Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@nototo zkusila bych nechat vyšetřit komplet krevní obraz. Naše předchozí čuba také „smrděla“ byla ale hodně vnitřně nemocná. + čím je pes starší, tím více jde cítit, je to jako u lidí, ty kožní buňky odumírají a koupala bych tak max. 3× ročně, ono to časté koupání také není úplně ok.
@B.O.K. Team Díky. Krevní obraz mu dělali před kastrací a bylo to ok. navíc je to mlaďoch 2 roky..
Já si myslím že se toho nezbavíte, náš pes začal smrdět po kastraci. A na veterině nějaký tip nemají?
@Nykotynka tak to mi přijde zvláštní..Nám právě řekli, že by se to mělo trochu zlepšit a taky že jo. mám pocit že předtím to bylo ještě horší.
Teda né že bych ho kastrovala jenom kvůli tomu ![]()
Každý člen rodiny má psa, každá druhá kamarádka má psa… Žádný nesmrdí, jen když se vyvalí někde v louži. Pokud váš pes zapáchá i přes koupání, asi bych to řešila s veterinářem, nepřijde mi to normální a mohla by za tím být nemoc.
Máme pejska venku a je strašně chlupatý, já jinak nevím pojedeme v září na očkování schválně se zeptám co s tím.
@Lalelale tak to já o všech psech ze svého okolí teda říci nemohu. Bylo mi řečeno že hladkosrstí se více mastí a proto ten specifický zápach. A ne jedním veterinářem. Chápu, že zápach je subjektivní věc, nicméně psy máme celý život, takže si nemyslím že bych byla přecitlivělá ![]()
@Lalelale píše:
Každý člen rodiny má psa, každá druhá kamarádka má psa… Žádný nesmrdí, jen když se vyvalí někde v louži. Pokud váš pes zapáchá i přes koupání, asi bych to řešila s veterinářem, nepřijde mi to normální a mohla by za tím být nemoc.
Každý pes smrdí, jen to „pejskari“ nevnímají, nebo nechtějí. Ja psa v domě cítím hned i když je vykoupaný nevím jak. Řekla bych, že je to jak u lidi, někdo má pach výrazný, někdo skoro žádný… Prostě hormony.
@cverunka máš pravdu je to jako s lidmi, že své zkušenosti vím, a že mi pejsek trochu smrdí mi opravdu nevadí mám ho ráda pořád stejně.
@Nykotynka tak o tom žádná, to já ho miluju, je to člen rodiny a je s námi i v domáctnosti…Ale i máma která dělá kynologii říká že smrdí. Proto mě spíš zajímají tipy na ověřené účinné šampony. To že to má každý pes jinak je mi jasný…
@nototo píše:
@Lalelale tak to já o všech psech ze svého okolí teda říci nemohu. Bylo mi řečeno že hladkosrstí se více mastí a proto ten specifický zápach. A ne jedním veterinářem. Chápu, že zápach je subjektivní věc, nicméně psy máme celý život, takže si nemyslím že bych byla přecitlivělá
Mám krátkosrstý plemeno, který má ale minimum pachových žláz, takže nesmrdí. Nekoupu vůbec, je samočistící.
A srst mastnou nemá.
@nototo zeptám se u nás na veterině ale až v půlce září tak když to bude ještě aktuální dám vědět.