Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
A proč by ti něco měli rikat?
to uz si snad nahlásila, že se ti dítě vzbudilo s teplou a zůstala si doma, ne? Každopádně kdyz si na osetrovnym, asi si byla u doktorky, ta neřekla kdy máte přijít, jak dlouho má být doma? Mně třeba řekne pokud teploty zmizí, nechte do konce týdne doma pak může do školy, případně na kontrolu, kdyby mu pořád nebylo dobře.
Každopádně k první otázce, zrušit osetrovny a co když se mu to přes noc zas rozjede.
Ja neukoncuju osetrovny den předem, ale až v ten den, třeba teď byl syn nemocnej taky teplota z neděle na pondělí, no zavolala jsem do práce, že nepřijdu, to jsem si vzala jen den volna, že pak měl muž volno a mohl s nim být doma, nakonec to úplně nebylo na to, aby hned ve čtvrtek sel do školy, tak jsem si vzala osetrovny, v pátek jsem fakt nevěděla, jestli se mu to přes víkend zlepší, nebo se mu v pátek na chvíli ulevilo a zas se to rozjede, tak jsem nechala rozhodnutí na pondělí, v pondělí byl v pohodě, sel do skoly, ja do práce a zavolala jsem na ukončení osetrovneho
můžeš ho ukončit asi tři dny zpětně. Takže zitra můžeš ukončit k dnesnimu dni.
Na osetrovnem můžete normálně ven. Jinak v práci třeba u nás nikdy nic neřešil, byli rádi, když jsem přišla kdykoliv to šlo
A jo, někdy jsem byla na OČR 2 dny, když víc nebylo potřeba, tak přece nebudu doma
Ale nevím, jak to máte organizované vy, jestli musíte hlásit nějaké směny dopředu nebo něco podobného.
Ven normálně jděte a předpokládám, že máte přijít i na kontrolu k doktorce, tak podle ní se pak rozhodněte
Využila bych, že dítěti není tak moc špatně a užila si s ním volno, čekají nás krásné slunečné dny.
Ty musíš být hodně mladá maminka, nebo hodně submisivní žena. Vykašli se na to co říká, nebo si řekne okolí. Žij svůj život podle toho jak ty chceš a že se okolí bude nějak tvářit, na to prostě nereflektuj. Okolí si bude něco říkat, i když budeš žít podle nich…
Při rýmě je naopak velmi důležité jít ven na vzduch, nám to doporučuje samotná doktorka. Dokonce i u zánětu průdušek. Když dceru při zánětu průdušek chytne záchvat kašle, tak se seberu, jdu s ní ven, uděláme 10-ti minutové kolečko okolo baráku, a záchvat ustane. U OČR nejsi vázaná vycházkama, dokonce můžeš jít i do obchodu.. Já dokonce odpoledne nechám dítko s tatínkem a jdu sama do města. Není to nic trestného, nemám domácí vězení. Okolí ať si myslí cokoliv. Nicméně okolí je to jedno, ve většině případů si nemyslí nic.
Na zdravotní procházku jděte. Raději pohlídat, ať nelítá a nezapotí se. Ale jít třeba pravidelně se psem na procházku nebo na nákup něčeho. Houpat ho na hřišti. Nevidím důvod, ať se sedí doma. Odpoledne je hezky.
Pobyt na čerstvém vzduchu je zdravý.
Na OCR můžeš jít ven, kdykoliv kamkoliv.
Rozhodla bych se asi ráno, podle toho jak bude vypadat dnes a v noci.
Jak to myslíš s tím, že co si budou v práci myslet?? Jakože jsi byla doma zbytečně, když dítě mělo „jen“ teploty??
To si někteří zaměstnavatelé budou myslet, i kdyby zaměstnanec umíral. Takže opět úplně irelevantní uvažování ve stylu „co si o mě řeknou“..
Jestli takhle přemýšlíš a jednáš u všeho, co uděláš, tak bys to měla řešit s odborníkem. Nemyslím to zle, ale pokud tohle „co si o mě řeknou“ tě provází na každém kroku, tak úplně v normě to určitě není.
Já bych naopak jako zaměstnavatel ocenila, že přijdeš do práce brzy a neprodlužuješ OČR zbytečně
Navíc teda zaměstnavatel ví prd, jestli je dítě ještě doma třeba s druhým rodičem či babičkou ![]()
@unuděná píše: Více
Jo, taky se snažím chodit co nejdřív, když měl třeba chlap zrovna volno a věděla jsem, ze v práci je frmol, tak jsem na ty dva, co byl doma šla do práce.
Na druhou stranu zas ve školce nebývaj nadšený z nedolecenych dětí, ve školce mu nic neuteče jako ve škole, tak bych asi ty dva dny ještě nechala doma, když pořád huhna. Školáka bych asi poslala, aby nezameskaval kvůli huhnani.
@a12 píše: Více
Jo určitě, já spíš reagovala na to „co si zaměstnavatel pomyslí, že jsem byla na OČR jen 2 dny“. No pomyslí si, že není lempl a chce pracovat ![]()
@werajsik píše: Více
Přesně to jsem si taky hned říkala. Ven nepůjde, protože lidi. Do práce nepůjde, protože lidi. Co si kdo o ní řekne
Ať si kdo chce rika co chce, ne? Jde o zdraví dítěte. Pokud melo teploty, zůstala jsi doma. Teploty jsou pryč, ma klidový režim, ale jdete na vzduch. Už je v pohodě, tak jdeš do práce. Co na tom je tak hrozného? ![]()
@Anonymní píše: Víceže tam nejsi uplně nepstradatelná, takže bych zůstala doma s dítětem prostě do pátku. Lepší vždy doléčit pořádně, at se něco nerozjede.
@unuděná píše: Více
No jasný, říkám teď mi to taky vyšlo na dva dny, zaměstnavateli to bylo jedno, jen jsme poprvé delali s tou paní to nový ocr, tak z toho byla trošku zmatená, tak jako ze srandy říkala kvůli dvoum dnům takovy sra.ni
ale aspoň uz bude vědět pro příště ![]()
@KKK85 píše: Více
A to si poznala z toho, že si dovolila vzít ocr, nebo z čeho? ![]()
Jasně, že každej je nahraditelnej, ale občas potěší, když se kolega vrátí co nejdřív a nemusí se lepit jeho místo kde kým. Nám teď dvě naráz onemocněly a taky se to tady teď tak plácá.. Zrovna říkala šéfová, že ráno hned letěla k telefonu, jestli jsem i já nenapsala, že mi třeba ulehly děti ![]()
Nechala bych si očr do neděle. Na procházku můžete, OČR není žádnými vycházkami omezená jako nemocenská.