Oslava odhalení pohlaví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
17.4.23 15:26
@andrasteia píše:
Ale to je prece jedno, ze je to odkoukane z ciziny😃. Bud se proste zucastnis a ten zazitek pani nebudes kazit, nebo se omluvis a nejdes. Ale tvarit se, ze prece to neni nase tradice a buhvi jak je to komercni mi zavání neuctou a intelektualni samolibosti. Tady všichni slavi taky Vanoce a Velikonoce, i kdyz nejsou krestani. A ne, nemyslim si, ze by na tomhle nejaky obchodnik vyrazne zbohatl.

@Russet

Ja si taky myslim, ze je to baby shower.

A jaky to ma vyznam? Vetsinou tyhle sedanky jsou spis takovy posledni kafe/dort/pokec s kamoskama pred tim, nez maminka porodi a bude muset resit jenom sve dite. Takova rozlucka se svobodou. Prekvapive se tam moc dite nehroti a neni to x hodinove rouplyvani se nad ultrazvuky, vybavickou a tehotenskymi problemy.

Ohlášení pohlaví je gender reveal. Shower je mezi kamarádkami. Ne takový cirkus s konfetami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
17.4.23 15:30

@andrasteia Ano,zúčastním se, pokud by si to dotyčná osoba přála a koupím vitamíny. Po porodu miminka koupím něco jemu.Je na tom něco k nepochopení? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
17.4.23 15:33
@Russet píše:
Ohlášení pohlaví je gender reveal. Shower je mezi kamarádkami. Ne takový cirkus s konfetami.

Asi zalezi na socialni bubline. Jedna moje kamaradka delala gender reveal, „protoze uz ji neni blbe, a nevi, jak ji bude ke konci, tak se chce videt s kamaradkami ted“. Byli jsme v kavarne, gender reveal bylo rozkrojeni dortu (asi celkem logicky, protoze to vsechny tak nejak logicky zajima, co bude mit), poprali jsme a pak se bavili uplne normalne. Moc příjemný.

Druha kamaradka mela baby shower ve stylu „uz jsem na matersky, mam vse nachystany jo, jsem unavena, ale fakt vas pred porodem moc rada jeste nezdetna uvidim a uz jsme tu doma taky nudim“. Pohosteni a pokec u ni doma, vsehovsudy jsme si udelaly dve fotky na pamatku a bylo to moc fajn.

Konfety a podobny veci se u nas snad nedelaj. Nikdy jsem to nevidela.

Zas z tehc tehotnych nedelejme instagramem zblbly sebestredny kravky

• Citovat
  • Upravit
411
17.4.23 15:34

Určitě bych šla a donesla něco pro maminku i miminko. Taky podle finančních možností. Zeptala bych se kamarádky na rovinu co by se jí hodilo, aby se nekupovaly kraviny. Mně se líbí pro mimčo třeba takový ty plenkový dorty nebo dneska se dá sehnat spousta už různých balíčku pro miminko. Pro mamku třeba nějaké dobroty nebo klidně nějakou poukázku.
Já bych to asi nepořádala, ale přijde mi to celkem hezký. Nechápu, že někdo píše, že by nešel. Proč to schválně bojkotovat, ještě když jde o někoho blízkýho. My třeba s holkama z práce taky měly sezení, kde jsem dostala dárky třeba měsíc před porodem. Může se něco stát před porodem i po porodu, ale takhle na to člověk nemůže myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
17.4.23 15:36
@topazio píše:
Další americká kravina. :lol:

Tady taky už vadí všechno. Dělá se to, a už docela dlouho i u nás. A proč ne, je to hezký. Ubližuje to někomu?
Mě to tedy přijde tohle všechno mnohem lepší než všechny ty oslavy a svátky u kterých se Češi musí ožrat a když nechceš pít, tak si trapný suchar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
17.4.23 15:41
@Anna766 píše:
Tady taky už vadí všechno. Dělá se to, a už docela dlouho i u nás. A proč ne, je to hezký. Ubližuje to někomu?
Mě to tedy přijde tohle všechno mnohem lepší než všechny ty oslavy a svátky u kterých se Češi musí ožrat a když nechceš pít, tak si trapný suchar

Ty ale nechápeš, ze dite se slavi prece až je na svete a nutne to musi probihat tak, ze maminka je unavena doma/v porodnici a tatinek se ztriska s kamosema.

• Citovat
  • Upravit
148988
17.4.23 15:41
@Russet píše:
U nás se dítě zapíjí až po porodu. Přijde mi to lepši a asi bych se takového cirkusu nechtěla účastnit.

Naprosto úžasný. Ženská porodí, pak se hojí, kojí, stará a okolí, nejlépe tatík dítka a jeho kámoši se ožerou.
Proč dělat oslavu pro maminku a očekávané dítě, to je přeci strašně trapný a americký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
17.4.23 15:46
@andrasteia píše:
Ty ale nechápeš, ze dite se slavi prece až je na svete a nutne to musi probihat tak, ze maminka je unavena doma/v porodnici a tatinek se ztriska s kamosema.

Hlavně je hezké, české a tradiční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
17.4.23 15:47

Jak odhalení pohlaví? Až bude smrádě umět mluvit, tak snad samo rozhodne, čím se cítí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
17.4.23 15:48
@puzzlesTB píše:
Jak odhalení pohlaví? Až bude smrádě umět mluvit, tak snad samo rozhodne, čím se cítí být.

Jo, houby, některé bytosti se necítí být ani mužem, ani ženou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5630
17.4.23 15:51

@Anna766 Mně se třeba americká baby shower líbí, na několika jsem i byla a bylo to moc hezké. Většinou se dělá na samém konci těhotenství ( i když ano, porod se může zvrhnout), kdy se sejdou kamarádky a příbuzné, přinesou pohoštění a dárek pro miminko.
Všechny baby shower na kterých jsem byla byly fakt super, až mi přišlo líto že u nás taková tradice není. Většinou maminka rozbalovala dárek po dárku, hodně často když to bylo od již dětné kamarádky jí ta dotyčná řekla jak zrovna tohle využila a jak a jak jí to vyhovovalo a tak. Byla to opravdu taková oslava ženy, přicházejícího miminka a nadcházejícího mateřství.
Vždycky mi přišlo že ze zapíjení dítěte jak je zvykem tady v ČR maminka nic nemá, maximálně tak chlapa který jí minimálně druhý den není schopen s ničím pomoci, protže vyspává opici.

Na druhou stranu gender reveal mi přijde jako trapný americký kýč, a to jsem na několika byla také :-D
Bohužel se tu uchytila ta pro mě horší z těchto dvou amerických tradic :nevim: Ale nikomu nekecám do toho jak chce své miminko oslavit. Kdyby kámoška měla gender reveal, klidně půjdu. Přece kvůli tomu že mně to přijde trapné a není to úplně můj šálek kávy nezkazím kámošce radost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
17.4.23 15:53
@Russet píše:
Gender Reveal.

Šmankote, a co je teda baby shower? To je pak ještě nějaká další ptákovina, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
17.4.23 15:56
@andrasteia píše:

Ano, tatínek se možná ztříská hned, ale u nás se teda pak dělala oslava narození až později, až byla maminka fit. Pro rodinu i přátele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
17.4.23 15:57

Odhalení pohlaví jsem si podle názvu představil jinak. Tuhhle oslavu bych vypustil. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5630
17.4.23 15:57
@lucad77 píše: Šmankote, a co je teda baby shower? To je pak ještě nějaká další ptákovina, jo?

Jojo, psala jsem to o kus výše… jsou to dvě různé oslavy po americkém stylu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný