Oslava odhalení pohlaví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15108
17.4.23 15:58
@Pedro 00 píše:
Odhalení pohlaví jsem si podle názvu představil jinak. Tuhhle oslavu bych vypustil. :think:

Ty čuně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
17.4.23 16:05
@lucad77 píše:
Ano, tatínek se možná ztříská hned, ale u nás se teda pak dělala oslava narození až později, až byla maminka fit. Pro rodinu i přátele.

U vás. Ale standard a zvyk to neni, ze jo 8)?

• Citovat
  • Upravit
6918
17.4.23 16:29
@andrasteia píše:

Já už jsem se s tím taky setkala a přišlo mi to moc hezké. Mám na mysli „přivítání do rodiny“, většinou pár týdnů po narození. Jenže to je značně problematické, když každá druhá potřebuje být půl roku zalezlá a sžívat se s miminem, které nepustí ani s babkou na procházku kolem domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
17.4.23 16:30
@andrasteia píše:

To netuším. Každý to má tak, jak si to zařídí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.4.23 16:35
@Anna766 píše:
Naprosto úžasný. Ženská porodí, pak se hojí, kojí, stará a okolí, nejlépe tatík dítka a jeho kámoši se ožerou.
Proč dělat oslavu pro maminku a očekávané dítě, to je přeci strašně trapný a americký.

U nás se tatík neožral. Jen pozval rodinu k nám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.23 17:00

My máme rádi různé oslavy v rodině. Byla jsem těhotná dávno. Tehdy to tady nebylo. Teď se to rozšiřuje. Jestli jednou budou chtít moje dcery a nevěsta podobnou oslavu. Tak ji ráda uspořádám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
17.4.23 17:18

Na takovou traparnu bych nešla. A kamarádce to i řekla. :roll:
Je to neucta k nenarozenému dítěti. Dělat takový cirkus. :cert:
Můj gynekolog řekl jednu větu : Dokud nebudete mít zdravé dítě v ruce, tak mi za nic neděkujte. A ano, chápu jak to myslel.
Tyhle traparny předváděcí show jsou fakt na hlavu. :roll: Nechápu show odhalování pohlaví. A ještě tam zvát milion lidí. Půlce lidi je to totálně u zadku a jen je jim trapné říct, že nepůjdou.

Jinak k dotazu… Koupila bych ji dort z plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
17.4.23 17:23
@Lojzísek píše:
Já už jsem se s tím taky setkala a přišlo mi to moc hezké. Mám na mysli „přivítání do rodiny“, většinou pár týdnů po narození. Jenže to je značně problematické, když každá druhá potřebuje být půl roku zalezlá a sžívat se s miminem, které nepustí ani s babkou na procházku kolem domu.

Až ti někdo přijde do porodnice s černým kašlem, tak taky zůstaneš zalezla. :roll: Nebo s oparem. :roll: Hromada lidí ani neví, jak opar může být pro miminko nebezpečný.
Jako dneska hodně lidi nemají základní hygienické návyky. A to mluvím i o zdravotním personálu. :cert:
Dítě si nedělám kvůli okolí. Takže je jen na rodičích, kdy znají za vhodné přijímat návštěvy. A i kdyby to bylo čtvrt roku, tak to chápu. Je to jen jejich rozhodnutí.

Další věc je, že se má brát ohled k rodičce. Nikdo neví, jaký měla porod a jak ji je. Hormony, bolest atd. A hned se jí cpou do porodnice. :roll:

Děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
17.4.23 17:57
@Ťarbík01 píše:
Až ti někdo přijde do porodnice s černým kašlem, tak taky zůstaneš zalezla. :roll: Nebo s oparem. :roll: Hromada lidí ani neví, jak opar může být pro miminko nebezpečný.
Jako dneska hodně lidi nemají základní hygienické návyky. A to mluvím i o zdravotním personálu. :cert:
Dítě si nedělám kvůli okolí. Takže je jen na rodičích, kdy znají za vhodné přijímat návštěvy. A i kdyby to bylo čtvrt roku, tak to chápu. Je to jen jejich rozhodnutí.

Další věc je, že se má brát ohled k rodičce. Nikdo neví, jaký měla porod a jak ji je. Hormony, bolest atd. A hned se jí cpou do porodnice. :roll:

Děsný.

Já to chápu, ať si každý dělá co chce, i když hlavně tady jsem často svědkem, jak to mnohé ženou do krajností.
Svým příspěvkem jsem jen chtěla sdělit, že několik rodin v mém okolí cca po šestinedělí udělalo oslavu na přivítání nového člena rodiny a zdá se mi to mnohem hezčí než nějaká trapárna s pohlavím. Mj. kamarádka se až na sále dozvěděla, že má holčičku (předtím několikrát potvrzen chlapec).
Spolubydlící na pokoji v porodnici organizovala takovou oslavu přímo „z lůžka“. Kolik kg salátu, kolik řízků. Oslava byla po návratu s narozeným 5. potomkem :-D Musím říct, že i když by to pro mne nebylo, trochu jsem jí tu rodinnou pospolitost záviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
17.4.23 18:14
@Lojzísek píše:
Já to chápu, ať si každý dělá co chce, i když hlavně tady jsem často svědkem, jak to mnohé ženou do krajností.
Svým příspěvkem jsem jen chtěla sdělit, že několik rodin v mém okolí cca po šestinedělí udělalo oslavu na přivítání nového člena rodiny a zdá se mi to mnohem hezčí než nějaká trapárna s pohlavím. Mj. kamarádka se až na sále dozvěděla, že má holčičku (předtím několikrát potvrzen chlapec).
Spolubydlící na pokoji v porodnici organizovala takovou oslavu přímo „z lůžka“. Kolik kg salátu, kolik řízků. Oslava byla po návratu s narozeným 5. potomkem :-D Musím říct, že i když by to pro mne nebylo, trochu jsem jí tu rodinnou pospolitost záviděla.

Tak to jo. Tak to s tebou naprosto souhlasím. :palec:
Já myslela, že jsi ten typ ženy, co chce aby ženy pomalu hned po šestinedělí vítali ve velkém návštěvy. :lol:
Tak to mám stejne jako ty. :palec:
Já jen že když se svagrova divila, že nechci pustit tchyni k miminum, když měla opar a udělala ze mě desnou hysterky, jakože co dělám, že má tchyně opar, tak mě to nadzvedlo že židle. A když mi do porodnice přišla ženská, co měla kašel že nemohla kapat po dechu, tak jsem byla mega vytocena. :roll:
A už jsem taková, že když někam jedeme s mimcem, tak se ptám, zda jsou všichni zdravý a zda nemají opar atd. :mrgreen:
Já vím, vypadám paranoidne, ale bohužel dneska lidi moc nedomysli. :roll:
Jako když k nám chtěl jít na návštěvu známý, co se zrovna před 24 hodinama vrátil z Thajska, kde byl 2 měsíce. :roll:

Jako chápu, že své děti člověk neochrani a nemůže je držet v bubline. Ale alespoň k miminkum by měli lidi brwt ohled.

Takže už chápu, jak jsi to myslela. :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
17.4.23 18:41
@Ťarbík01 píše:

Děsný.

Tak cpát se hned do porodnice a neukázat dítě ani půl roku po porodu je ode zdi ke zdi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
17.4.23 18:44

@Ťarbík01 @Pedro00 :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
17.4.23 19:59
@lucad77 píše:
Tak cpát se hned do porodnice a neukázat dítě ani půl roku po porodu je ode zdi ke zdi, ne?

Psala jsem čtvrt roku. :mrgreen: Ne půl roku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
17.4.23 20:22
@Ťarbík01 píše:
Psala jsem čtvrt roku. :mrgreen: Ne půl roku. :mrgreen:

Jo, ale reagovala jsi na příspěvek o půl roce. Ale to je fuk, ať si to každý udělá, jak uzná za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
17.4.23 20:27
@Pedro 00 píše:
Odhalení pohlaví jsem si podle názvu představil jinak. Tuhhle oslavu bych vypustil. :think:

Chtěla bych se jen zeptat na představu takové oslavy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný