Oslovení mladá paní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
475
24.4.13 22:14

Oslovení, mladá paní

Tak Vám tak dumám a přemýšlím.
Jakpak oslovujete paní, které už očividně nejsou mladé? Stále ji oslovíte „Mladá paní“?
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3211
24.4.13 22:15

No teď přemýšlím a nevím :think:
Snažím se to oslovení nepoužít a vyhnout se tomu.
Např řeknu jen: Mohu Vás poprosit… atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.4.13 22:16

Taky nejdřív kouknu a dle toho použiji…nebo nepoužiji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.4.13 22:17

Nepoužívám…nelíbí se mi. Řeknu to jnak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257

Větčinou paní, ale mladá se nic nezkazí hlavně když chci udělat dojem, zalichotit, pokud už to není paní v důchodu. :D. Mě osobně by to bylo také sympatické (až tedy budu starší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661

Nikdy jsem nikoho neoslovila „mladá paní“ a ani nevím, proč bych tak někoho měla oslovovat :nevim: Používám pan/paní nebo i titul (pokud je to v práci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.4.13 22:19

@andileklucka jo, mě to lichotí…protože nejsem vdaná…pořád lepší než: „stará slečno“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
24.4.13 22:22

@Izzz : no jo jinak, ale jak jinak?

Skutecne nekdo pouzijete osloveni „pani“ jen tak, beze jmena? Prijde mi to zvlastni. Ale mozna lepsi nez rikat duchodkyni „mlada pani“:)

Dekuji Vam za nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219

Pani oslovim pani a kdyz znam prijmeni tak pridam treba pani Novakova.
Nasi maji vybornou sousedku ma 60 a te vim, ze si muzu dovolit rict mlada pani :-) a muj otec ji skadli, ze ji rekne stara a prijmeni, se tak rozciluji vzajemne.
A kdyz neznam prijmeni tak oslovim jen pani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika

@Lenka512 :palec:

S pribúdajúcim vekom som na oslovenie „mladá pani“ alegrická stále menej a menej… :think:

• Citovat
  • Upravit
moudra_sova
24.4.13 22:23
@Lenka512 píše:
@andileklucka jo, mě to lichotí…protože nejsem vdaná…pořád lepší než: „stará slečno“ :mrgreen:

Ale ty už jsi paní ;). „Status“ paní získáváš sňatkem, získáním akademického titulu a nebo porozením dítěte. Žádná matka dítěte není slečna.

Podle Špačka už je zavhodno používat paní u jakékoliv ženy okolo 20 let.

• Citovat
  • Upravit
17565
24.4.13 22:26

Já oslovuju všechny „Dobrýden Prosimvás“, to se nemůže nikdo urazit, ať je jakkoli starý :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moudra_sova
24.4.13 22:27
@trestidlo píše:
@Izzz : no jo jinak, ale jak jinak?

Skutecne nekdo pouzijete osloveni „pani“ jen tak, beze jmena? Prijde mi to zvlastni. Ale mozna lepsi nez rikat duchodkyni „mlada pani“:)

Dekuji Vam za nazory

Pokud neznám jméno ani titul tak paní úplně vynechávám. Říkám jen paní Dvořáková, paní doktorko. Když „paní“ neznám oslovuji jen „prosím Vás“.

• Citovat
  • Upravit
707
24.4.13 22:29

20 let? nemělo to být 30???
mě třeba dost lichotí, když jsem někde bez syna a oslovujou mě „slečno“, je mi 39:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
24.4.13 22:33

Mě oslovení „mladá paní“ přijde takové hanlivé, ani nevim proč :nevim: Nemám ráda, když mě tak někdo osloví a já to taky nepoužívám, buď používám „paní xy“ nebo „prosím Vás“.
A připomíná mi to historku, když jsem pracovala v KFC, tak tam chodila pravidelně každé ráno taková fakt stará babča pro hranolky a kuřecí křidýlka a jednou když odcházela, tak tam nechala na pultu rukavice a kolegyně za ní vyběhla právě se slovy „mladá paní něco jste tu zapomněla“ :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová