Operace nesestoupených varlat až v 11 letech

60
29.4.22 09:04

Operace nesestoupených varlat až v 11 letech

Ahojky,
chtěla bych se zeptat, jestli s tímto někdo nemá zkušenost. Jedná se o mého přítele. Jsme spolu 5 let a vím, že byl jako malý na operaci retence varlete. Dozvěděla jsem se ale, že ho operovali až v 11 letech. Četla jsem o tom na netu a všude je psáno, že nejpozději do 18 měsíců života by měl být tento problém vyřešen, jinak je velká pravděpodobnost, že bude muž neplodný. Je mi divné, že šel na operaci takhle pozdě, i když na preventivní prohlídky v dětství chodil a pediatra neměnil. Že by to takto pediatr zanedbal? Nebo je možné, že existuje nějaká forma retence, kde to není tak akutní? :nevim: nebo že se to stane až v průběhu dětství?
Nemůžu na to přestat myslet, Google mi moc pozitivitaly nepřidal a já už mám černé myšlenky :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.4.22 09:14

@Lara54 ano, je to pozde operovany a pravdepodobnost, ze bude mit problem s plodnosti je celkem velka. Ale tak to ses uz asi docetla sama. Manzel to same, nesestouple jedno varle, operovane taky az takhle pozde - azoospermie. On mel jen jedno, ale stejne poskodilo to druhe. Dite mame, ale stalo nas to vic jak pul milionu, milion navstev po ruznych doktorech a dost nervu a dost casu.

Neni nic jednodussiho, nez chlapa objednat na spermiogram a hned budete vedet, zda je ok nebo problem ma. :palec:

• Citovat
  • Upravit
36186
29.4.22 09:16

Ať si zajde na spermiogram a bude vědět na čem je hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.22 09:16

@Lara54 a jinak, ja to do dnesniho dne nedokazu pochopit. Za me obrovska chyba na strane detskyho lekare a rodicu. Nechapu to, na kazdy kontrole se ma pediatr divat na varlata, rodice mu je taky museli prohlizet, k tomu nemam slov a vzdycky kdyz se nad tim zamyslim, ze to takhle podcenili, jsem akorat nasra*na. :zed:

• Citovat
  • Upravit
60
29.4.22 09:28

Takze jsem měla pravdu.. já mu to říkala, že to dělali určitě pozdě a nechtěl mi věřit.. prý mu rikali v tech 11, že se to udělat musí kvůli plodnosti. Nechápu, nechápu.. jsem naštvaná a toto zjištění po 5 letech je celkem síla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.22 09:38
@Lara54 píše:
Takze jsem měla pravdu.. já mu to říkala, že to dělali určitě pozdě a nechtěl mi věřit.. prý mu rikali v tech 11, že se to udělat musí kvůli plodnosti. Nechápu, nechápu.. jsem naštvaná a toto zjištění po 5 letech je celkem síla

At maze na spermiogram, fakt. Cim driv, tim lip. Treba u nas byla nutna operace nadvarlete, abychom meli vlastni spermie, dle naseho androloga, cim mladsi clovek to resi, tim je to lepsi. A jestli to chlap nebude verit, at si neco na netu o tom precte. Hodne chlapum se na spermio nechce chodit, protoze si problem nepripusti. Ja to u manzela zjistila brzo, vice mene hned a do 3 mesicu na spermio sel, to bylo pro me bez debat. :lol:

Hele, taky se muze stat, ze bude mit spermiogram v pohode. O takovejch pripadech jsem taky cetla, ale nevim teda, zda treba nemeli operaci driv. :)

Kazdopadne mela jsi pravdu rozhodne ty, operace takhle pozde je spatne. Ja to resila s hodne doktorama a vsichni si klepali na celo, jak je to mozny, ze na to nikdo driv neprisel, i moje obvodacka na me koukala s otevrenou pusou. :zed:

• Citovat
  • Upravit
4648
29.4.22 09:42

A měl ho nesestouplé od narození? Může se i stát, že jak roste, tak postupně zůstává víc a víc nahoře a na správném místě je třeba jen při koupání v teple vodě. Tak to měl syn, byl na operaci v sedmi letech. Jako miminko měl vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
29.4.22 09:50

@Kacka2
No právě já se tímto trochu uklidňuju, on už si to nepamatuje, bude se muset zeptat mamky :) ale je mi to prostě divné.. jeho mamka je fakt pečlivá a nesedí mi, že by něco zanedbala a nekontrolovala. A proč by na to doktorka přišla tak pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.22 09:55
@Kacka2 píše:
A měl ho nesestouplé od narození? Může se i stát, že jak roste, tak postupně zůstává víc a víc nahoře a na správném místě je třeba jen při koupání v teple vodě. Tak to měl syn, byl na operaci v sedmi letech. Jako miminko měl vše v pořádku.

To je ale trosku jinej pripad, to mel to cestujici varle ne? To se stava a samozrejme cim driv operace, tim lip taky.

@Lara54 ja samozrejme nechci privolavat problemy, to mi ver, nepreju to nikomu. Ale za spermiogram nic nedate, je to otazka par minut a lepsi nez se uklidnovat, ze to urcite ok bude a nechat to “vyhnit”.

Preji moc stesti a dej pak treba vedet, jak jste dopadli :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6061
29.4.22 10:07

@Lara54

Poslyš, nemá smysl se zabývat tím, proč se to stalo a kdo co zanedbal. Místo hledání viníka se zaměř na to, co se s tím dá dělat teď. V první řadě spermiogram, ať vůbec víš, jestli je to problém skutečný nebo hypotetický. A dle toho další postup. Hedáním viníka se nic nevřeší a ani se tím nikomu nepomůže - když se to stalo před, já nevím, 10-20 lety..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.22 11:48

Hned neodsuzujte.
Syn také jako miminko ok, nikdo mne neupozornil že to máme hlídat. Dětská kontrolovala. V 5-ti letech na úplně jinam vyšetření mne na to upozornili, jednalo se o migrující stav, tedy že utíká, ale stáhnout jde. Konzultovali jsme několikrát, každý doktor jiný názor - že se může ustálit samo. Nechávali Cas do sedmi let. Když se to zhoršilo, operováno. V 8mi letech.
Také jsem o tom hodně četla a sama jsem nevěděla, co je správne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.22 12:11
@Anonymní píše:
Hned neodsuzujte.
Syn také jako miminko ok, nikdo mne neupozornil že to máme hlídat. Dětská kontrolovala. V 5-ti letech na úplně jinam vyšetření mne na to upozornili, jednalo se o migrující stav, tedy že utíká, ale stáhnout jde. Konzultovali jsme několikrát, každý doktor jiný názor - že se může ustálit samo. Nechávali Cas do sedmi let. Když se to zhoršilo, operováno. V 8mi letech.
Také jsem o tom hodně četla a sama jsem nevěděla, co je správne.

Je rozdil ho nemit sestouple a nebo cestujici. A je rozdil to resit a zabyvat se tim a nebo to nechat bejt a operovat za 5 dvanact.

Kazdopadne v nasem pripade odsuzovat muzu, mel ho proste nesestouple, necestovalo, za to muze hlavne pediatr, ze neupozornil rodice. Promin, ale kdyz se vzijes do situace, kdy kvuli takovyhle chybe nemusi mit chlap nikdy dite, nebudes odsuzovat nikoho?

Hele, nebudu se hadat, pro me je to dost citlivy tema. Ja svoje vysneny dite nakonec mam, sice bude asi jedinacek, ale co uz. Zakladatelka chtela zkusenosti, ja proste radim, nepodcenovat a minimalne spermio udelat.

Preji hodne stesti. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
60
29.4.22 14:03
@Anonymní píše:
At maze na spermiogram, fakt. Cim driv, tim lip. Treba u nas byla nutna operace nadvarlete, abychom meli vlastni spermie, dle naseho androloga, cim mladsi clovek to resi, tim je to lepsi. A jestli to chlap nebude verit, at si neco na netu o tom precte. Hodne chlapum se na spermio nechce chodit, protoze si problem nepripusti. Ja to u manzela zjistila brzo, vice mene hned a do 3 mesicu na spermio sel, to bylo pro me bez debat. :lol:

Hele, taky se muze stat, ze bude mit spermiogram v pohode. O takovejch pripadech jsem taky cetla, ale nevim teda, zda treba nemeli operaci driv. :)

Kazdopadne mela jsi pravdu rozhodne ty, operace takhle pozde je spatne. Ja to resila s hodne doktorama a vsichni si klepali na celo, jak je to mozny, ze na to nikdo driv neprisel, i moje obvodacka na me koukala s otevrenou pusou. :zed:

Mohla bych se ještě zeptat, jestli ho měl manžel nesestouplé úplně? Jako v dutině břišní. Přítel říká, že ho určitě neměl až v břiše, jen že bylo trochu výše :nevim: ach, no posílám ho na spermiogram a uvidíme. Děkuji za zkušenosti. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
29.7.23 11:23

@Lara54 byl muž na spermiogramu? Můj syn jde na operaci v 10 letech doktor pořád tvrdil že je to ok a najdou nás poslal do nemocnice kdy máme jít na operaci až v lednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.1.25 20:03

Ahoj, teď jsme řešili stejný problém. Syn měl od narození sestoupla varlata a při 7 leté prohlídce už se v šourku nenašly. Vylezly mu do třísel. Před 3 týdny operaci. Operace proběhla vpořádku. Jen mi řekly, že má jedno malé než to druhé. Mám strach, aby nebyl neplodný. Víc mi k tomu neřekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí