Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuju za rady holky, moc se to nelepší, vůbec nechce otevřít pusinku, jediný co rád vypije je ráno mlíko, jinak přes den téměř nic, musím do něj pití nutit násilím (stříkačkou z panadolu). Co se týče jídla, to je děs, skoro nic nesní, dnes měl pár lžiček přesnídávky a odpoledne snědl pár piškotků a tvaroh. Lžičku používáme taky umělou a opatrně, abych se moc nedotýkala pusinky. Navíc se mu k tomu všemu přidala i nějaká vyrážka, má to na ručičkách, nožičkách, zadečku a tvářičce, po tělíčku jsem neviděla. Máme přinést moč. Tak jsem zvědavá, co to bude. V noci jsme vzhůru co hodinu a s pláčem. Je mi ho strašně líto. Ach jo, ať už je to pryč. ![]()
@kublík píše:
Děkuju za rady holky, moc se to nelepší, vůbec nechce otevřít pusinku, jediný co rád vypije je ráno mlíko, jinak přes den téměř nic, musím do něj pití nutit násilím (stříkačkou z panadolu). Co se týče jídla, to je děs, skoro nic nesní, dnes měl pár lžiček přesnídávky a odpoledne snědl pár piškotků a tvaroh. Lžičku používáme taky umělou a opatrně, abych se moc nedotýkala pusinky. Navíc se mu k tomu všemu přidala i nějaká vyrážka, má to na ručičkách, nožičkách, zadečku a tvářičce, po tělíčku jsem neviděla. Máme přinést moč. Tak jsem zvědavá, co to bude. V noci jsme vzhůru co hodinu a s pláčem. Je mi ho strašně líto. Ach jo, ať už je to pryč.
To vypadá na nemoc ruce, nohy, ústa mi měly loni a nic hezkého to nebylo, navíc mého syna ta vyrážka na nohou bolela a svědila, to nejhorší trvalo tak 10 dní ale ještě po měsíci se mu loupala kůže a slezly mu nehtíky, skoro všechny. Přeji at to máte brzy za sebou, dávej mu před jídlem něco na bolesti třeba brufínek aby se najedl a napil, mě to takle radily v nemocnici a mazat nějakým gelíčkem (třeba ten mundisal )
Jurášku, tak to je hrozný, čím jste si prošli. Malý měl naštěstí vyrážku lehkou a zmizela po pár dnech, nebolela, jen lehce svědila a zhnal to Dithiaden, následky žádné. Pusinka se už také celkem vyléčila, má ještě jeden boláček dole pod rtíkem, ale už konečně od neděle dobře papá a je veselej. Nechtěl pusinku po celou dobu vůbec otevřít, tak jsme léčili jenom heřmánkových čajíkem a i to byl problém do něj dostat. Jídlo odmítal úplně, po pár dnech vzal na milost mlíko z flašky. No, bylo to hrozných 10 dní, přes den mrzutých a v noci probděných. Takovej fujtajbl už nechcem nikdy více
Koho to potká, ať má svatou trpělivost.