Operativní leasing u OSVČ do 1mil

Anonymní
4.11.23 11:36

Operativní leasing u OSVČ do 1mil

Ahoj

Dnes jsem si vnukl myšlenku, ze než si dosetrim na auto k podnikání, tam by mi na rok vyhovoval automobil a operak..
chci se zeptat, zda lze nějak zapocist výdaje spojené s placením opera. Leasingu do dani.
Podotýkám, ze jsem na HPP jako zaměstnanec a bokem mám ještě živnost s paušálem 60%.
Zahrnuji tam hypotéku ( úroky), životní poj. Odbory atd…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15824
4.11.23 11:39
@Anonymní píše:
AhojDnes jsem si vnukl myšlenku, ze než si dosetrim na auto k podnikání, tam by mi na rok vyhovoval automobil a operak..
chci se zeptat, zda lze nějak zapocist výdaje spojené s placením opera. Leasingu do dani.
Podotýkám, ze jsem na HPP jako zaměstnanec a bokem mám ještě živnost s paušálem 60%.
Zahrnuji tam hypotéku ( úroky), životní poj. Odbory atd…

Když máš výdaje paušálem, tak ne. Pokud jsi plátce, tak ušetříš DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
4.11.23 11:43

Pokud si uplatňujes výdaje paušálem tak tam nemůžeš dát nic dalšího. Můžeš uplatňovat výdaje dle skutečnosti, ale je otázka co vyjde líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
4.11.23 12:10

Platí pořád, že pokud chci dávat nějaké výdaje k vozidlu (tedy ne paušální výdaje), tak se ještě bude platit silniční daň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
4.11.23 12:34
@Ivan PPZ píše:
Platí pořád, že pokud chci dávat nějaké výdaje k vozidlu (tedy ne paušální výdaje), tak se ještě bude platit silniční daň?

Silniční daň se už od letoška neplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
4.11.23 12:47

OK.
Ale pokud se dostaneme na paušál 60%, tak i při možné lehké „nevýhodnosti“ bych se asi pořád držel paušálu. Jen si musí každý sám nastavit tu hranici, kde už se to překlopí. Protože mít za rok třeba jen o 10.000 vyšší reálné výdaje, než by mi vykouzlil paušál- mě by se do toho reálu nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18639
4.11.23 13:12
@Ivan PPZ píše:
OK.
Ale pokud se dostaneme na paušál 60%, tak i při možné lehké „nevýhodnosti“ bych se asi pořád držel paušálu. Jen si musí každý sám nastavit tu hranici, kde už se to překlopí. Protože mít za rok třeba jen o 10.000 vyšší reálné výdaje, než by mi vykouzlil paušál- mě by se do toho reálu nechtělo.

A taky to tahle měnit… jeden z nejlepších postupu jak na sebe postvat financak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák