Operace ledvinové pánvičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
465
13.7.12 21:49

@Pettule69 Tak to mě moc a moc mrzí. Drobečka je mi líto. A budem držet palečky, aby tu operci dobře snesl. To, že to dopadne všechno dobře, to je jasné. Jak jinak by to taky mohlo být? ;) Ty buď, maminko, statečná a neboj se nic, všechno bude dobré. Aspoň už pak budete mít klid. :hug:
@alsem Ahojky! Tak ta pánvička by neměla být vůbec, co vím já. Syn měl po narození 3mm a na kontrole v půl roce už byla zcela vstřebaná. Zkrátka dokud pánvička bude, bude se muset hlídat. Dcerka měla 4mm, v půl roce však už 8mm. Taky jsem zvědavá, jak to bude vypadat v roce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
13.7.12 21:53

@Krisťa81 no a kdyz se nam jedna zvetsila o 1mm a ta druha o 3mm 8o Doktor mi pritom rekl, ze se to nelepsi, ale take nehorsi :nevim: 8o Tak ja to tedy nechapu :?
ona prece ale nemuze byt nulova ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
13.7.12 22:03

@alsem Já Ti nevím, ale myslím, že může být nulová, protože my máme jen v jedné ledvince. Je to dutý prostor, který tam nemá být. Vím, že nám po porodu říkali, že 3-4 mm je ještě v normě a že se to většinou vstřebá. Ale vím, že ze 4 miminek, která tam byla s námi sme to měli jen my. Ostataní neměly žádný nález a tudíž je ani neposlali na další vyšetření. Takže jsem pochopila, že to tam být nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
13.7.12 22:08

No ale tim prostorem ma protekat moc, takze by tam nejaky ten prostor mel byt ne :nevim:
http://cs. wikipedia. org/wiki/Ledvinová_pánvička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.7.12 22:16

No já tu mám UZ nález a prcek má napsáno, že „vpravo bez rozšíření kalicho-pánvičkového systému, vlevo kalíšky šíře 5 mm, pánvička ventrodorsálně (předozadně) šíře 15 mm…“
Vytáhla jsem obr tlustou knihu anatomie a tam je u ledvin psáno, že objem pánvičky činí 3 - 8 cm3. takže ani u dítěte to nemůžře být nulové. Píšou tam, že pánvička je rozšířený trojúhelníkovitý, předozadně oploštělý dutý útvar v hilu ledviny…

Příspěvek upraven 21.04.15 v 18:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
13.7.12 22:26

@alsem ahááá…tak to jsem z toho jelen. Tak asi v té pánvičce se vytvořila dutinka, ve které se při průtoku pánvičkou ta moč zadržuje a zůstává tam. Jinak teda nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
13.7.12 22:31

@danyk Tak to je asi tak, jak jsem napsala před chvilinkou. Paní doktorka mi to teda vysvětlila velice zjednodušeně a já jsem opravdu pochopila, že pánvička je něco, co je navíc. :mrgreen: Omlouvám se. Nikdy mě nenapadlo podívat se na anotomii ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
14.7.12 08:38

@Krisťa81 Pánvička je normálně v ledvině (zrovna jich mám v lednici 10 :-), ale tuto část už nemají od řezníka), je určité velikosti. A když je pod ní v močovodu (i jinde) nějaká překážka, která brání odtéct moči, tak ta pánvička je první místo volby, kde se to může zvětšit, protože to je duté.
Jinak se vůbec neomlouvej, když to člověk pamatuje vzdáleně ze základky, tak si to už třeba představí jinak a i záleží, jak moc názorně lékaři obeznámí.

Příspěvek upraven 21.04.15 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
14.7.12 10:03

Tak jsem zase o neco chytrejsi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
23.3.14 13:51

@Pettule69 Dobrý den, chci se zeptat jak ste to zvládli? S malým jedeme do prahy a tam se uvidi jestli bude mit operaci nebo ne, docela se toho bojim. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
9.1.19 21:47

Ahoj, maly ma hodne zvětšenou panvicku, nejspis mu hrozi operace, jsme objednany na urografii. Byl jste někdo na operaci s tim? Jak prosim probiha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí