OSVČ (fixní plat) (výpověď)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33566
23.4.24 17:48
@JancaS84 píše: Více

ne, on pokutu nedostane, on nikoho nezaměstnával, a smlouva o spolupráci je standardní smlouva pro osvč, to nedefinuje švarcsystém, každopádně jeho by se případné řízení v této věci týkalo jen jako svědka, zúčastněné osoby, ale neměl by z toho žádný postih

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
23.4.24 17:51
@adresa píše: Více

on žádné faktury ani nevystavoval, to mu prý připravovali oni :nevim: tvrdí, že chápe co je OSVČ, ale pochybuji o tom, z toho co tady píše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
23.4.24 17:53
@Matej584 píše: Více

Nemůžeš na živnost nastoupit do práce. To je nesmysl. Buď jsi zamestnanec nebo jsi OSVČ a máš s nějakou firmou smlouvu. Ty vykonávas činnost a tu jim následně vyfakturujes, jo je možnost že si tu fakturu udělají v systému oni. Tu ti následně proplatí.
Takže jsi pracoval na klasický švarcsystem pro nějakou firmu co tě nalákala na super výdělek a po pár měsících když už jsi asi uzavřel smlouvy s kým šlo tě vyhodili. Je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
23.4.24 17:53

Tak vystav ty faktury sam, za to posledni obdobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.4.24 17:54

Ano ty dvě faktury jsem normálně dostal vyplacené nedělal jsem si je sám dostával jsem faktury od té firmy já je jen podepsal a dostal kopii
Ale jde mi spíš o to že jsem odpracoval nějaké % z fixního platu za měsíc a půl a nedostal jsem za ten měsíc a půl nic jenom dohodu o ukončení smlouvy ale žádné peníze a když jsem se na to zeptal nebo to chtěl nějak řešit že bych měl přece dostat za měsíc a půl co jsem u nich pracoval nějaké peníze řekli mi že nedostanu nic protože by to byla další ztráta pro firmu
Ve smlouvě o spolupráci není napsáno nic ohledně peněz a ve smlouvě o ukončení o spolupráci je pouze že jsme se dohodli o ukončení smlouvy a podpisy to je vše
Někde jsem dostal ještě návrh že s tím mám jít na úřad práce že by s tím mohli něco udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
23.4.24 17:56
@Amalthea píše: Více

Ale technicky to jde. Taky jsme měli v práci situaci kdy si zákazník vystavil fakturu jak kdyby za nás a já jsem to jen podle toho udělala v systému. Mělo to samostatnou číselnou řadu podle nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
23.4.24 17:57

mně se zdá, že tady před pár týdny byla diskuze, kde se někdo vyptával na takový super výdělek u nějaké firmy, varovala jsi ho, že to dle popisu bude švarc, to bude určitě on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.4.24 17:58

Ano měl jsem smlouvu o spolupráci a právě že mi ta práce nešla což jako určitě nejsem první ani poslední tak mě vyhodili což chápu to je normální ale že jsem za ten měsíc a půl co jsem tam ještě pracoval nedostal nic pouze dohodu o ukončení smlouvy a peníze žádný mi nedává smysl sice to byl fixní plát ale přece jsem měl odpracovaný % který bych měl dostat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
23.4.24 17:58

Ale může to mít postih i pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.4.24 17:59

Nene to já jsem tu poprvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
Úřad práce s tím nemá absolutně co do činění.
A znovu říkám, ty nemůžeš jako OSVČ dostávat plat od cizí firmy, nejsi totiž jejich zaměstnanec. Můžeš jim pouze vyfakturovat svoji práci, takže to zkus. Jestli tedy umíš vystavit fakturu.

Příspěvek upraven 23.04.24 v 18:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664

jo to jo, ale když je taková situace, tak ji má vystavit sám přece, on vůbec neví, která bije, dle toho co píše. Ale pokud neměl ve smlouvě nic o penězích (což mi hlava nebere), tak z nich nedostane ani korunu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
23.4.24 18:02

No, ale to je tvoje hloupost. Dohodu jsi jim měl podepsat zároveň s uznáním dluhu za tvoje služby za ten měsíc a pul no. Jako teď to budeš dokazovat asi těžko. Klasicky šmejdi. Jestli se s tím půjdeš poradit na ten pracák tak hlavně neříkej, že jsi tam měl nějaký plat a chodil tam pracovat každý den od do.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.4.24 18:05

Takže mi tam dokážou pomoct? A proč nemám říkat že jsem tam chodil každý den o do?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
23.4.24 18:05

Jj přesně tak. Já taky dělám pro firmu na IČO a máme vše ve smlouvě. A když by z jejich strany skončila spolupráce tak vystavuji hned fakturu a nechávám si podepsat převzetí s uznáním dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat