Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
AhojDnes jsem si vnukl myšlenku, ze než si dosetrim na auto k podnikání, tam by mi na rok vyhovoval automobil a operak..
chci se zeptat, zda lze nějak zapocist výdaje spojené s placením opera. Leasingu do dani.
Podotýkám, ze jsem na HPP jako zaměstnanec a bokem mám ještě živnost s paušálem 60%.
Zahrnuji tam hypotéku ( úroky), životní poj. Odbory atd…
Když máš výdaje paušálem, tak ne. Pokud jsi plátce, tak ušetříš DPH.
Pokud si uplatňujes výdaje paušálem tak tam nemůžeš dát nic dalšího. Můžeš uplatňovat výdaje dle skutečnosti, ale je otázka co vyjde líp.
Platí pořád, že pokud chci dávat nějaké výdaje k vozidlu (tedy ne paušální výdaje), tak se ještě bude platit silniční daň?
@Ivan PPZ píše:
Platí pořád, že pokud chci dávat nějaké výdaje k vozidlu (tedy ne paušální výdaje), tak se ještě bude platit silniční daň?
Silniční daň se už od letoška neplatí
OK.
Ale pokud se dostaneme na paušál 60%, tak i při možné lehké „nevýhodnosti“ bych se asi pořád držel paušálu. Jen si musí každý sám nastavit tu hranici, kde už se to překlopí. Protože mít za rok třeba jen o 10.000 vyšší reálné výdaje, než by mi vykouzlil paušál- mě by se do toho reálu nechtělo.
@Ivan PPZ píše:
OK.
Ale pokud se dostaneme na paušál 60%, tak i při možné lehké „nevýhodnosti“ bych se asi pořád držel paušálu. Jen si musí každý sám nastavit tu hranici, kde už se to překlopí. Protože mít za rok třeba jen o 10.000 vyšší reálné výdaje, než by mi vykouzlil paušál- mě by se do toho reálu nechtělo.
A taky to tahle měnit… jeden z nejlepších postupu jak na sebe postvat financak
Ahoj
Dnes jsem si vnukl myšlenku, ze než si dosetrim na auto k podnikání, tam by mi na rok vyhovoval automobil a operak..
chci se zeptat, zda lze nějak zapocist výdaje spojené s placením opera. Leasingu do dani.
Podotýkám, ze jsem na HPP jako zaměstnanec a bokem mám ještě živnost s paušálem 60%.
Zahrnuji tam hypotéku ( úroky), životní poj. Odbory atd…