Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já ten opar bohužel nezastihla v ranným začátku… vysel se mě přes noc, takže teplou vodu už nestihnu… ale ta levandule taky není špatná…taky ych mohla zkusit i ten konopný olej… já zatím používám tee trea oil. Dřív jsem brala na opary i léky Isoprinosine, ale v těhu to nejde, tak si s ním musím poradit jinak
. Jinak Béčka jím taky ty jsou v těch těhu vitamínech. Tak snad brzo přejde…
Ale jinak všem děkuji za rady… ![]()
Holky ještě mám jeden dotaz ohledně oparů. Nejen že mám ten opar na rtu, tak mě začali bolet i uzliny na krku z toho a klouby. Myslíte, že toto nevadí mimčo??
Takhle to mývám většinou vždycky ![]()
děkuji za odpověd
Ahoj
ja myslimze jestli to tak mivas vzdycky tak by to snad vadit nemelo,ale nejsem lekar tak 100%ti to nereknu
take trpim dost na opary a nejlip mi na ne zabira bila zubni pasta ![]()
Taky trpím na opary už od dětství, po porodu se mi začali dělat v ůstech a na rtu se objevil občas tak jednou za 5let. Před měsícem se mi, ale udělal 2× po sobě. Nejlepší jsou ty náplasti, já používám Compeed. Většinou spotřebuju 1,5 balení. Je potřeba se to snimi naučit, ale neznám nic lepšího. Obsahují anestetikum, tak opar nebolí, nedělá se jizva a za 7 dní jsi bez oparu, ať je jakkoliv velkej a ještě k tomu jsi chráněná ( jak je to přelepený), že si to nezaneseš někam jinam. Z toho já mám vždy největší hrůzu. ![]()
Já měla opar v 9tt-a ležela sem v nemocnici. Dr. i sestry mi řekly ať si koupím Herpesin - do 3dnů byl klid (stihla jsem ho zarazit v počátku). Pokud se na opary trpí před těhu, tak se prý nic neděje.
Joo a ještě mi jedna sestřička řekla, že jestli na ně trpím a budu těhu přes zimu, tak se můžu těšit na to, že je budu mít skoro pořád, uf ![]()
radka101 píše:
Taky trpím na opary už od dětství, po porodu se mi začali dělat v ůstech a na rtu se objevil občas tak jednou za 5let. Před měsícem se mi, ale udělal 2× po sobě. Nejlepší jsou ty náplasti, já používám Compeed. Většinou spotřebuju 1,5 balení. Je potřeba se to snimi naučit, ale neznám nic lepšího. Obsahují anestetikum, tak opar nebolí, nedělá se jizva a za 7 dní jsi bez oparu, ať je jakkoliv velkej a ještě k tomu jsi chráněná ( jak je to přelepený), že si to nezaneseš někam jinam. Z toho já mám vždy největší hrůzu.
Dotázek - když se ta náplast mění (třeba z denní na noční), nestrhne se opar? Toho se vážně bojím, tak jsem si to ještě nekoupila.
No tak snad to fakt nevadí, když mě boleli ty uzliny… Ve středu jdu k doktorovi, tak se zeptám a hned bych písla…
Jinak ty náplasti by mě taky zajímaly, jestli se nestrhne celý opar???
Opar se hojí pod náplastí na principu ( jako v ústech ) za mokra, je potřeba ze začátku minimálně 3× denně náplast měnit, strup se nedělá, takže se nemůže nic strhnout, doporučuji před znovu nalepením nové náplasti osušit vatovou tyčinkou. Rozhodně vyzkoušejte, já jsem naprosto spokojená.
Tak opar mi už zmizel a sám MUDr. říkal, že v těhu opar na rtu nevadí
. Tak mě uklidnil. Ale taky řekl, že je můžu mít teď častěji. Tak doufám, že se už dlouho opar nevyskytne…
Diskuze už sice není aktuální, ale před pár týdny jsem také řešila opar, tak připojím i svou zkušenost.
Objevil se mi opar mezi 11. a 12.tt, na následujícím vyšetření bylo mimčo v pořádku a gyn. doktorka mě ujistila, že opar není nebezpečný, dokonce prý lokálně nevadí ani mastička Herpesin (ne prášky!). Když sníte B-komplex forte, taky to není problém, přestože je na příbalovém letáku uvedeno, že není vhodný pro těhotné. Vitamíny skupiny B jsou rozpustné ve vodě, takže přebytek se vyloučí močí a krom toho, že vaše moč bude zabarvenější a víc cítit, to žádný nežádoucí účinek mít nebude.
Já použila na opar zubní pastu Elmex a pak sem byla ve stresu, že obsahuje jedovatý aminfluorid stejně jako jakékoliv fluoridové pasty fluorid. Ale také vše v pořádku…to už by se musel člověk opravdu děsit všeho. Tim chci jenom uklidnit podobné stresařky jako já, že všeho moc škodí..tak negooglete moc, ať z toho nemáte zbytečně nervy a z nervů třeba právě ty opary ![]()
Přeju vám pododové těhu!
Ahoj psala jsem sem v 6. tt, když mě trápil opar rtů. Můj opar tehdy následovala ještě angína a užívání antibiotik. Nyní je mojí zcela zdravé holčičce již rok. Holky nebojte se, vše bude dobré a budete mít krásná zdravá miminka!!! D.
Ahoj, ozivuji diskusi. Udelal se mi velky opar na rtu, mam pod nim i citlivou uzlinu, jsem v 37tt, mate prosim nektera zkusenost s oparem takhle na konci tehotenstvi? Rodila jste pripadne nektera s oparem na rtu? Co Vam na nej pomohlo? Pred tehu jsem uz opar mela.Diky
@Anaj37 v pos.tehu jsem ho mela jak ty. Lecila jsem pastou. U porodu uz nebyl.
Mala je o. k.