Osobní ohodnocení ve školství

Anonymní
16.8.23 17:49

Osobní ohodnocení ve školství

Pěkný den. Chtěla bych se zeptat vás, které/ří pracujete ve školství ať už jako učitelka, asistentka pedagoga, kuchařka, školnice, uklízečka, jestli máte přiznané osobní ohodnocení. U nás nikdo, prostě nikdo. Bereme jen holý tabulkový platy. Poslední dva roky byly dvakrát ročně odměny, dříve nebyly ani ty. Kdo tomu rozumí, můžete vysvětlit, jak je možné, že někde na školách osobka vůbec nejsou a odměny jsou minimální? Jakto, že třeba asistent pedagoga je v 7. plat. třídě, byť pracuje samostatně a občas supluje a má řádné vzdělání s maturitou, zatímco na jiných školách jsou asistenti v 8. plat. třídách za stejnou práci? Jsou v tomto nějak menší školy zmevýhodněné, jde tam od státu méně peněz?
Prosím o anonym, z příspěvku se dají vyčít osobní údaje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.8.23 18:01
@Anonymní píše:
Pěkný den. Chtěla bych se zeptat vás, které/ří pracujete ve školství ať už jako učitelka, asistentka pedagoga, kuchařka, školnice, uklízečka, jestli máte přiznané osobní ohodnocení. U nás nikdo, prostě nikdo. Bereme jen holý tabulkový platy. Poslední dva roky byly dvakrát ročně odměny, dříve nebyly ani ty. Kdo tomu rozumí, můžete vysvětlit, jak je možné, že někde na školách osobka vůbec nejsou a odměny jsou minimální? Jakto, že třeba asistent pedagoga je v 7. plat. třídě, byť pracuje samostatně a občas supluje a má řádné vzdělání s maturitou, zatímco na jiných školách jsou asistenti v 8. plat. třídách za stejnou práci? Jsou v tomto nějak menší školy zmevýhodněné, jde tam od státu méně peněz?
Prosím o anonym, z příspěvku se dají vyčít osobní údaje.

bude to zřejmě vedením. Z pozice asistenta osobka máme, ale jen pár let, v řádu 200-300 Kč. Odměny většinou jednou za rok. Vím, že učitelé mají větší osobka, odměny asi taky jen jednou, maximálně 2×, pokud se děje něco velkého v průběhu druhého pololetí.

• Citovat
  • Upravit
66817
16.8.23 18:03

Nesoukroma skola? Osobni ohodnoceni je nenarokove. Obecne vsak plati, ze skoly dostavaji penize na tarifni platy a k tomu 20% na nenarokovou slozku platu. Takze nekde cerpaji z tech 20% na osobko mesicne a o to mene penez jim zustane na odmeny. Ja osobko mam, nizke, Proslycha se, ze sef chce s osobkem zamichat, tak se necham prekvapit.
Se zarazenim AP neporadim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.23 18:20

My osobka máme. Měli jsme vždycky. Od stovek jsem se posunula k nižšímu řádu tisíců coby osobní ohodnocení, k tomu třídnictví jako další příplatek. Máme i odměny - bývaly dvakrát do roka, v posledních dvou letech už spíše jen ke konci kalendářního roku. Pokud bych měla specifikovat, mám coby učitelka v nenárokové složce cca sedm tisíc měsíčně. Na škole jsem od roku 2011. Jak jsou na tom AP netuším. Prosím o dodržení anonymity z důvodu financí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.23 18:28

Na bývalé zš jsem měla osobko 1200,–, šlo o malou vesnickou školu, k tomu 1× -2× za rok mimořádné odměny cca 15 - 20 tisíc.

Před 3 lety jsme se přestěhovali, učím na zš ve velkém městě. Osobko při nástupu 3000,–, nyní zvednuté na 5000,–. A služebně starší kolegové mají podle mě i více :think:
Odměny jednou ročně cca 25 - 30 tisíc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.23 19:10

Jsem AP v 8 třídě, u nás to tak mají všichni, nižší ne. Holý plat jsem měla ve zkušebce, potom jsem dostala osobní ohodnocení ve výši max 1600 Kč. To mám ale pokud jsem ve škole. Když nejsem ( dovolená, propustka, nemocenská, OCR) tak se to krátí. Takže za červenec jsem měla osobní asi 170 Kč, jen za ty dva svátky ( bo jinak dovolená ).
Asi 2-3× ročně máme mimořádné prémie, ve výši cca 3-5 tis. Ještě někdy máme prémii pokud třeba absolvujeme ( a zaplatíme si) nějaký kurz, seminář..oproti faktuře. Nebo když máme nějakou mimořádnou aktivitu pro školu mimo pracovní dobu, pomoc na různých akcích..

Příspěvek upraven 16.08.23 v 19:12

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.23 19:11
@Anonymní píše:
Na bývalé zš jsem měla osobko 1200,–, šlo o malou vesnickou školu, k tomu 1× -2× za rok mimořádné odměny cca 15 - 20 tisíc.Před 3 lety jsme se přestěhovali, učím na zš ve velkém městě. Osobko při nástupu 3000,–, nyní zvednuté na 5000,–. A služebně starší kolegové mají podle mě i více :think:
Odměny jednou ročně cca 25 - 30 tisíc

Ty fole…to jsou ale rozdíly. My tedy občas odměny 2× ročně. V zimě to šlo, ale za červen 1800??? Wtf? 8o strašné. Já se jen obávám, že se současnými škrty nebudou odměny a ani osobka!!! :,( a osobní mám po 20 letech ve školství a 18ti na jedné škole okolo 1000 :zed:

• Citovat
  • Upravit
66817
16.8.23 19:47

Rozdily v nadtarifech jsou zpusobeny mnoha okolnostmi. Nekde je stedrejsi zrizovatel, Z penez na nepagogy se doplaceji platy nepedagogu s platem pod urovni minimalni mzdy, zalezi na mnozstvi nemocenskych, suplovani, naplnenosti trid… V nekolika predchozich letech se vyrazne snizovaly prostredky na ucebnice, plavani, nemocenskou… Skola tyto vydaje zaplatit musi, kdyz neni kde, sahne do penez na odmeny.
Bude hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.23 20:09

Ahoj, jsou velke rozdily. Neda se to porovnat. Jako AP v jedne skole jsem nedostala nic navic a v druhe jsou odneny 4krat rocne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.23 20:14

@matkabagristy jo, nám šéfka v září říkala, hlavně ať se snažíme nebýt nemocní ( byl to první školní rok po covidu). Splnila jsem s 0. Moje třídní taky. Ťuk ťuk.

• Citovat
  • Upravit
66817
16.8.23 22:11

U nas jeste jedou rovnotarsky odbory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.23 06:16

Já tomu pořád nerozumím. Podle čeho přiděluje stát škole finance? Podle počtu dětí? Jakto, že v některý škole ty peníze na osobko a odměny jsou a jinde ne? Marodit taky nesmíme, to je pravda.

• Citovat
  • Upravit
66817
17.8.23 06:24
@Anonymní píše:
Já tomu pořád nerozumím. Podle čeho přiděluje stát škole finance? Podle počtu dětí? Jakto, že v některý škole ty peníze na osobko a odměny jsou a jinde ne? Marodit taky nesmíme, to je pravda.

v podstate je to podle poctu zaku, i kdyz bezi i zpusob financovani dle poctu oducenych hodin. Ale skoly s nizsim poctem zaku proste maji mene penez. Plus do toho vstupuje cela rada jinych faktoru, nektere jsem vyjmenovala vyse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.23 08:19

Jsem AP na ZŠ, v 8.plat.třídě. Osobko mám 200 Kč, protože mám ve třídě 2 děti s SVP, za jedno stovku :). Prémie 2× ročně cca 8tis.

• Citovat
  • Upravit
44199
17.8.23 23:32
@Anonymní píše:
Prosím o anonym, z příspěvku se dají vyčít osobní údaje.

A nenapadlo vás někdy se zeptat na poradě, podle čeho jsou odměny přerozděleny? Vždyť to není zase tak tajné.
U nás se to okrajově řešilo, pracovala jsem ve speciálním školství jako vychovatelka, tam mají osobka a odměny úplně všichni, i nepedagogové, ale je štědřejší zřizovatel(zatím) a finance se musí přerozdělit do nuly. Takže několikrát do roka plus ještě možnost získat mimořádně. Osobka po roce a zvyšují se každý rok. Dále vím, že se rozdávaly i peníze navíc ke kulatým narozeninám. OČR ani PN nevadilo, pořád někdo chyběl. Ale jak se to promítlo na odměnách ve výsledku nevím, měla jsem minimální absenci. Oproti tomu ale FKSP velmi úzké využití, v podstatě jen doplatek na dovolenou nebo víkendový pobyt. Jinde ve školách mají masáže a jiné služby, tábory, brýle nebo rovnátka i dítěti.
Teď jsem kývla na nabídku jiné školy, běžné s paragrafovými třídami, kde budu platově zařazena do 12. platové třídy(speciální pedagog a druhý pedagog). A aniž bych se ptala, tak jsem dostala informace hned na pohovoru, jak to bude s osobkem a odměnami :nevim:
Peníze mě teď zajímají až na druhém místě, ale myslím si, že i když budu zařazena do vyšší třídy a příslib vedení zněl dost slušně(samozřejmě za předpokladu, že dobře odvedu svou práci), ve finále na tom líp nebudu :) Nepočítám s tím. Ale uvidím :nevim: Jde o menší školu. Osobko, na které se v původním dotazu ptáš, dávají už po 3 měsících.

Asi bych se příležitostně pobavila s vedením. Je jasné, že práci neděláš pro odměny a osobko, ale složenky se z něčeho platit musí a je dobré mít v této oblasti přehled a srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat