Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MUFICE píše:
Největší zlo je zálivka, takhle mi 2 orchideje chcíply. Ted namáčím do nádoby s vodou, stačí 1× měsíčně a krásně mi kvetou. Mám je na parapetech, okna máme všechna na jih
Jo, jenže při vylévání vody je nebezpečí, že ji polámu, od toho jsem ustoupila, taky díky mé skleroze, byla namočená třeba 2 dny. Pravda je, že pokud začne skomírat, namočení do vody hodně pomůže. Já mám dokonce jednu už odebranou jako oplégr. Zatím kvete s málo květy, bo je mladá.
Orchideje každý týden namočím do vody, vodu naliju do keramických nádob, po 1-2 hodinách vyjmu umělohmotný květináč a vodu sliju. Od jara do podzimu hnojím postřikem jednou týdně, v zimě 1 za měsíc. Po odkvetu ustřihnu stonek asi 2-3 cm odspodu. Kvetou nádherně.
Orchidej mám na severním okně. Když si vzpomenu, tak jí zaliju (tzn. tak jednou za 14 dnů)… jediná další kytka, která tohle moje pečování přežívá je rozmarýn a dracena
Mám jí jenom v tom průsvitném květináči, ve kterém jsme si ji přinesla, pod ním podmisku. Za ty 3 roky co ji mám, jsem jí hnojila tak 3× a kvete teĎ po půl roce odkvetla, ale už jí roste nový šlahoun.
Mám jich 8 a právě 6 z nich kvete, nedávno kvetly všechny. Zalévá 1×/týden až 2, jinak nic. Jsou na západním okně. Mají 1-6let.
Mám tu nejobyčejnější orchidej už asi dva roky, starám se o ní podle přiložené cedulky - 1× týdně zaleju květináč po okraj vodou, nechám 24 hodin a vyleju. Občas přihnojím. Kvete hodně často a dlouho, po odkvětu nový šlahoun vyroste za pár týdnů.
Akorát mám v poslední době problém, že když se snažím šlahounek narovnat, aby rostl rovně, tak ho zlomím ![]()
@Callipo90 Jo,ta je krásná, chtěla bych ještě žlutou, ale nemám ji kam dát. Mám světle fialovou, bílou a dvě bíle s barevným středem. Pak jsem si koupila ještě jednu za těch pade, ale to je jiný druh a zatím nic, tak nevím.