Opětovné darování vajíček a možné komplikace

Anonymní
5.10.16 18:00

Opětovné darování vajíček a možné komplikace

Zdravím, trochu kontroverzní téma a proto zakládám anonymně.
Jednou jsem byla darovat vajíčka ještě v době studií a chystám se na to zase, nepopírám, že i kvůli finanční stránce.
Je mi26 let, naposled jsem byla darovat, je to skoro už 5 let. Vše proběhlo v pořádku, jen se trochu obávám, aby teď nenastaly zdravotní komplikace.
Kolikrát jste byly darovat vy? Měly jste nějaké komplikace?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12067
5.10.16 18:12

Zvlastni zpusob obzivy :think: oni te stimuluji aby bylo vajicek vic?
a vis ze mas na cely svuj zivot omezene mnozstvi vajicek?
dle me kazdy zasah do zenskeho cyklu je s moznosti rizik
ale zas kvituju to, ze tim nekomu hooodne pomuzes
jinak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
5.10.16 18:21

Myslim, ze je ted u dobrych CARu tendence prijmout darkyni-nerodicku jen na jednu stimulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.16 18:25

Byla jsem 2×. V zari 2015 a to probehlo bez problemu (odebrano 17 vajicek) a pak letos v cervnu (odebrano 23 vaj.) a tam zacaly potize. 5 dni po odberu prisly bolesti do bricha, jela jsem na pohotovost s tim, ze se jeste dotvorilo 13 VAJICEK! Velikost vaj. je normalne okolo 2,5cm kazdy, na pohotovosti mi rekli, ze ma kazdy vic jak 7cm a ze to musi dost bolet. nasledovala 3 denni hospitalizace s kapackou, zakaz pohybu, souloze a opetovneho darovani.
Dobre se rozmysli. Ja vim, ze ty penize nekterym z nas muzou pomoci, ale neni to bez rizika. Plus nedokazu ti rict, co bude v budoucnu, jestli se jeste neco dodatecne nepokazi nasledkem tech odberu…
Anonym, pochopitelne.

• Citovat
  • Upravit
3383
5.10.16 18:34

Spolužačka darovala vajíčka ve 22 letech, pak 25 letech a to už nedopadlo dobře, měla velké bolesti, krvácení..až nakonec nemohla mít 27.letech děti. Dodnes toho lituje, že na to šla, tak moc dítě chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7215
5.10.16 19:02

Darování ma velká rizika, proto jsou tam ty peníze. V podstatě je to odškodnění protože se to pokazit může.

Ale i při „bezproblémovém“ odběru je problém ten že ti vezmou 10-25 vajíček. A počet vajíček má žena jasně daný a neměnný. Takže je to vlastně stejné jako kdyby jsi 25× ovulovala, jenom najednou. Takže dva roky plodnosti jsou pryč. A to je to co pak po třicítce (i dříve) prostě udělá to že žena neotěhotní. Prostě si tím za peníze zkrátíš možnost být plodná. A na to je to sakra malá částka.
Ne náhodou to doporučují hlavně ženám co děti mají a další nechtějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.10.16 19:32

5×… bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
5.10.16 19:47

Ahoj, byla jsem darovat 4×. Naposledy cca 2 a půl roku zpět. Při prvním darování se mi stalo, že neodhadli správnou dávku hormonů a přestimulovali mi vaječníky, vypadala jsem jak v 8mém měsíci :lol: :lol: Další dvě darování proběhly v pohodě a po posledním jsem to dostala asi 5× v jednom měsíci. Ale jsem ok. Momentálně jsem v 5. měsíci těhu :) To je asi hrozně individuální :))) Zaléží na těle, jak to přijme a každá nejsme stejná :) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.16 20:25

Byla jsem šestkrát naposledy 2/2013 vše vždy bez komplikací otěhotnění nebyl problém mám doma skoro dvouleté dítě a teď jsem opět těhotná v druhém trimestru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.16 20:32
@Anonymní píše:
Byla jsem šestkrát naposledy 2/2013 vše vždy bez komplikací otěhotnění nebyl problém mám doma skoro dvouleté dítě a teď jsem opět těhotná v druhém trimestru.

Ještě podotýkám, že jsem před tím nikdy těhotná nebyla a myslela jsem, že děti mít nebudu, nakonec jsem to přehodnotila. První otěhotnění ve 33letech druhé v 35 letech ;)

• Citovat
  • Upravit
3224
6.1.17 20:08

Jo ono se za to platí.. to jsem nevěděla.. proto mě právě zajímal duvod proč někdo kdo třeba je trochu labilnější by do toho šel… nemyslela jsem to vubec jako utok na zakladatelku… ale asi jsem píchla do vosího hnízda :) já osobně bych do toho nešla. Třeba krev daruji pravidelně, budu li moci po porodu darovala bych i kostní dřen v budoucnu, ale něco co vyžaduje nějaký hormonální zásah toho bych se asi bála…myslela jsem třeba že chce zakladatelka darovat vajicka přibuzne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
7.1.17 10:55
@axelina píše:
Jo ono se za to platí.. to jsem nevěděla.. proto mě právě zajímal duvod proč někdo kdo třeba je trochu labilnější by do toho šel… nemyslela jsem to vubec jako utok na zakladatelku… ale asi jsem píchla do vosího hnízda :) já osobně bych do toho nešla. Třeba krev daruji pravidelně, budu li moci po porodu darovala bych i kostní dřen v budoucnu, ale něco co vyžaduje nějaký hormonální zásah toho bych se asi bála…myslela jsem třeba že chce zakladatelka darovat vajicka přibuzne

Darovat vajíčka přímo příbuzné nejde, darování je přísně anonymní, já bych nešla za 1. že by někde byly moje biologické děti a já o nich nic nevěděla a za 2. ten hormonální zásah do organismu.
Ani za milion.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.