Osamostatnění dítěte při nošení v šátku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
5.10.17 14:01

Nosila jsem do té doby, než se syn začal pohybovat, tedy do jeho necelého půl roka, od té doby chce prozkoumávat svět a nošení ho už fakt neba.
Dcera nosit odmítala úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
5.10.17 14:19

Děkuji za příspěvky :) Už se moc těším až budu nosit O:) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
5.10.17 14:29

@Al3×andra myslím si, že situace není takto jednoznačná. Já nošení prokládala vožením v kočárku, dle situace. Ale následné osamostatnění či rozmazlování závisí i na okolních věcech, jako třeba nastavení hranic v pozdějším věku. Myslím si, že naopak odmítání kontaktu, vyřvávání způsobuje dítěti malá/velká traumata a ten „pohár“ bezpodmínečné lásky není naplněn a dítě se snaží ho naplnit. Takže za mě nosit co to jde, ale zároveň nastavovat hranice úměrně věku.

Jinak já mám děti 21 měsíců od sebe, dcera byla nošena do cca 15 měsíců, pak mě to dělalo fyzicky špatně, byla jsem už těhotná s mladším dítkem, syn byl nošen tak dva či tři měsíce, pak se mu to nelíbilo. Dceru jsem ještě nosila v 2,5 letech a později, ale jen když byla unavená a potřebovala se vyspat či si odpočinout a v kočárku mi spal syn. Naposledy jsem ji (já) nesla ve 4 letech z výletu, ale už to bylo hraniční, nad moje fyzické síly. Syna jsem schopna v nosítku nosit ještě nyní (skoro 5 let), na krku chvíli taky, v rukách už jen pár metrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.10.17 19:14

@Al3×andra Nejak jsem nepochopila dotaz. Jako ze se dite nenauci chodit nebo nebude chtit chodit, kdyz bude jako mimino nosene? Nebo ze jako si s odnosenym batoletem nedodes sama na zachod (to su totiž nedojdes skoro s tadnym batoletem :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
6.10.17 00:12

Nosila jsem syna od narození asi do dvou let - než začal pořádně chodit. Asi do půl roku jsem ho dost nosila i doma, protože nechtěl spát. Pak už jen když byl třeba protivný večer, ale spíš jen ven, místo kočárku z praktických důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí