Opar na rtu v těhotenství – má vliv na miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.8.11 20:03

No já ten opar bohužel nezastihla v ranným začátku… vysel se mě přes noc, takže teplou vodu už nestihnu… ale ta levandule taky není špatná…taky ych mohla zkusit i ten konopný olej… já zatím používám tee trea oil. Dřív jsem brala na opary i léky Isoprinosine, ale v těhu to nejde, tak si s ním musím poradit jinak :-). Jinak Béčka jím taky ty jsou v těch těhu vitamínech. Tak snad brzo přejde…
Ale jinak všem děkuji za rady… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.11 10:29

Holky ještě mám jeden dotaz ohledně oparů. Nejen že mám ten opar na rtu, tak mě začali bolet i uzliny na krku z toho a klouby. Myslíte, že toto nevadí mimčo??
Takhle to mývám většinou vždycky :-(
děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12794
25.8.11 10:34

Ahoj :mavam: ja myslimze jestli to tak mivas vzdycky tak by to snad vadit nemelo,ale nejsem lekar tak 100%ti to nereknu :hug: take trpim dost na opary a nejlip mi na ne zabira bila zubni pasta :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
27.8.11 12:57

Taky trpím na opary už od dětství, po porodu se mi začali dělat v ůstech a na rtu se objevil občas tak jednou za 5let. Před měsícem se mi, ale udělal 2× po sobě. Nejlepší jsou ty náplasti, já používám Compeed. Většinou spotřebuju 1,5 balení. Je potřeba se to snimi naučit, ale neznám nic lepšího. Obsahují anestetikum, tak opar nebolí, nedělá se jizva a za 7 dní jsi bez oparu, ať je jakkoliv velkej a ještě k tomu jsi chráněná ( jak je to přelepený), že si to nezaneseš někam jinam. Z toho já mám vždy největší hrůzu. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
27.8.11 16:16

Já měla opar v 9tt-a ležela sem v nemocnici. Dr. i sestry mi řekly ať si koupím Herpesin - do 3dnů byl klid (stihla jsem ho zarazit v počátku). Pokud se na opary trpí před těhu, tak se prý nic neděje.

Joo a ještě mi jedna sestřička řekla, že jestli na ně trpím a budu těhu přes zimu, tak se můžu těšit na to, že je budu mít skoro pořád, uf 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
27.8.11 16:19
radka101 píše:
Taky trpím na opary už od dětství, po porodu se mi začali dělat v ůstech a na rtu se objevil občas tak jednou za 5let. Před měsícem se mi, ale udělal 2× po sobě. Nejlepší jsou ty náplasti, já používám Compeed. Většinou spotřebuju 1,5 balení. Je potřeba se to snimi naučit, ale neznám nic lepšího. Obsahují anestetikum, tak opar nebolí, nedělá se jizva a za 7 dní jsi bez oparu, ať je jakkoliv velkej a ještě k tomu jsi chráněná ( jak je to přelepený), že si to nezaneseš někam jinam. Z toho já mám vždy největší hrůzu. 8-o

Dotázek - když se ta náplast mění (třeba z denní na noční), nestrhne se opar? Toho se vážně bojím, tak jsem si to ještě nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.11 18:48

No tak snad to fakt nevadí, když mě boleli ty uzliny… Ve středu jdu k doktorovi, tak se zeptám a hned bych písla…
Jinak ty náplasti by mě taky zajímaly, jestli se nestrhne celý opar???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
28.8.11 16:02

Opar se hojí pod náplastí na principu ( jako v ústech ) za mokra, je potřeba ze začátku minimálně 3× denně náplast měnit, strup se nedělá, takže se nemůže nic strhnout, doporučuji před znovu nalepením nové náplasti osušit vatovou tyčinkou. Rozhodně vyzkoušejte, já jsem naprosto spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
28.8.11 16:42

Opary třeste se :lol: doufám že mě tedy brzy žádný nevyskočí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.11 20:14

jojo opary třeste se… zkusím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.11 20:37

Tak opar mi už zmizel a sám MUDr. říkal, že v těhu opar na rtu nevadí :-). Tak mě uklidnil. Ale taky řekl, že je můžu mít teď častěji. Tak doufám, že se už dlouho opar nevyskytne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
crazy96
25.12.12 23:45

Diskuze už sice není aktuální, ale před pár týdny jsem také řešila opar, tak připojím i svou zkušenost.
Objevil se mi opar mezi 11. a 12.tt, na následujícím vyšetření bylo mimčo v pořádku a gyn. doktorka mě ujistila, že opar není nebezpečný, dokonce prý lokálně nevadí ani mastička Herpesin (ne prášky!). Když sníte B-komplex forte, taky to není problém, přestože je na příbalovém letáku uvedeno, že není vhodný pro těhotné. Vitamíny skupiny B jsou rozpustné ve vodě, takže přebytek se vyloučí močí a krom toho, že vaše moč bude zabarvenější a víc cítit, to žádný nežádoucí účinek mít nebude.
Já použila na opar zubní pastu Elmex a pak sem byla ve stresu, že obsahuje jedovatý aminfluorid stejně jako jakékoliv fluoridové pasty fluorid. Ale také vše v pořádku…to už by se musel člověk opravdu děsit všeho. Tim chci jenom uklidnit podobné stresařky jako já, že všeho moc škodí..tak negooglete moc, ať z toho nemáte zbytečně nervy a z nervů třeba právě ty opary ;)
Přeju vám pododové těhu!

• Citovat
  • Upravit
Dajda2011
1.1.13 19:14

Ahoj psala jsem sem v 6. tt, když mě trápil opar rtů. Můj opar tehdy následovala ještě angína a užívání antibiotik. Nyní je mojí zcela zdravé holčičce již rok. Holky nebojte se, vše bude dobré a budete mít krásná zdravá miminka!!! D.

• Citovat
  • Upravit
228
22.2.14 10:45

Ahoj, ozivuji diskusi. Udelal se mi velky opar na rtu, mam pod nim i citlivou uzlinu, jsem v 37tt, mate prosim nektera zkusenost s oparem takhle na konci tehotenstvi? Rodila jste pripadne nektera s oparem na rtu? Co Vam na nej pomohlo? Pred tehu jsem uz opar mela.Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
22.2.14 10:50

@Anaj37 v pos.tehu jsem ho mela jak ty. Lecila jsem pastou. U porodu uz nebyl.
Mala je o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky