Opětovné testování IQ Mensa u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42570
31.1.24 19:20
@Bobule321 píše:
IQ ale nemá s nadáním nic společného. Mám taky nadstandardní IQ, ve smyslu 125 a víc, ale nadaná nejsem v podstatě na nic. Nehraju na hudební nástroj, nejsem sportovně nadaná, netančím, nejsem ani výtvarný typ. Umím se učit, respektive neučím se a jde mi to samo. Občas se literárně realizuji, ale s dětmi na to už není moc čas.

Tak nadání není jen to, že vynikáš ve výše jmenovaných oborech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
1.2.24 06:24
@Bobule321 píše:
IQ ale nemá s nadáním nic společného. Mám taky nadstandardní IQ, ve smyslu 125 a víc, ale nadaná nejsem v podstatě na nic. Nehraju na hudební nástroj, nejsem sportovně nadaná, netančím, nejsem ani výtvarný typ. Umím se učit, respektive neučím se a jde mi to samo. Občas se literárně realizuji, ale s dětmi na to už není moc čas.

IQ je nadani delat chytre veci, ne umelecke..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.24 11:33
@Pudloslava píše:
IQ je nadani delat chytre veci, ne umelecke..

souhlas, umělci mužou mít klidně IQ tykve…

ale napadlo mně - může být člověk, který má vysoké IQ finančně negramotný?
to by mě zajímalo… třeba bezdomovec s IQ do mensy… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
42570
1.2.24 11:39
@Anonymní píše:
souhlas, umělci mužou mít klidně IQ tykve…ale napadlo mně - může být člověk, který má vysoké IQ finančně negramotný?
to by mě zajímalo… třeba bezdomovec s IQ do mensy… :mrgreen:

Ano, může. Ono IQ a použitelnost v životě nejde často ruku v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
1.2.24 11:40
@Bobule321 píše:

Tak jsi literárně nadaná. Nadání může být přece na cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
1.2.24 11:56
@Anonymní píše:
souhlas, umělci mužou mít klidně IQ tykve…ale napadlo mně - může být člověk, který má vysoké IQ finančně negramotný?
to by mě zajímalo… třeba bezdomovec s IQ do mensy… :mrgreen:

když je alkoholik nebo schizofrenik či má jinou psychiatrickou poruchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31251
2.2.24 07:04

@Irena84 Pokud mel treba o 5 bodu mene, tak bych zkousela trenovat, do jiste miry to lze. Mensa gymnazium mu naopak muze vyhovovat, maji tam mensi tridy, s detmi psacuje skolni psycholog a urcite ne vsichni jsou podivini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31251
2.2.24 07:06
@Havlova píše:

Ano, ano. Naopak si to casto temer protireci. (Ja jsem taky primerene nepouzitelna :oops: :mrgreen:, treba nedavam telefonovani, IQ mi na to fakt nepomohlo.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
3.2.24 09:06
@Havlova píše:

Souhlas. Můj exmanžel byl velmi inteligentní, projektant, 2 VŠ. A finanční gramotnost na úrovni prvního stupně základky. Pro život naprosto nepoužitelný. Jo, a v Menze byl taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
13.12.25 23:29

Aktualizace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
14.12.25 07:12

Ahoj, tak téměř po dvou letech aktualizuji svůj příspěvek. Jak jsem psala před dvěma lety, nechali jsme se testovat v Mense včetně dvou dětí. Kromě syna (v té době 9 let) jsme měli všichni výsledky testů 130+. Syn s výraznou poruchou pozornosti dosáhl na 124. Letos testy opakoval, má zájem se hlásit na Mensa gymnázium a testy prošel s hodnotou IQ 141. V mezičase se dostal i do krajského kola Logické olympiády, takže jeho koncentrace se výrazně zlepšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31251
14.12.25 09:28

@Irena84 :palec:, tak at se podari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
14.12.25 16:34

@Hobitka Díky, bude to ještě něco :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31251
14.12.25 19:01

@Irena84 Ja uz mam na 8G dve (treti me ceka), takze matne tusim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
14.12.25 19:03

@Hobitka ano, já zatím jedno dítě v kvartě, ale to bylo nějaký jednodušší než teď mám pocit :P celkově, jak ty děti rostou, tak ta obtížnost se nějak zvyšuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí