Operace žlučníku, otázky

98
29.1.23 18:50

Operace žlučníku, otázky

Dobrý večer, mám prosbu.. za 14 dní mám jít na operaci žlučníku, mám velký strach protože náhodou mi našli jeden kamínek 7mm, nedělá mi to žádný problémy o ničem nevím. Ale bylo mi doporučeno odstranit protože chceme miminko s přítelem. Mám strach ze mi bude špatně bez žlučníku, četla jsem hodně diskuzí. I když vím že bych neměla 8o, četla jsem jak měli už na pořad průjem a nebo bolesti v místě žlučníku, jak je šílené boleli ty ramena kvůli plynu, a že nemohli ležet, jinak se jim dostal plyn na plíce no 🤦‍♀️, není tu někdo kdo měl dobrý průběh po operaci? 🙏 :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
29.1.23 19:00

Byla jsem 2019 na akutní operaci. O kamenu jsem se dozvěděla po prvním záchvatu ve čtvrtek na pohotovosti. To jsem je prostila, ať mi to nějak rozeženou. A za dva dny jsem se vrátila. Ještě víc zelená. Už jsem do pondělí čekala na kapačkách na operaci.
Musel žlučník rychle ven, že se to tam ucpalo. Měla jsem 11 mm. A po operaci to bylo ok. Nějak ve středu jsem šla domů. Týden jsem ležela, odpočívala. Pak jsem šla do práce (nenosím nic těžkého). Tak jsem mohla být vypsaná. Ty máš čas na přemýšlení. Tak se ti honí myšlenky hlavou. Můj žlučník se rozhodl, že půjde okamžitě do háje a čas na rozmyšlenou nebyl.
Jediný problém mám, že špatně snáším tučné, mastné jídla. Prostě to okamžitě prožene. Takže si už nikdy nedám ve městě kebab atd. Ale můžu si ho koupit a sníst doma. Úplně se mastnému jídlu nebráním. Ale nedělá mi dobře. Takže to řeším alternativně. Že místo na hromadě tuku smažený bramborák si udělám jen na minimu tuku.
Nevím, jestli to s tím nežlučníkem souvisí. Ale někdy mám problém pálení žáhy. Jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
29.1.23 19:04
@Kelsey píše:
Byla jsem 2019 na akutní operaci. O kamenu jsem se dozvěděla po prvním záchvatu ve čtvrtek na pohotovosti. To jsem je prostila, ať mi to nějak rozeženou. A za dva dny jsem se vrátila. Ještě víc zelená. Už jsem do pondělí čekala na kapačkách na operaci.
Musel žlučník rychle ven, že se to tam ucpalo. Měla jsem 11 mm. A po operaci to bylo ok. Nějak ve středu jsem šla domů. Týden jsem ležela, odpočívala. Pak jsem šla do práce (nenosím nic těžkého). Tak jsem mohla být vypsaná. Ty máš čas na přemýšlení. Tak se ti honí myšlenky hlavou. Můj žlučník se rozhodl, že půjde okamžitě do háje a čas na rozmyšlenou nebyl.
Jediný problém mám, že špatně snáším tučné, mastné jídla. Prostě to okamžitě prožene. Takže si už nikdy nedám ve městě kebab atd. Ale můžu si ho koupit a sníst doma. Úplně se mastnému jídlu nebráním. Ale nedělá mi dobře. Takže to řeším alternativně. Že místo na hromadě tuku smažený bramborák si udělám jen na minimu tuku.
Nevím, jestli to s tím nežlučníkem souvisí. Ale někdy mám problém pálení žáhy. Jinak nic.

A po operaci vše v pořádku? I ten plyn??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.1.23 19:05

Spěchala jsem tehdy do práce, že část mého platu byl ze šablon/dotací. Musel by proběhnout proces vracení peněz, kdybych byla doma dýl. A to jsem nechtěla.
Ale mohla jsem si dovolit, že jsem šla po týdnu do práce, že nic těžkého nenosím. Bylo mi dobře. Čekala jsem pooperační stav horší (první a jediná moje operace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
29.1.23 19:07

@Kelsey tak to vám závidím a budu doufám že budu mít stejný průběh 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.1.23 19:10
@Lůů111 píše:
A po operaci vše v pořádku? I ten plyn??

Jsem trošku rebel a vždy neposlušný pacient. Proto jsem si brala pokoj pouze pro sebe, abych měla WC a koupelnu na pokoji a ne na druhé straně chodby. Takže jsem tajně hopsala na WC. Jim bylo furt divné, že nezvoním, že potřebuji třeba čurat. Jediné co mi vadilo, že tahám sebou ten dren. Jedině s čím jsem furt od soboty otravovala, že mám hlad. Od těch kapaček v sobotu do operace mi dávali jen čaj a piškoty. Takže v pondělí odpoledne jsem jim jen řekla, že je mi zle, protože mám hlad. Jinak vše relativně ok. Prý jsem jim přijela úplně zelená. A odcházela jsem, že mám normální barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
29.1.23 19:19

Šla jsem na plánovanou. Tři obří kameny, 3/4 žlučníku plné těch kamenů. Plyn po operaci pekelně tlačil do ramen. Chodila jsem druhou noc po operaci celou. To pomáhá vychodit. Jsem po operaci 4 roky. Občas mi něco nesedne a mám průjem. Občas mi není dobře, ale jinak o moc lepší. Jím ostropestřec v podobě rozemletých semen. To mi dělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
29.1.23 19:24

@Lůů111
Byla jsem před rokem a problémy nemám žádné.

Příspěvek upraven 20.02.23 v 21:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
29.1.23 19:30

Byla jsem před 4 lety po několika záchvatech, které začaly v těhotenství a po porodu pokračovaly. Hned po operaci mi bylo špatně, ale spíš z narkózy. Ale jen ten den. Pak pár týdnů dieta. Jinak po tom nafouknutí plynem mě boleli chvíli záda, ale nic hrozného. Pomohlo cvičení. Teď po těch letech mě občas to místo bolí, po mastném jídle, po česneku… Ale oproti těm záchvatům je to brnkačka. Já jedině litovala, že jsem to oddalovala a nešla dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
30.1.23 09:09

Byla jsem na operaci před 2 lety. Operaci mi dělali na jednodenní chirurgii a hned druhý den jsem šla domů(sama jsem si došla do auta a pak vyšla 5 pater k nám do bytu :mrgreen: ) Z toho plynu jsem měla take strach, ale úplně stačilo to upustit horem a dolem a nic mě netrápilo. V podstatně mě bolely jenom trošku ty rány po řezech, jinak všechno v pohodě. Normálně jsem začínala jíst týden po operaci a teď můžu jíst vše bez omezeni. Nic nebolí, nevadí…držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.2.23 07:52

Ahoj Lůů, já byla na plánované operaci žlučníku v srpnu 2022. Několik let jstem měla zažívací potíže, ale myslela si, že jsem alergická na laktózu nebo tak něco. Problémy se ale plíživě stupňovaly. A ty poslední 3 měsíce před operací mi bylo hodně zle. Mohla jsem jíst už jen suchý toast. chleba s plátkem šunky nebo Alpro pudinky. Jsem po operaci a jsem ráda

Příspěvek upraven 09.06.23 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1756
6.2.23 12:38

@Lůů111 ahoj ja byla na operaci pred 6lety. Pousteli me po 2dnech domu, asi 10dni jsem citila ten plyn, bylo to jako bych mela znova zachvat. Neslo mi lezet ani sedet. Ale vyprchalo to a pak uz to bylo dobre. 6tydnu nesmis nic nosit, zvedat, je treba odpocinek, aby se ty rany ve vnitr zhojily a nic neprasklo. Budes nejakou dobu drzet dietu. Ja uz jsem pak po 2mes zadnou nedrzela a nikdy mi nebylo spatne nebo tak. Urcite se neni ceho bat. Mi se to zhorsilo prvnim porodem a po roce a pul byl venku. Za 3mes jsem pak otehotnela a vse bylo v poradku. A presne za rok na den se nam narodil syn :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
19.2.23 18:34

Otevírám opět tuto diskuzi, prosím prosím, je normální že mám stále nafoukle břicho a hrozně těžké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1756
20.2.23 07:53

@Lůů111 ahoj, jak jsi dlouho po operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.2.23 20:02

@MonaSun na operaci jsem byla ve středu, takže 5 den po operaci, ráno to docela jde ale jakmile se najím tak se okamžitě nafouknu 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí