Orbitek nebo běžecký pás?

Anonymní
8.9.20 14:49

Orbitek nebo běžecký pás ?

Zdravím :)
Nedávno mne dosloužila trampolína, uvažuji o koupi orbitku nebo běžeckého pásu. Co vy jste mi prosím doporučili? Pro a proti třeba? Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36451
8.9.20 15:03

Orbitrek je „divný“! Blbě se na tom cvičí, a to není jenom můj názor. Běžecky pás je „normální“ a třeba mě to na něm dost baví, takže za mě běžecký pás! Ale musíš si někde v obchodě nebo posilovně vyzkoušet, co by vyhovovalo a bavilo Tebe.

Edit: Jinak pokud nejsi nějaký výkonový sportovec a ten pás bys brala spíše na chůzi nebo mírný běh, bez zbytečných features a za dobrou cenu, tak doporučím Decatlon: https://www.decathlon.cz/…8529877.html.

Příspěvek upraven 08.09.20 v 15:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
8.9.20 15:06

Pro mě běžecký pás, na orbitreku je to příliš jednotvárný pohyb, mě z toho pak začnou brnět nohy. Běžecký pás je za mě lepší, rozmanitější pohyb a asi i přirozenější.

Na druhou stranu, běžecký pás mi dost zabral jeden pokoj, takže asi záleží i na prostoru :)

• Citovat
  • Upravit
915
8.9.20 15:07

Hoď si mincí, nebo si to jdi vyzkoušet do posilvny? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
8.9.20 15:08

@jege No já teda nevím, mám orbitrek a jsem maximálně spokojená a luxusní výsledky, mám teda už lepší cca 12000 Kč dám si tam zátěž na svou váhu, výšku a věk a zadam zda chci posilovat, zhazovat atd atd já třeba nerada běhám, takže tohle je asi individuální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
8.9.20 15:21
@Altavista píše:
Pro mě běžecký pás, na orbitreku je to příliš jednotvárný pohyb, mě z toho pak začnou brnět nohy. Běžecký pás je za mě lepší, rozmanitější pohyb a asi i přirozenější.Na druhou stranu, běžecký pás mi dost zabral jeden pokoj, takže asi záleží i na prostoru :)

O běžícím pásu jsem taky uvažovala, ale právě kvůli tomu místu jsem ho zavrhla, ale koukám, že ten z decathlonu se da trochu složit 8o to je dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
8.9.20 15:26

Orbitrek je k prdu, mám ho doma a dost se nadru, nic pro mě. bezeckej pás mají naši, ale mechanickej, to je taky dřina. Investovala bych do pásu, co bejvaj ve fitkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
8.9.20 15:43

Za me bezecky pas, ja uvazuji, ze si koupim pas na Heat. Maxerrunner.
V pripade, ze se kvuli korone vse zavre.
Taky zalezi na miste. Ja si muzu jednu mistost udelat jako na cviceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.9.20 16:07

Orbitrek je i na horní polovinu, pokud teda zabíráš, je zdravější.
Pohyb v exteriéru ti asi nemá cenu vnucovat, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
8.9.20 16:08

Ja si teď budu kupovat orbitrek od Kettlera. Bude to můj už třetí, ale první nový. To cvičení na něm miluju. Je to skvez jak pro kondici, tak na hubnutí, zpevnění, tak na protažení zad po celém dnu v kanceláři. Teď si budu kupovat takový, který má i terény a aplikaci s přírodou, takže budu moct koukat na ten terén, kde právě běžím. Běžící pás mě nenadchl naopak vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
8.9.20 16:14

Mam orbitrek, protože běhání mi nedělá dobře na záda a rotoped mi nevyhovoval. Kupovala jsem od Kettlera a jsem s ním spokojená. Má víc terénů, funkcí apod. Je to ideální, když je venku hnusně a nebo když prostě nestíhám jít ven. Jinak je jedno jaký přístroj budeš mít. Důležité je se hýbat a mít stroj správně nastavený, aby sis neublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
8.9.20 16:16
@a12 píše:
O běžícím pásu jsem taky uvažovala, ale právě kvůli tomu místu jsem ho zavrhla, ale koukám, že ten z decathlonu se da trochu složit 8o to je dobrý :lol:

Já mám jeden od housefitu a ta běhací plocha se dá také zvednou k tomu ovládacímu panelu, není to moc hezké a stejně je to velké :D asi na to nechám udělat nějakou skříň :lol:

• Citovat
  • Upravit
15867
8.9.20 16:29

Pás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
8.9.20 16:33
@Altavista píše:
Já mám jeden od housefitu a ta běhací plocha se dá také zvednou k tomu ovládacímu panelu, není to moc hezké a stejně je to velké :D asi na to nechám udělat nějakou skříň :lol:

No v obýváku bych ho neměla tak by mi nevadilo, že to není moc estetický :mrgreen:
Hlavně když by to nebylo až tak obří, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
8.9.20 17:04
@a12 píše:
No v obýváku bych ho neměla tak by mi nevadilo, že to není moc estetický :mrgreen:
Hlavně když by to nebylo až tak obří, no

Jsou menší, než ty profi, mám myslím spiro run 80 a je prostorný, stabilní. Ve fitku jsou dělané na nonstop zátěž, proto jsou extrémně robustní. Paradoxně jsem si ho brala, že nabízí tunu fcí, ale… stačí možnost opřít tablet a pustit si k tomu film :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková