Operace ledvinové pánvičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.7.12 21:15

Ahoj já mam tu pánvičku hodně zvětšenou. jako malé holce mi na to přišly měla jsem bolesti atd. věkem to přešlo a ted je mi 20:) a jdu tam jen když mam nějaký problém.. Doktor říkal, že pokud nebudu mít nějaké potíže tak na operaci nejdu. nevim jak je na tom tvůj prcek ale každopádně pokud by to šlo počkala bych je hrozně malej na tak velkou operaci. no at ti to dopadne dobře a prcek je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
9.7.12 21:15
@Pettule69 píše:
týjo tak to nezávidím…člověk pak opravdu nedělá nic jiného než lítá po doktorech…snad se vám to časem zlepší :hug:

Děkujeme, snad ano… Ale stejně nás ta laparoskopie asi nemine :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
9.7.12 21:16
@SatanekTerezka píše:
Ahoj já mam tu pánvičku hodně zvětšenou. jako malé holce mi na to přišly měla jsem bolesti atd. věkem to přešlo a ted je mi 20:) a jdu tam jen když mam nějaký problém.. Doktor říkal, že pokud nebudu mít nějaké potíže tak na operaci nejdu. nevim jak je na tom tvůj prcek ale každopádně pokud by to šlo počkala bych je hrozně malej na tak velkou operaci. no at ti to dopadne dobře a prcek je v pořádku.

Přesně tohle řekl doktor i nám… Že raději počká, jestli se to samo růstem nezlepší, než aby udělali zbytečně operaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
9.7.12 21:19

@alsem scinti je vyšetření značeným radioizotopem. Přijdeš, podepíšeš informovaný souhlas, u nás prckům zavedou žilní kanylu. Umístí pod kameru, doprovod drží, aby se mimi nehýbalo. Podá se izotop do žíly, snímkuje se asi 15 minut. Pauza na nošení, aby to líp odtýkalo. Další snímky. Když neodtéka, tak se dá do žíly lék na podporu čurání (Furosemid), další snímky. Hotovo. Hodně u toho pít. Po vyšetření kanylu vytáhnou, prcek nesmí ten den mezi ostatní prcky a k těhotným. Plínky nevyhazovat ten den, ale nechat třeba dva dny ve sklepš, aby radionuklid vyprchal.

Příspěvek upraven 21.04.15 v 18:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
9.7.12 21:21
@SatanekTerezka píše:

No co jsem tak zjišťovala, tak v Olomouci se přímo na tohle specializují, co jsem se tak dočetla na jiných diskuzích, tak operovali už hodně miminek, ale tak malý by se tomu snad mohl vyhnout, už mě děsí jen ta představa že by jsme tam měli být cca 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
9.7.12 22:28

@Pettule69
Ahojky, má dcerka má také zvětšeou pánvičku v levé ledvině. Po narození 4mm, na kontrole v 6 měsících již 8mm. MUDr. volala do nefrologické poradny, ale pan doktor usoudil, že je ještě brzo na to, aby si nás převedl k sobě, takže máme přijít na další kontrolu ultrazvukem v roce. te´d má 8 měsíců. Jak velkou pánvičku máte vy? Jinak klasika…sledovat případné teploty a odevzdat moč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.12 22:29

Je to hrozný já vim.. já jsem ted v 6měsíci a bojim se aby malej neměl žádnej problém jako já..je to fakt hnusný byla jsem od mala do 18 každej půl rok na týden v nemocnici na pozorování dávali mi do žil tam to co píše Danyk atd. po 18 tam už nechodim.. a zatim mi nic není. jen jsem více trpěla na záněty močáku a ledvin ale jinak dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
9.7.12 22:32
@Krisťa81 píše:
@Pettule69
Ahojky, má dcerka má také zvětšeou pánvičku v levé ledvině. Po narození 4mm, na kontrole v 6 měsících již 8mm. MUDr. volala do nefrologické poradny, ale pan doktor usoudil, že je ještě brzo na to, aby si nás převedl k sobě, takže máme přijít na další kontrolu ultrazvukem v roce. te´d má 8 měsíců. Jak velkou pánvičku máte vy? Jinak klasika…sledovat případné teploty a odevzdat moč.

Ahojky teď schválně čtu tu zprávu z Olomouce, tak velikost pánvičky je 23mm, což je oproti tvé dcerce teda dost, ale tak snad se to za ten měsíc a půl co jsme tam nebyli trochu zlepšilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
9.7.12 22:42
@Pettule69 píše:
Ahojky teď schválně čtu tu zprávu z Olomouce, tak velikost pánvičky je 23mm, což je oproti tvé dcerce teda dost, ale tak snad se to za ten měsíc a půl co jsme tam nebyli trochu zlepšilo…

Jejda, tak to máte tedy opravdu o dost větší. Já se modlím, aby se jí to do toho roku taky zlepšilo, nebo aspoň nezvětšilo. Syn měl po narození 3 mm pánvičku a v půl roce už neměl nic. U dcerky to bohužel nabralo opačný směr a můžu říct, že jsem s tím nepočítala a po vyšetření jsem byla dost rozhozená. Takže úplně chápu Tebe a Tvé obavy a chlapečkovi z celého srdce přeji, aby bylo vyšetření s kladným výsledkem. Takový malinký drobeček si nezaslouží takové trápení. :srdce: :hug:
Jen mě ještě napadlo…Když jsme se narodily my, repektive já v roce 1981, tak se žádná taková vyšetření po porodu asi nedělala, nebo alespoň mamka si nic nepamatuje (a to si psala podrobné poznámky o všem do deníčku :lol: ), tak by mě zajímalo, kolik mých vrstevníků mělo v dětství zvětšenou pánvičku a do dnes o tom nemají ponětí. Třeba i já jsem ji měla. Kdo ví? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
9.7.12 22:48
@Krisťa81 píše:
Jejda, tak to máte tedy opravdu o dost větší. Já se modlím, aby se jí to do toho roku taky zlepšilo, nebo aspoň nezvětšilo. Syn měl po narození 3 mm pánvičku a v půl roce už neměl nic. U dcerky to bohužel nabralo opačný směr a můžu říct, že jsem s tím nepočítala a po vyšetření jsem byla dost rozhozená. Takže úplně chápu Tebe a Tvé obavy a chlapečkovi z celého srdce přeji, aby bylo vyšetření s kladným výsledkem. Takový malinký drobeček si nezaslouží takové trápení. :srdce: :hug:
Jen mě ještě napadlo…Když jsme se narodily my, repektive já v roce 1981, tak se žádná taková vyšetření po porodu asi nedělala, nebo alespoň mamka si nic nepamatuje (a to si psala podrobné poznámky o všem do deníčku :lol: ), tak by mě zajímalo, kolik mých vrstevníků mělo v dětství zvětšenou pánvičku a do dnes o tom nemají ponětí. Třeba i já jsem ji měla. Kdo ví? ;)

No já jsem narozena 1988, a nemám ponětí jestli vůbec něco takového bylo, sama jsem s ledvinama měla jako malá problém ale to jen díky tomu že jsem chodila s holými zády a tak jsem prochladla, ale jinak nemám tušení, jestli se to mohlo nějak vyšetřovat, aspon jsem se maky na to neptala…jinak s tou pánvičkou, malý ji už měl zvětšenou na levé straně už v bříšku ale v 6-ti týdnech mu to zmizlo a oběvila se na pravé straně, a bohužel se zvětšuje :( ale tak snad to nebude tak zlé…uvidíme ve středu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
9.7.12 22:51

@Pettule69 Držím vám všechny palce co mám!!! Dej pak vědět! :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
13.7.12 13:11

Ahoj holky, tak předevčírem jsme byli v Olomouci na kontrole, malému se ta pánvička zvětšila, dilatace 4.stupně, takže v srpnu má operaci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
13.7.12 15:04

Bobeček malicky, moc budeme drzet palecky…my jsme taky dneska byli na kontrole a taky to nedopadlo zrovna slavne, nevite kolik by mela merit ta panvicka ve 3. mesicich?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.7.12 17:41

@alsem Prcek má teď pánvičku (tu zvětšnou) 15 mm a urolog byl moc spokojenej, operace nehrozí. Normu nevím. 15 měl i v únoru a prosinci a bylo to OK )je zářijovej).

Příspěvek upraven 21.04.15 v 18:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
13.7.12 17:46

My mame obe 7mm :nevim: (v 6.tydnu jsme meli 3 a 6 mm :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí