Opruzeniny v látkových plenách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
324
20.2.13 15:35

@Lizzi hm, tak potom neviem :think:. skús teda vymeniť tie plienky za jednorázovky. ešte mi napadá krém na opruzeniny od welledy, pri raste zúbkov mala malá taký dráždivý průjem, a podráždenú pokožku to pekne skľudnilo… a obmedz sladkosti, tam by som ešte videla možný podiel na probléme :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
20.2.13 15:43

A co vlhčené ubrousky používáš? malé tohle dělaly huggies sensitive ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
20.2.13 15:45

@lucka.be krém od weledy jsme používali preventivně, ale stejně se opruzenina udělala..
@mabis ubrousky vůbec nepoužívám..

• Citovat
  • Upravit
31594
20.2.13 15:47

@Lizzi genciána se nemusí smýt hned, malej měl fialovou prdelu poměrně dlouho, zkrátka jsem jen umyla hovínka, zase namastila ondřejovkou a jelo se dál. A nám fakt pomohla hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
20.2.13 15:48
@Lizzi píše:
@suik nad umyvadlem kaká vždy před kojením a jinak kaká pořád. Přebalujeme před a po kojením a vždy je pokakanej, i když dáváme kadit nad umyvadlo.. jinak citrusy nejím..
@zolycka mlíko piju dost, taky jsem slyšela, že by se moc nemělo, zkusím ho pár dní nepít, ale bude to boj, jsem na něm závislá.. díky za radu

vida…tak to může být třeba projev alergie na mléko…jinak já mám mlíčko a mléčný výrobky taky ráda…tak doufám, že alespon kysané nápoje se při kojení můžou…musím si to ještě pozjistit.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
20.2.13 15:50

@Gladys myslela jsem ten lanolin, ten se nesmyl hned. Genciana drží dlouho, to vím, je to taková krycí vrstva..
@zolycka to mlíko vysadím.. nevím fakt co jinýho by to mohlo být..

• Citovat
  • Upravit
catie
20.2.13 15:53

@Lizzi jaký máš ten Imazol? Nám hodně pomohl Imazol krémpasta, zkoušela jsem i „jen“ krém a ten byl nic moc…krémpasta je hutnější.

• Citovat
  • Upravit
31594
20.2.13 15:56

@Lizzi jo tak, to mi nedošlo. Je fakt, že třeba ta ondřejovka je líp roztíratelná a zároveň se líp rozpouští běžnými přípravky na mytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
20.2.13 16:04

@catie máme krémpastu, krásně nám zahojila opruzeniny na zadečku, kde přichází pokožka do styku s plenou, ale okolo toho konečníčku je to pořád, přitom to i na zadečku i okolo konečníčku vypadalo stejně, ale zahojilo se to jen na jednom místě..
@Gladys ten lanolin mi fakt přijde hodně hutnej, jedině bych zkusila tu mastičku od Aventu na bradavky, ta je z lanolinu, nebo od DM Babylove, ta je taky lanolinová..

• Citovat
  • Upravit
31594
20.2.13 16:10

@Lizzi přemýšlím, zda by nešel rozmíchat třeba s nějakým olejíčkem, aby byl méně hutný, třeba slunečnicový nebo olivový olej :nevim: Ale přiznávám, že když jsem kdysi mazala lanolin nejstaršímu na opruzenou prdku, tak jsem to drhnutí př přebalování zas až tak neprožívala, zkrátka jsem mu prdelku umyla, znovu namazala a po několika přebaleních to bylo mnohem lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
20.2.13 16:11

@Gladys dám ještě pár dní šanci té rybilce, mám ji od včerejška a pokud to nezabere, přejdu na tohle.. ještě mažu tím Imazolem, to je docela dobrý, dám tomu ještě šanci.. jinak už jsem dala papírovku, tak jsem zvědavá.. synáček vytuhnul, naštěstí ho to nebolí, to jen já vyšiluju :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
786
20.2.13 19:56

@Lizzi mam skoro trimesicni mimco a meli jsme to taky. presne jak pises vypadalo to dost osklive, skoro jako do masa. bylo to hned v prvnich tydnech zivota, mohl ji byt tak mesic maximalne, to jsem jeste pouzivala papirovky. oplachovala jsem hermankem a pokazde namazala hrubou vrstvou Bepanthenu. ztratilo se to po par tydnech. a mala nevypadala ze by ji to nejak trapilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
20.2.13 20:58

@Lizzi já požívala černý čaj s mandlovým olejem a zadeček měl max. někdy trošku začervenalý, krémy jsem používala až když bylo skutečně potřeba (červený nebo když se fakt hodně a několikrát po…)

zkus jednorázovky a větrat (nahého třeba na přebalovací podložku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.2.13 21:17

Látkovkama to podle mě nebude i za mě je dobrá Ondřejova mast a co nám zaručeně pomáhá je takový zelený kelímek z dm babylove na opruzeniny, je to hodně hutná pasta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
20.2.13 21:58

@Lizzi podle mně to bude tím častým kakáním, takže to chce nějakou bariéru - použila bych čistý slunečnicový, mandlový nebo olivový olej a to i na otírání po kakaní a byla tu zmínka o kojenecké veledě - není náhodou s měsíčkem? - to může být dost velký alergen, stejně jako heřmánek, tak bacha na ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí