Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dani24687 píše:
Jde i o to, jaký jazyk umíš, ne?
neee to není duležité, všichni jsou totiž povinni umět anglicky
,,ironie,,
Stačí angličtina, tou se dá domluvit všude, navíc umím německy, trochu italsky.
@Andrejka81 píše:
a jak bys pracovala, když neumíš jazyk?
@Andrejka81 píše:
nesouhlasím
taky nemám ráda když mi někdo přijde na stánek a automaticky počítá s tím že budu umět anglicky. umím ale sem v česku a chci mluvit česky
@nikol.ondrášovka píše:
nesouhlasímtaky nemám ráda když mi někdo přijde na stánek a automaticky počítá s tím že budu umět anglicky. umím ale sem v česku a chci mluvit česky
taky rozhodně nesouhlasím
@dani24687 píše:
a jak bys pracovala, když neumíš jazyk?
Teď jsem napsala, že určité jazyky umím, a když člověk v té které zemi žije, velmi rychle se je naučí. Byla jsem měsíc v Mexiku a už jsem zvládala základy španělštiny, není to o tom, že někdo neumí jazyk, jazyk se dá rychle naučit. Ptala jsem se, které země byste mi doporučily ne na neznalost jazyků. Promiň.
@Andrejka81 ale to s tím souvisí
pokud ti někdo doporučí Egypt, tak se taky budeš těžko domlouvat a žít v „super“ zemi (teď Egypt nemyslím) a pracovat tam jako sběrač ovoce, to si nepomůžeš. Já se jen ptám, nechci ti tu do toho nějak rýt nebo tak, máš můj obdiv, že bys takhle vycestovala.
@Andrejka81 píše:
Teď jsem napsala, že určité jazyky umím, a když člověk v té které zemi žije, velmi rychle se je naučí. Byla jsem měsíc v Mexiku a už jsem zvládala základy španělštiny, není to o tom, že někdo neumí jazyk, jazyk se dá rychle naučit. Ptala jsem se, které země byste mi doporučily ne na neznalost jazyků. Promiň.
já bych doporučila Uzbekistán. Je tam krásně teplo.
Hele Andrejko, ale ty sama si prvne musis rozmyslet alespon kontinent, podnebi, „chci zit v zanranici“ je strasne sirokej pojem!
Nemuzes napr zit v mexiku, kdyz milujes zimu a snih, protoze tam se toho nedockas, taky nebudes vydelavat jako napr v Kanade. Skus si nad tim trosku popremislet, nastrelit par vybranych zemi a potom se ptat na klady a zapory.
Ahoj maminky, chtěla bych žít v zahraničí, život v ČR mne již neláká. Chtěla bych se zeptat na nějaké doporučení, kde by se dalo žít s dítětem, kde jsou dobré podmínky, ať už byty, školky, školy, samozřejmě možnost práce, uplatnění atd. Možná má slova zní jako vzdušné zámky, avšak spoustu mých kamarádek potažmo kamarádů, odchází do zahraničí a zůstávají tam dlouhá léta, jsou spokojeni, do ČR by se nevrátili. Nevíte, prosím, o nějaké dobré zemi? Kamarádi jezdí většinou do VB, Irska, Ameriky, Itálie, Austrálie, Rakouska, Německa. Ale každá země má své klady a zápory. Můžete mi případně dát nějaké doporučení, kde Vy se cítíte dobře? Děkuji moc za rady