestami - viz http://www.wikiskripta.eu/…encefalitida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
12.4.14 06:35
@Buffy165 píše:
Ahojky holky potřebuju poradit. Dneska mi vyrašil hnusný opar na rtu. Docela na to trpím, ale tenhle je první v období těhotenství. Četla jsem že není škodlivý, ale že se nesmí používat žádné mastičky. To jsem si ale přečetla pozdě a asi 3× jsem ho namazala Aciclovirem. Je to mastička dovezená z Francie tak nwm jestli ji budete znát, ale myslíte, že to bude mít nějaký vliv na mimčo nebo tak nějak?? Docela se bojím prosím poraďte.

to bude stejny, jako zovirax, acyklovir je ucinna latka. nebala bych se, toho se vstreba minimum a taky jsi ve tretim trimu, to se muze prakticky vse.

opar na rtu je projev reaktivace infekce, ktera probehla kdysi davno, tzn. mas v tele furu protilatek, predas je miminu a nemusis se bat pripadne jeho nakazeni az nejake 3 mesice po porodu. Pozdejsi nakazu timto virem jsme prodelali prakticky vsichni, onemocneni u deti je nezavazne a nenapadne (herpeticka gingivostomatitida)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
12.4.14 07:26

A co zkusit Miraclean? je to jenom zinkova emulze, takze by nemela nijak skodit a mne na opary zabira super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
12.4.14 07:28

@agnesold Tak to přesně nevím, nejsem lékařka. Ale dle toho co jsem tak pročetla by nejzranitelnější měli být novorozené a malinkaté děti (a to tím spíš, pokud matka herpetickou infekci neprodělala - já třeba jsem opar nikdy neměla, i když kdo ví, zda jsem s virem jako malá nepotkala :lol: ) No a čím je dítko starší tak to riziko se snižuje. Tak je to u mnoha infekcí. Dr. říkala, že ty invazivní infekce hrozí cca do roka a půl, ale bude to hodně individuální a bude záležet na aktuální kondici dítěte. Třeba herpes viru bych se vyloženě bála před a po očkování…

• Citovat
  • Upravit
61
23.4.14 19:29

Já bych se nebála, ale dál bych nemazala, dokud nezjistím co píše výrobce. Odmala trpím na opary hlavně když jsem nějaká nastydlá, usmrkaná a stoupne mi trochu teplota. Jako dítě jsem měla furt opar a moje sestra nikdy. Hlavně se mi to dlouho hojilo. Po těch letech jsme doma našli svůj recept na hojení oparů. „Vypálit“ opar slivovicí, nebo jiným lihem a pořádně namazat nějakým hojivým krémem. Používám Bepanthen, dříve Dermazulen, protože Bepanthen mám univerzálně na všechno. Ideální by bylo oparu předejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí