Ortéza + správná poloha chodidla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.2.23 03:07

Ortéza + správná poloha chodidla

Ahoj,

Jsem po zlomenině kotníku (operované, mám tam spoustu železa). Lékař mi sundal sádru a naordinoval ortézu, kterou nemusím mít pořád (ale měla bych ji mít přes noc a když někam jdu - lékař ale počítal i s variantou, že ortéza nebude na počkání, ale lékárna ji bude objednávat na pondělí, prý když na to budu opatrná, tak se nic nestane, riziko posunu těch šroubů atd je minimální) kvůli fixaci a ochraně zlomeniny.

Problém je, že mám ten kotník ztuhlý v takové pozici, že prostě nejsem schopná tu ortézu nasadit správně (jako botu), je to jako bych měla chodidlo tak napůl do špičky a ono musí být v pravém úhlu - takže ji přes nárt vůbec nezapnu a ještě mě to tam všechno tlačí a brní. Možná by to šlo zkroutit na sílu, ale to mi nepřijde rozumné. Sádrovali mi to právě přes odpor do správné polohy, jenže ta noha se tam vždy stejně posunula a pak to nedělalo dobrotu - brnění, na noze se mi začal dělat dekubit - vše špatně.

Na kontrolu jdu v týdnu, takže to samozřejmě budu řešit tam, lékař ale do toho dne, kdy tam jdu, neordinuje, že bych si alespoň zavolala, tak úplně nevím, co teď.

Má někdo zkušenost? Asi bude lepší, když si to vůbec dávat nebudu, že? Nebo je lepší to tam dát na volno (jakožto nezkušenému laikovi mi to subjektivně přijde jako blbost, když mi tam ta noha ještě se závažím cestuje při každém pohybu)? Na pevno to ve špatné poloze dlouho nevydržím.

Omlouvám se za hloupý dotaz, ale jsem z toho vyjukaná.

Anonym, nechci aby si mě někdo spojil s profilem skrz specifický úraz.

• Citovat
  • Upravit

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák