Které jméno je opravdu české?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6836
16.12.13 22:16
@Ve-ru píše:
Holky a teď jsem si vzpoměla na naši bývalou sousedku. Má 4 děti. Jmenují se Shauny, Kerolajn, Simir a Reno :zed:

Shauny a Kerolajn jsou z Pobřežní hlídky ne? :lol: Každopádně tohle je masakr :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.12.13 22:17
@opinka píše: České jméno je pro mě to, které je v původním českém kalendáři, i když má třeba cizí původ. František, Tomáš, Aleš, Josef, Anna, Vendula, Petra…Nečeské (a u českých dětí českých rodičů hnusné) mi připadá všechno, co se snaží být extravagantní a cizí a originální, většinou to má něco zdvojeného: Isabella, Annabella, Nella, Vanessa, Melissa. Nebo je to bez diakritiky a je tam C místo K, nebo je tam připrdlé H: Tobias, Theodor, Nicolas, Claudia… :poblion: Ale je to samozřejmě otázka vkusu.

Mi nevadí tvůj názor, každý má právo na jiný, stejně tak jak na výběr jména pro děti, ale co mi vadí je co si dodala :poblion: to bylo třeba?
Mi se České jména nelíbí vůbec, buď je mám negativně spojené s jistou osobou nebo mi vadí, když je některé jméno často dávané, tak proč bych si nemohla dát dítěti jméno, ke kterému mám vztah, mám ho hezky spojené a co, že není České? Je to snad moje věc. Je to důvod použít tohle :poblion:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
16.12.13 22:18
@anyretak27 píše:
@BohunkaP ale já nechápu, jaká je počeštělá podoba jména šarlota?

Žádná.

Šarlota je počeštělá podoba - od původní (tuším, francouzské) Charlotte. Původní českou variantou tohoto jména je Karla.

Příspěvek upraven 16.12.13 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
16.12.13 22:18

@Tarinka České :lol: Nebudu publikovat, aby se náááááááhodou nepoznala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
247
16.12.13 22:19

@opinka ale jo samozřemně, ale jen mi právě příjde, že někdy je to jméno normalní, jen je málo dávané, tak sem to myslela, mě třeba už MOC připadá Jessica, nebo James nebo George, to co česky nezní vubec, takový to dž :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
16.12.13 22:20

@Kelsey Ale vždyť jsem psala, že je to můj názor, napsala jsem "mi připadá… :poblion: ". Kdybych napsala, že ta jména "jsou na :poblion: ", tak chápu tvé rozhořčení. Nemusíš být tak vztahovačná, nebyl to žádný útok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
16.12.13 22:21

Hlavně žádný hádky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.12.13 22:25

Ceska jmena = ty, co jsou v ceskem kalendari - alespon pro me :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@opinka píše:
@Kelsey Ale vždyť jsem psala, že je to můj názor, napsala jsem "mi připadá… :poblion: ". Kdybych napsala, že ta jména "jsou na :poblion: ", tak chápu tvé rozhořčení. Nemusíš být tak vztahovačná, nebyl to žádný útok.

Né nejsem vztahovačná, já jsem pyšná na své děti, na jejich jména a jaké jsou jedinečné, jména k nim sedí a každý si může myslet co chce.

Jen si přečti co si napsala a představ si, že to samé jen opačně a s tímhle :poblion: u Českých jmen bych napsala já, pustila by ses do mě stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247

@opinka jinak díky :) A tohle už by mě připadalo zbytečný, vždyt třepa Charlotte se stejně čte šarlota :D A vidiš moje babička právě říkala, proč ste jí nedali nějaký normalní jméno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
16.12.13 22:28
@Kelsey píše:
pustila by ses do mě stejně ;)

Klidně to napiš, bude to zase tvůj názor. Já cizí názory respektuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
16.12.13 22:30

@Kelsey máš pravdu v tom, že každý člověk je original a já měla strašne dlouho vybrané na holku jméno Sofie a když sem otěhotněla, tak sem věděla, že ta malá v břichu Sofie prostě není, bude to znít možná prdle, ale jako by se jí to jmeno nelíbilo a nevyjadřovalo to její charakter :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
16.12.13 22:32

@anyretak27 Já znám i případ ze svého okolí, kdy se matka po porodu podívala na svou dceru a řekla: „Tohle není Monika, to je Kamila.“ A bylo :palec:. Okolí taky nechápalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
16.12.13 22:33

@Barca12345 no a vidiš, mě se strašně líbí jméno Vladan a komu sem to řekla tak všichni říkali, že je to takový cizokrajný :lol: jen proto, že to jméno nikdy neslyšeli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.12.13 22:33
@anyretak27 píše:
No třeba mě když někdo řekne, že se mu líbí česká jména, třeba Josef, tak právě nevim, podle mě není Josef ani Slovanské jméno :nevim:

Pokud se nepletu, tak Josef má původ v hebrejštině. Jmenoval se tak „bio-otec“ Ježíše Krista (Júsuf nebo Júsa).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze