Ortopedické kalhotky

767
26.2.11 19:11

Ortopedické kalhotky

Ahoj, ráda bych slyšela vaše zkušenosti se snášením ortopedických kalhotek u vašeho miminka. Máme nosit jen na noc dvě pleny. Bojím se ale jak to bude malý snášet. Nebylo vaše miminko mrzuté, usnulo v pohodě? Přijde mi to strašně nepohodlné pro ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
26.2.11 19:18

ahoj
ani si nevsiml, ze ty pleny ma :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.2.11 19:20

Nemám zkušenost s širokým balením od orotpeda, my jsme balili „široce“ dobrovolně, máme látkové plíny :-D

Ty první zábaly na noc si vzpomínám byly fakt monstrózní, neměla jsem ještě hodně savé plíny, tak měl na sobě vždycky šílený balík, že ležel skoro do kopečka a nemohl se téměř hnout. Nijak mu to nevadilo, spal normálně, budil se jen na kojení. Ale byl dost nepohyblivé dítě sám o sobě, od doby, co se začal přetáčet (hodně pozdě), jsme už měli na noc štíhlejší plíny.Ale i v těch ležel jen na zádech, že se může v postýlce nějak otočit zjistil snad až v 10m :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
26.2.11 20:12

ahojky,
tak Matyásek má celkem 4 pleny ( jednu papírovku + látkovky, nebo 4 látkovky) dřív je měl celý den a teď je má jen na noc a je to ok :)

• Citovat
  • Upravit
1366
26.2.11 20:40

ahoj, malá vyfasovala v 10ti dnech „frejkovu“ peřinku a snášela jí úplně v pohodě, takže dvou plenek bych se vůbec nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
26.2.11 22:02

Kristýna měla nejdřív široké balení - přes látkovky (myslím látkování po staru - klasické 2 složené čtverce + kalhotky) jsem musela dávat ještě ručník a stejně jsme nakonec ve 3 měsících skončily u Fejkovy peřinky a bez problémů. Teda 1 den mrzutější a pak vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
26.2.11 22:53

my jsme od narození měli široké balení. Než plínky, tak jsme dávali ty ortopedické kalhotky Marwel, jsou i na předpis a hrazené pojišťovnou. Bylo tenkrát léto a pro nás to bylo pohodlnější, jen jednorázová plína a Marwel. Nožičky to drží krásně od sebe. Ve 3m už jsme byli v pohodě. Malej to snášel úplně napohodu. To spíš já jsem to ořvala :-) . Teď s odstupem času už vím, že to není zas taková tragédie. Jo a ty Marwelky jsou fajn, že se můžou dát až přes oblečení, třeba přes dupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
27.2.11 11:16

Taky jsem dávala místo širokého balení „marwellky“. Když malá ale pásla na bříšku, tak jsem jí to sundavala, někdy to tlačilo do nožiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.2.11 23:08

kristýna kvůli peřině začala pást až v 6 měsísích. a chodila ve 13 - čili normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
21.9.13 17:58

Obnovuji diskuzi

Mám si je pořizovat teď nebo mám počkat na to, co mi k tomu na první prohlídce miminka řekne dětská lékařka?
A kde se dají koupit? :nevim:
To je musí mít automaticky všechna miminka?
A jak často se mají nosit?
Hned od narození nebo jak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
21.9.13 18:01
@zvědavá borůvka píše:
Mám si je pořizovat teď nebo mám počkat na to, co mi k tomu na první prohlídce miminka řekne dětská lékařka?
Hned od narození nebo jak? :nevim:

Počkej až co ti řeknou na nožičkách. Koupíš je na internetu. Všechna miminka je nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
21.9.13 18:04

@boball

Ok, aspoň o starost míň se sháněním teď :)
Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
21.9.13 19:26
@zvědavá borůvka píše:
Hned od narození nebo jak? :nevim:

Ahojky, všechna miminka je nemají.. Záleží, co vám zjistí na ortopedii.. Vy jste neměli kontrolu kyčliček už v porodnici? Pokud je budete nosit, ortoped vám vše vysvětlí.. Jinak bych se tím asi netrápila:-) Koupit se dají ve zdravotnických potřebách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
21.9.13 23:12

@Lejaa

Budu rodit za měsíc.
Já jen, že jsem v nějakém seznamu co si pořídit do výbavičky našla právě ty ortopedické kalhotky, tak mě to zarazilo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
22.9.13 10:14

@zvědavá borůvka
ahaa:-) Nic nepořizuj, takhle dopředu je to zbytečné:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat