Jak pečovat o orchidej?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
7.8.14 12:20

@Callipo90 Jo,ta je krásná, chtěla bych ještě žlutou, ale nemám ji kam dát. Mám světle fialovou, bílou a dvě bíle s barevným středem. Pak jsem si koupila ještě jednu za těch pade, ale to je jiný druh a zatím nic, tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
bamba
7.8.14 12:23
@MUFICE píše:
Největší zlo je zálivka, takhle mi 2 orchideje chcíply. Ted namáčím do nádoby s vodou, stačí 1× měsíčně a krásně mi kvetou. Mám je na parapetech, okna máme všechna na jih ;)

Jo, jenže při vylévání vody je nebezpečí, že ji polámu, od toho jsem ustoupila, taky díky mé skleroze, byla namočená třeba 2 dny. Pravda je, že pokud začne skomírat, namočení do vody hodně pomůže. Já mám dokonce jednu už odebranou jako oplégr. Zatím kvete s málo květy, bo je mladá.

• Citovat
  • Upravit
66816
7.8.14 12:48

Orchideje každý týden namočím do vody, vodu naliju do keramických nádob, po 1-2 hodinách vyjmu umělohmotný květináč a vodu sliju. Od jara do podzimu hnojím postřikem jednou týdně, v zimě 1 za měsíc. Po odkvetu ustřihnu stonek asi 2-3 cm odspodu. Kvetou nádherně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.8.14 13:11

Orchidej mám na severním okně. Když si vzpomenu, tak jí zaliju (tzn. tak jednou za 14 dnů)… jediná další kytka, která tohle moje pečování přežívá je rozmarýn a dracena :oops: Mám jí jenom v tom průsvitném květináči, ve kterém jsme si ji přinesla, pod ním podmisku. Za ty 3 roky co ji mám, jsem jí hnojila tak 3× a kvete teĎ po půl roce odkvetla, ale už jí roste nový šlahoun.

• Citovat
  • Upravit
42
7.8.14 13:21

Mám jich 8 a právě 6 z nich kvete, nedávno kvetly všechny. Zalévá 1×/týden až 2, jinak nic. Jsou na západním okně. Mají 1-6let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
7.8.14 21:39

Mám tu nejobyčejnější orchidej už asi dva roky, starám se o ní podle přiložené cedulky - 1× týdně zaleju květináč po okraj vodou, nechám 24 hodin a vyleju. Občas přihnojím. Kvete hodně často a dlouho, po odkvětu nový šlahoun vyroste za pár týdnů.
Akorát mám v poslední době problém, že když se snažím šlahounek narovnat, aby rostl rovně, tak ho zlomím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí