Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, v ssobotu maj nasi zlatou svatbu. Bude to formou zahradni rodinne party. Nic honosne. Bude nas do 20 lidi. Nevim jestli poridit plastove nadobi nebo dat klasicke, posbirat z bytu, co mame. Treba pit kafe z plastu mi prijde divny, ne? Jak byste to udelali? Jinak stul bude pekne nazdobeny. Udelat vedle extra stul s nadobim a jidlem? Nebo dat nadobi uz na stul, kde se ji??? Pomooooc
pokud je to garden party tak klidně můžou být plastové nebo nějaké umělohmotné talířky, na kafe bych dala hrníčky, snad jich tolik nebude, v tom vedru, proč pít kávu…
ale já celkově na grilovačky atd dávám jednorázové věci, ať to pak můžu jednoduše vyhodit… to asi naštvu nějaké eko bio batikované ženy ![]()
Plast bych pro 20 lidí nekupovala, použila bych porcelán. Nemáte-li ho dost, dá se půjčit, nevyjde to zas tak draze a stojí to za to.
Rozhodně klasika, 20 lidí není nijak moc, míváme na chatě na akcích i 60 lidí a taky nepoužíváme plastové a není to nijak na sílu. Čisté nádobí bych naskládala na jeden stůl, stůl bokem označit cedulkou „na odkládání špinavého nádobí“. Myslím, že to bude úplně v pohodě, co do estetiky rozhodně výše, než plastové kelímky a tácky.
Nemám ráda záplavy jednorázového plastu. ![]()
měli jsme oslavu pro šedesát lidí a nádobí klasický, představ si načančaný stůl a dobré jídlo a zabiješ to plastem.
Ja bych na vedlejsi stul naskladala normalni nadobi. Plastove nesnasim. Na stul, kde budete sedet, bych dala jen sklenicky na piti pripadne pribory. A karafu s vodou treba. Ostatni bych nechala vedle, at neprekazi. Kazdy si pak vezme, co bude chtit nebo potrebovat.
@vtipna posbirala bych keramické, skleněné. Prijit na oslavu, kde budu pít a jíst z plastu , fuj. Max. papírové tacky.
@vtipna Ani plastove ani papirove. Na prostou grilovacku ano, ale na zlatou svatbu fakt ne ![]()
Za me rozhodne ne, uz jen kvuli odpadkum. Kavu jedine z hrnecku, vubec nevadi, ze bude vice druhu nadobi, je lepsi jist z porcelanu. Maximalne bych pouzila par papirovych talirku na nejake jednohubky apod.
Nesnáším plastový nádobí, to je totální degradace jídla. Koupila jsem v bazaru starý porcelánový servis a mám ho jen na grilovačky. Rozbitý kousky doplňuju opět z bazarů.
20 lidí není moc. Takže bych dala normální nádobí. A domluvila se třeba s kamarádkou, že mi sadu půjčí.
Na zahradu dávám na pití sklenky a hrnky, ale nádobí kupuju papírové. Teda to zdobené né ten šedý papír. Je to praktické. Já to teda používám hlavně na grilování. Záleží co budete podávat.
Nás je na běžnou rodinnou oslavu narozenin 18, o plastovém nádobí jsem nikdy neuvažovala, a to máme většinou také venkovní grilovačku. Kdyžtak bych si nádobí půjčila, myje myčka a v případě potřeby opláchnu. Jíst z papíru a plastu a pro mě hnus. O odpadu nemluvím.
@vtipna píše:
Ahoj, v ssobotu maj nasi zlatou svatbu. Bude to formou zahradni rodinne party. Nic honosne. Bude nas do 20 lidi. Nevim jestli poridit plastove nadobi nebo dat klasicke, posbirat z bytu, co mame. Treba pit kafe z plastu mi prijde divny, ne? Jak byste to udelali? Jinak stul bude pekne nazdobeny. Udelat vedle extra stul s nadobim a jidlem? Nebo dat nadobi uz na stul, kde se ji??? Pomooooc
domaci nebo kdyz uz, tak papirove - mysli na prirodu ![]()
Tak to dame z porcelanu, je fakt, ze to neni zase tolik nadobi.