Opět kašel po dobrání Summamedu

636
25.4.16 09:33

Opět kašel po dobrání Summamedu

Ahoj maminky,
potřebuji radu. Malá od čtvrtka kašlala, starší od minulé neděle. Jeli jsme k dr. Starší prý to měla na průduškách, mladší prý ne, ale prý by to dopadlo stejně. Takže obě atb Summamed. Starší na 5 dní, mladší na 4 dny. Včera měla poslední dávku. A od rána zase začala kašlat. Jsem z toho na mrtvici. Tohle byla druhá atb během měsíce, první zcela zbytečně. Myslíte, že je to normální? Já jsem teda strašně nastydlá, tak jestli se jí nenabalilo něco ode mně, popřípadě v čekárně byly další strašně kašlající děti. Mám jí dávat třeba jitrocelový sirup. U Summamedu by měl ten účiněk ještě nějakou dobu přetrvat. Ach jo. My se z toho snad nevyhrabeme :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
25.4.16 09:43

Kašel se může léčit klidně i měsíc. Další atb bych rozhodně nedávala, radši bych zkusila bylinkové sirupy a čaje. Já synkovi vždy dývala smrkový sirup z justu a prolívala ho čajem. K doktorce nechodím když to není nutné, navíc pokud třeba ani nemá horečku a zdá se být v pohodě. Teď navíc začínají kvést stromy, takže i to stačí k tomu, aby se kašel zhoršil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.4.16 09:59

A měly horečky? Malá kašlala týden, hnusně, byla doma ze školky, jinak ven chodila, žádný kapky ani sirupy, stejně mi to nespolkne. A zlepšilo se to samo. Při špatném poslechu dostává Spiropent (na ten jí ukecám) a má nařízený klid. Ona je totiž „expert“ a nikdo není schopný do ní antibiotika dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
25.4.16 10:06

A to ten ATB sirup vybrali během 4 dnů? To je nějak rychle, ne? To jim napsala nějaké zvýšené dávkování? Nemůže to být tím? Že dala Dr. vyšší dávku na míň dní a ta ATB nestačila ty bakterie zlikvidovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
25.4.16 10:33

@Bobule151 Já jsem sobě i dětem nasadila Sinupret. Sobě ten Forte.
By mě zajímalo, co to zas prolítlo vzduchem a rozpláclo se to na nás… U nás nejdřív strašná rýma, ale strašná a pak kašel. Já to chytla od malýho a cítím to i na průduškách a už mě to drží víc jak týden… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
25.4.16 11:00

Asi je to nějaká silnější koncentrace, protože nám ta lahvička vyšla akorát. Začala jsem jí dávat stopkašel či jak se to jmenuje. Další atb fakt nechci. Obě měly přes 38 lehce. Straší jeen den, další dobrý, atb až za čtyři dny, mladší od brzkého rána, ale to jsem je vzala k dr. Měla jsem hrůzu z laryngitidy u té mladší. Ale po první dávce bez teploty a kašle, až dnes ráno. Ale nekašle pořád, spíš když si lehne, ale to jen 2× ze spaní. Jednou ráno a asi 2× za dopoledne. Ještě mažu psím sádlem s kafrem. Už fakt nechci další atb, protože si myslím, že i tak už má odrovnanou imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
25.4.16 11:03

@Run Taky mě překvapilo, proč zase atb, proč ne třeba ten spiropent. Ale ona, že se to musí překrýt. No, byli jsme s paní dr. moc spokojení, starší atb do 6 let jen 3× a mladší během měsíce dvoje. Nedělá crp, ale přece vše nejde překrýt atb. Jenže já jsem plašan a nedokážu vydržet nejít, navíc bylo před víkendem. Jinak obě řádí jako čertice. V pá i v so jsme byly po chvilkcá venku, od včera jsme doma, hrozná zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí