Osvědčené odrůdy rajčat

495
26.2.19 21:27

Jsem zvědavá na odpovědi :). Ja budu pěstovat první rok a tak můžu poskytnout shodu uživatelů internetu :D tornádo, stupické polni, žluté goldkrone, černá jako Indigo Apple, Indigo blueberry, hodně se rozběhla divoká rajčata, skvělá chuť, odolnost proti plísní, nenarocnost na péči, akorát náročnější na prostor, z jednoho rajcete je pěkný keřík. Pak klasika bejbino… No sama jsem zvědavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2098
26.2.19 21:29

Letos bych chtěla vyzkoušet odrůdu Odat F1.

Babička pěstuje tornádo, stupicke (na kečup a na protlak) a já pěstuji malé odrůdy (rybízový, třešňové, hruškovité). Ty jsou do salátů, na chleba nebo jen tak do pusy.

Příspěvek upraven 26.02.19 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
26.2.19 21:31

Tyhle rajčata chci zkusit, jestli ty semínka v obchodě seženu. I když je to teda předražené 57,90kc za 10 semínek.
http://www.zahradnidum.cz/?…
Znovu zkouším vložit odkaz. Jedná se o odrůdu ODAT.
 http://www.zahradnidum.cz/?…

Omlouvám se, nevím, proč odkaz nefunguje. Přesný název je:
Rajče tyčkové datlové ODAT F1 - MORAVOSEED.

Popis:
Velmi raná hybridní odrůda datlového rajčete, určená pro pěstování na poli i v krytech. Plody jsou malé, válcovité, oranžové, velmi sladké. Vijany jsou dlouhé s 20-25 pevnými plody, které nepraskají a nepadají. Hmotnost plodů je 15-19 g. Odrůda je vhodná i pro nádobové pěstování a ke sklizni celých vijanů. Odrůda je rezistentní proti Verticillium r.0, Fusarium r.0,1, TMV 0,1,2.

Příspěvek upraven 27.02.19 v 02:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
26.2.19 21:36

@klinerovi Vidíš, zapomněla jsem na Stupické polní :) . Stejně jako Toro a Tornádo jsou to spolehlivá rajčata. Jsou hodně raná, takže mi uzrála i v chladnějších letech. Ale tak nějak moc nepřekvapí. A já mám velkou zahradu se spoustou záhonů, tak bych chtěla zkusit i nějaký „experiment“ :lol: .

Už několikátý rok se pokouším o papriková rajčata (San Marzano), manželovi moc chutnají, ale přijde mi, že mi nestihnou dozrát. Tak letos je dám do nového skleníku a jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
26.2.19 21:38

@pedigka Odkaz mi nefunguje, můžeš prosím napsat odrůdu rajčat? Jinak tohle zahradnictví mám blízko a můžu jedině vychválit. Ji se už semena nekupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
26.2.19 21:44

@klinerovi Jinak o indigo rajčatech jsem četla pěkný článek na dobrasemena.cz a zrovna indigo Blueberry tam moc dobře nevyšel. Tady odkaz, kdyby tě to zajímalo https://dobrasemena.cz/…rajcata.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
26.2.19 21:46

Ti nevím, předloni se u mě dařilo stupickým a nedařilo tornádu, vloni naopak stupická byla mizerná a z tornád krásná úroda… Na terase celkem hezky plodila, vypadala i chutnala Zlatava (oranžové cherry), akorát časem se jí hodně zmenšily plody, asi jsem to v těch vedrech neuzalévala. V truhlíku jsem měla Vilmu a ta byla taky celkem plodná a odolná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
26.2.19 21:54

@jezz1e Tak s tím počítám, že jeden rok jedno plodí jak divé a druhé jakžtakž přežívá. I proto hledám tipy na další odrůdy, abych jich měla více a zvýšila tak šanci, že trefím to plodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.2.19 22:29

Z klasických rajčat u mě vede Tornádo - chuťově pořád nepřekonané.
Z drobných odrůd už třetím rokem dávám Sweet Aperitif (Dobrá semena) a Mini (Semo). Obě jsou chuťově naprosto skvělé a obě dělají krásné dlouhatánské vijany plné rajčat. Na žluté se letos vykašlu, v téhle konkurenci to prostě nikdo nejí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
26.2.19 22:44

@Lucie_Sx Sweet Aperitif letos zkouší babička a prý mi přenechá sazenice navíc. Pokud tedy nějaké budou. Tak jsem na to zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.2.19 22:49
@Mala.ještěrka píše:
@Lucie_Sx Sweet Aperitif letos zkouší babička a prý mi přenechá sazenice navíc. Pokud tedy nějaké budou. Tak jsem na to zvědavá

Ber všechny ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.2.19 22:54

Bejbíno.
Tangerine bylo fakt zajímavé. Z maličkých keříků Venus.
Garden peach bylo chuťové neobvyklé, slaďoučké.
A Beefmaster, to byli pořádní macci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
27.2.19 02:21
@Mala.ještěrka píše:
@pedigka Odkaz mi nefunguje, můžeš prosím napsat odrůdu rajčat? Jinak tohle zahradnictví mám blízko a můžu jedině vychválit. Ji se už semena nekupuju.

Včerejší příspěvek z 21:31 jsem doplnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
27.2.19 05:59

@Mala.ještěrka díky, já zas spíše našla lepší názor na ty menší, no třeba pohoří, ale dám jim šanci, už je mám doma :). Můžu sem pak napsat, jak si vedly. Budu je mít narozdil od článku venku, třeba jim to bude příjemnější :). A jestli máte hodně záhonů závidím, zkuste ta divoká rajčata, sice prý plody jak koralky, ale fakt jsem na nen našla jen ty nejlepší zhkusenosti, chuťově výrazná :). Mám v plánu jeden dva keříky, ale zatím úplně nevím, kam je strčím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
27.2.19 06:02

@Lucie_Sx sweet aperitif si musím napsat na další rok, není to něco jako bejbino třeba? Jsou taková výrazná červená z fotek, takový jiný odstín že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí