Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zdravím všechny,
mám dotaz ohledně oparu (na rtu) v těhotenství. Já ho mám už počtvrté, vždycky jsem na něj trpěla. Nevíte, jestli může mít nějaký negat. vliv na miminko?Co jsem četla, většinou se píše o genitálním oparu a v souvislosti s porodem.
Když jsem měla první opar v těh., doktor říkal, že BY TO NEMĚLO MÍT VLIV (ale věřte tomu), že by to bylo blbý, kdyby to byla moje první infekce oparem.
Měla jste některá v těh. taky opary? Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji, Alenka, 22.tt.
No tak mně bylo řečeno, že hlavně v prvních 3 měsících nesmí být žádná infekce-tudíž ani opar:-(( Mohlo by to ovlivnit vývoj miminka, ale pokud jsi teĎ už ve 22tt a všechny testy máš v pořádku, tak je asi vše OK:-)
Zkus se poradit s lékařem-ještě jednou!!!A zkusit s nima nějako účinně bojovat-já na ně naštěstí(musím zaklepat) netrpím, takže v léčbě ti neporadím, ale můj docela osvědčený všelék je australský olejček-používám při jakémkoliv kožním projevu(afty, pupínky, řezné rány atd.).
Tak ať tě už ošklivý opary netrápěj a papa H+L 22tt
No já teda nevím, ale když jsem byla těhotná já, asi v 7. tt, tak jsem měla taky opar na rtu. Na gyndě mi bylo řečeno, že to nevadí, jen nesmím používat ty krémy a mastičky určené na mazání oparů ( Herpesin, Vectavir apod.). To prý NE!! Ale jinak opar na rtu nemá absolutně žádný vliv na mimčo. A synkovi je už skoro pět měsíců a fakt to vliv nemělo
. Neměj obavy.
Pohodový zbytek těhotenství a zdravé miminko ti přeje Šárka
Ahoj holky,
mě opar na rtu trápí zrovna teď a jsem v 6. tt. Gyndař mi řekl, že když jsem opar měla už v minulosti, tak je to ok. Řekl, že můžu používat i mastičky jako Vectavir či Herpesin.
Tak hodně zdaru při léčbě oparů!
D.
No já jsem na začátku 9tt a vyskytl se mi opar na rtu
. Zatím jsem si ho namazala 2× Tee trea oil, tak doufám, že jsem tím nic nepokazila
.
Na opary jsem trpěla celý život. Ted mě nejspíš vyskočil z nervů z práce
. Doufám, že v 9tt opar na rtu ničemu nevadí??
Kathy Lostris píše:
No já jsem na začátku 9tt a vyskytl se mi opar na rtu. Zatím jsem si ho namazala 2× Tee trea oil, tak doufám, že jsem tím nic nepokazila
.
Na opary jsem trpěla celý život. Ted mě nejspíš vyskočil z nervů z práce. Doufám, že v 9tt opar na rtu ničemu nevadí??
Určitě nevadí. Dokonce mimčo bude mít protilátky.
Kathy Lostris píše:
Děkuji za uklidnění… fakt se toho bojím…
Neboj, to bude dobrý. ![]()
Děkuji ![]()
A myslíš, že nevadí ten tee trea oil, že jsem 2× použila?? Už ho raději nebudu používat,ale do ted jestli to nevadí…
Beru vitamíny Femibion 800 v těhu, tak tam nějaký béčka jsou… tak snad to pomůže…
Kathy Lostris píše:
Děkuji
A myslíš, že nevadí ten tee trea oil, že jsem 2× použila?? Už ho raději nebudu používat,ale do ted jestli to nevadí…
Beru vitamíny Femibion 800 v těhu, tak tam nějaký béčka jsou… tak snad to pomůže…
Neblázni olej nevadí…
Kdybys viděla co já jsem všechno dělala, když jsem byla těhotná s dvojčaty a neměla jsem ani tucha, že jsou zahnízděné. ![]()
Byla jsem totiž podle doktorů neplodná, takže jsem si užívala života. Včetně kouření, alkoholu, rentgenu a antidepresiv, protože se mi lehce sypala práce…
Takže no stres… ![]()
Hlavu vzhůru a úsmět na tváři, to mají mimča moooc rádi… ![]()
tak to jsi mě ted fakt uklidnila… to víš, člověk chce udělat všechno nejlíp když čeká toho malýho tvorečka, proto se bojí.
Ten opar mě ale štve
. Tak snad mě brzy přejde…
.
Jinak děkuji moc za odpovědi a za povzbuzení
![]()
Kathy Lostris píše:tak to jsi mě ted fakt uklidnila… to víš, člověk chce udělat všechno nejlíp když čeká toho malýho tvorečka, proto se bojí.
Ten opar mě ale štve. Tak snad mě brzy přejde…
.
Jinak děkuji moc za odpovědi a za povzbuzení![]()
Jinak na opar zkus spíš levanduli, aspoň mně funguje líp.
Přeji hodně štěstí… ![]()
Ahojky.
Tak já trpím na opary celé těhotenství. I když beru B-komplex a jím hodně vitamínků. Používala jsem mastičku herpesin, ale někdy to dospělo do stadia, že jsem musela si to musela mazat i mastičkou s antibiotiky. A v lékárně mi poradili, že pokud se mi začne dělat tak to mám hned pomáznout konopným olejíčkem. Že to pomáhá a těhulím nevadí. Konopí je tam minimum. Tak jsem si ho koupila a zatím dobré!!! ![]()
LenMi píše:
Ahojky.
Tak já trpím na opary celé těhotenství. I když beru B-komplex a jím hodně vitamínků. Používala jsem mastičku herpesin, ale někdy to dospělo do stadia, že jsem musela si to musela mazat i mastičkou s antibiotiky. A v lékárně mi poradili, že pokud se mi začne dělat tak to mám hned pomáznout konopným olejíčkem. Že to pomáhá a těhulím nevadí. Konopí je tam minimum. Tak jsem si ho koupila a zatím dobré!!!
Holky pokud chcete něco opravdu přírodního, tak mám vyzkoušené následující: Když cítíte, že to vás ,,jde,, tak si dát do hrnečku vařící vodu (opravdu vařící) prostě tak horkou jak to nejvíc snesete, čím víc tím líp a opar prostě opařit (vatovým tamponem). Když se to chytne v začátku, tak se nevyseje puchýř.
Ahoj,
pokud byste se chtěli do budoucna zbavit oparů, tak nějakou dobu stačí jíst každý den tak 5 mandlí. Mají v sobě všechny potřebné vitamíny. Já mívala opary tak ob tři měsíce, ale po mandličkách ani ťuk. Jestli po mandlích nebo „víra tvá tě uzdraví“ netuším, každopádně jsou už leta pryč ![]()