Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Petrala píše:
Zalezi na tom, jak casto prebalujes… Jasne, ze protecou, kdyz tam dite nechas dlouho.. My prebalujeme max. 1× za tri hodiny a je to ok. Mame 4. Na noc davam zelene, ty rozhodne vic poberou a taky se tam bakterie pekne rychle mnozi, kdyz je nechas dlouho, ale v noci se spi a tolik necura..Takze my mame oranzovy na den a oranzovy na noc.
Za tu cenu se to vyplati.
Taky mám za to, že problém protékání plen závisí spíše na špatném uchycení pleny a málo častém přebalování. Pokud je dítě v jedné pleně půl dne, tak je jasné, že proteče
Oranžové Pampersky syn nepročůrá ani přes noc a to pije v noci jak duha ![]()
@Peppa Pig píše:
Taky mám za to, že problém protékání plen závisí spíše na špatném uchycení pleny a málo častém přebalování. Pokud je dítě v jedné pleně půl dne, tak je jasné, že protečeOranžové Pampersky syn nepročůrá ani přes noc a to pije v noci jak duha
Tak s tím teda nesouhlasím, nejsem zadna špína abych nechavala děti půl dne v jedne pleně a často mi protekly! Prebaluju nejméně jednou za tři hodiny ![]()
@wra Tak to tedy opravdu nevím, v čem je problém
Nám pleny protékaly jen po narození, když měl syn moc hubené nožičky. A to tedy protekly i ty nejdražší Pampersky. Převlékala jsem i několikrát denně. Ale teď už se mi nestalo asi rok, aby mu plena protekla. Jakákoliv ![]()
@Peppa Pig přes den nám tyhle plenky neprotekly nikdy, přebaluju často ale v noci malou nepřebaluju a to protekly pokaždé, co jsem je zkusila. Zelené pampers nebo ani zelené Tesco pleny nám v noci neprotečou nikdy…
Malému neprotekly nikdy, vůně zase tak hrozná není zelené mi smrdí víc.
Tak jsem testovala rozdíl mezi zelenými a oranžovými - mám dvojčata, takže na stejnou dobu mezi jídly a není v nich vůbec rozdíl, jen to, že zelené mají pružný kousíček u toho lepítka. Voní maličko jinak, ale v savosti rozdíl fakt neshledávám. Kakání mi občas proteče u obou, ale to u kterékoliv značky, když se mi mimča víc vrtí a já hned nezjistím, že mají nálož…
Mě oranžové pampers už nesmí přes práh. Malý byl po nich opruzený. Navíc tím, že nemají pružné pásky, tak mu pořád lezly dolů a nejednou se stalo, že když se víc pokadil, tak mu to proteklo až na záda. Jinak savost je u nich asi stejná jako u ostatních. Protékaly pouze proto, že neseděly. Zelené pampers jsou podstatně lepší a úplně nejlepší jsou bílé, ale to je úplně jiná cenová kategorie. Jinak taky používáme plenky z Tesca. Ty vůbec nejsou špatné a když je mají v akci, tak jsou za velmi rozumnou cenu.
@Peppa Pig píše:
@wra Tak to tedy opravdu nevím, v čem je problémNám pleny protékaly jen po narození, když měl syn moc hubené nožičky. A to tedy protekly i ty nejdražší Pampersky. Převlékala jsem i několikrát denně. Ale teď už se mi nestalo asi rok, aby mu plena protekla. Jakákoliv
Plenky mi docela často protékají hned po prvním ranním přebalení, když malej pustí do plenek všechno, co si tam za noc nastřádal. Tak nějak totiž v noci ani moc nečůrá, ani nekadí. Ráno, jen co otevře oko a dostane na baštit, tak je to nálož. To ale asi nezastaví žádná plenka. Protekly zatím všechny, co jsem kdy zkoušela. Neustále namáčím a předepírám bodýčka, zavinovačky, deky ![]()
Tak už je zkouším, zatím musím říct super. Má je malej tedy první den a ještě neprotekly dneska je asi zkusím dát na noc a uvidíme. Vyhovuje my, že jsou slabší než třeba happy nebo z kaufu z něměcka. A maj moc hezky obrazky. Za prvního kluka byly jen bílé. Tak doufám, že budou v poho vzala jsem na zkoušku pět balíků
ta cene právě je super. 150 za balík čtyřek to je bomba